Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κάθε αύξηση στις τιμές των οπωροκηπευτικών είναι ξεκάθαρη αισχροκέρδεια

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κάθε αύξηση στις τιμές των οπωροκηπευτικών είναι ξεκάθαρη αισχροκέρδεια

Στη Θεσσαλία καλλιεργούνται τα 28.000 από τα 371.000 στρέμματα οπωροκηπευτικών προϊόντων στην Ελλάδα – Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για αδυναμία τροφοδοσίας της αγοράς 

laxanika1
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι κάθε αύξηση στις τιμές των οπωροκηπευτικών λόγω των ζημιών στον πρωτογενή τομέα στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel θα θεωρηθεί ως ξεκάθαρη αισχροκέρδεια σε βάρος των καταναλωτών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το υπουργείο διαβεβαιώνει επίσης δεν συντρέχει ανησυχία για αδυναμία τροφοδοσίας της αγοράς.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η παραγωγή στο Θεσσαλικό κάμπο εστιάζεται κυρίως στο βαμβάκι, στον αραβόσιτο, στα καπνά, στα σιτηρά, στα μήλα και στη βιομηχανική ντομάτα και όχι στα οπωροκηπευτικά.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον ΕΛΓΑ, στην χώρα μας καλλιεργούνται συνολικά 371.000 στρέμματα οπωροκηπευτών προϊόντων, εκ των οποίων στη Θεσσαλία βρίσκονται τα 28.000 στρέμματα, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 7,5% του συνόλου της παραγωγής της χώρας. Από τα προαναφερόμενα στρέμματα ελάχιστα έχουν πληγεί.

Όπως προκύπτει με την αξιοποίηση των δορυφορικών εικόνων στου συστήματος Copernicus, τα καλλιεργούμενα στρέμματα οπωροκηπευτικών που επλήγησαν στη Θεσσαλία, ανέρχονται μόνο σε 8.000 στρέμματα. Μάλιστα υπάρχουν προϊόντα, όπως η βιομηχανική ντομάτα, η οποία καλλιεργείται σε 21.310 στρέμματα και είχε συγκομιστεί σε ποσοστό 70% και φυσικά δεν προορίζεται για επιτραπέζια χρήση.

«Συνεπώς, δεν δικαιολογείται καμία ανησυχία για αδυναμία τροφοδοσίας της αγοράς με οπωροκηπευτικά προϊόντα στην Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν νοούνται οι αυθαίρετες αυξήσεις και η αδιανόητη κερδοσκοπία» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι «Κάθε αύξηση σε τιμές οπωροκηπευτικών, μόνο ως ξεκάθαρη αισχροκέρδεια σε βάρος των καταναλωτών, μπορεί να χαρακτηρισθεί. Και ως τέτοια θα αντιμετωπισθεί από την κυβέρνηση».



Ειδήσεις σήμερα:

Αποταχθείς αστυνομικός ο Τούρκος που συνελήφθη μετά την εκτέλεση των 6 στη Λούτσα


Μπαίνουν επιθεωρητές του Λιμενικού για έλεγχο στην Attica Group μετά τον θάνατο του Αντώνη


Βίντεο: Το νερό στην Ντέρνα έφτασε στον 5ο όροφο πολυκατοικίας - Κάτοικοι ανέβηκαν στον 7ο για να σωθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης