Εύβοια: Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς - «112» σε Νότια Ψαχνά και Βόρεια Αρτάκη για εκκένωση

Εύβοια: Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς - «112» σε Νότια Ψαχνά και Βόρεια Αρτάκη για εκκένωση

Μεταξύ Προφήτη Ηλία και Αρτάκης το μέτωπο - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 30 οχήματα, 92 πυροσβέστες, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα - Επιχειρούν και 19 Γάλλοι πυροσβέστες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

arthrouEvia
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιές και στην Εύβοια. Η μία πυρκαγιά ξεκίνησε πίσω από το Πανεπιστήμιο Ψαχνών και η άλλη στη θέση Καλκαντρί, ενώ σύμφωνα με την Πυροβεστική, τώρα το μέτωπο βρίσκεται μεταξύ Προφητή Ηλία και Αρτάκης, κινούμενο προς την Αρτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, νέα μηνύματα από το «112» εστάλησαν στους κατοίκους των Νότιων Ψαχνών να απομακρυνθούν προς Ψαχνά και της Βόρειας Αρτάκης να μετακινηθούν προς Αρτάκη. 



Κλείσιμο


Το ελικόπτερο πάνω από αρτάκη για φωτιά Ψαχνών


Σύμφωνα με το eviathema.gr, δύο φωτιές ξέσπασαν σήμερα το πρωί στα Ψαχνά και ξεκίνησαν ταυτόχρονα. Μάλιστα, στη μία περίπτωση στύλος λαμπάδιασε από καμένα λάστιχα.

Υπενθυμίζεται ότι φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη, η μεγάλη πυρκαγιά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μεγάλη Φωτιά στα Ψαχνά


Αναφορικά με τα Ψαχνά, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ευβοίας, Κωσταντίνος Ψαρρός δήλωσε στο eviaonline πως «είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, είναι πολλά τα μποφόρ, πρέπει να πηδάμε για να φτάσουμε την φωτιά. Παντού βρέχει φωτιά περιοχή». Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει 92 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη (δύο PZL και ένα CL-215) και 2 ελικόπτερα. Παράλληλα, επιχειρούν και 19 Γάλλοι πυροσβέστες με τα οχήματά τους. 

Eviathema.gr - Φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας

fotia1_2
fotiaa


fotia7_2
fotia5


«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη. Από παντού πετάγονται φλόγες. Είναι δραματική η κατάσταση» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, καθώς η πυρκαγιά πλέον προχωρά προς κατοικημένες περιοχές και έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Αρτάκης. Παράληλλα, υπάρχουν διάσπαρτες και κτηνοτροφικές μονάδες.

Φωτιά στα Ψαχνά της Εύβοιας

Το πρώτο μήνυμα από το 112

Επίσης, νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους Νέας Αρτάκης και Ψαχνών να είναι σε ετοιμότητα.



Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: Μεγάλη φωτιά στον Πρόδρομο - Εντοπίστηκε νεκρός ένας βοσκός

Λαγονήσι: Πνίγηκε 48χρονος προσπαθώντας να σώσει το παιδί του που παρασύρθηκε με το στρώμα του

Κορωνοϊός: Η «Eris» σαρώνει, το εμβόλιο έρχεται...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης