Νέα έρευνα αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του συστήματος της OsteoStrong®

Νέα έρευνα αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του συστήματος της OsteoStrong®

Οι ασθενείς με διαγνωσμένη οστεοπόρωση που ακολούθησαν το πρωτόκολλο της OsteoStrong® έδειξαν σημαντική βελτίωση στην οστική πυκνότητα, ανεξάρτητα από το αν υποβάλλονταν ταυτόχρονα σε φαρμακευτική αγωγή

osteostrong-meleti
Την αποτελεσματικότητα του συστήματος της OsteoStrong® στην αύξηση της οστικής πυκνότητας απέδειξε πρόσφατη επιστημονική έρευνα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ENDO 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο.

Ο Δρ. Γεώργιος Χρούσος και η Δρ. Νεκταρία Παπαδοπούλου παρουσίασαν στο συνέδριο τα πρώτα αποτελέσματα της επιστημονικής μελέτης η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Μητέρας και Παιδιού και Προσαρμοσμένης Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ασθενείς με διαγνωσμένη οστεοπόρωση που ακολούθησαν το πρωτόκολλο της OsteoStrong® έδειξαν σημαντική βελτίωση στην οστική πυκνότητα, ανεξάρτητα από το αν υποβάλλονταν ταυτόχρονα σε φαρμακευτική αγωγή.

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν 140 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με οστεοπόρωση της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, οι οποίες χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Η ομάδα Α περιλάμβανε 70 γυναίκες που έλαβαν θεραπεία με Osteostrong και η ομάδα Β περιλάμβανε 70 γυναίκες που δεν έλαβαν παρέμβαση άσκησης. Η συστηματική χρήση των μηχανημάτων της OsteoStrong® οδήγησε σε εντυπωσιακή αύξηση της οστικής πυκνότητας στη σπονδυλική στήλη μετά από 9 μήνες, μείωση του κινδύνου καταγμάτων και ενίσχυση της συνολικής σκελετικής δομής.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε τα πρώτα συναρπαστικά ευρήματα της έρευνάς μας για το σύστημα της OsteoStrong® στο ENDO 2023», δήλωσε σχετικά ο Δρ. Γεώργιος Χρούσος. «Πρέπει να ομολογήσω ότι ήμουν αρχικά επιφυλακτικός για τα πιθανά αποτελέσματα. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένος να αναφέρω ότι το σύστημα αποδείχτηκε υψηλά αποτελεσματικό στην ενίσχυση της οστικής πυκνότητας και της μυοσκελετικής υγείας».

OsteoStrong® Improves Bone Mineral Density abstract presentation at ENDO 2023! English no subtitles


Τι είναι η οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά την οποία παρατηρείται μια σταδιακή μείωση της πυκνότητας και της ποιότητάς τους. Τα οστά αποτελούν ζωντανούς ιστούς και βρίσκονται σε μια συνεχή διαδικασία αναδιαμόρφωσης μέσω της ταυτόχρονης δράσης των οστεοβλαστών και των οστεοκλαστών, που είναι κύτταρα τα οποία συμβάλλουν στην αναδόμηση και αποδόμηση των οστών αντίστοιχα. Όταν τα κύτταρα αυτά λειτουργούν σε ισορροπία, τη λεγόμενη ομοιόσταση, ο οστικός μας ιστός παραμένει σταθερός. Όταν, λόγω ηλικίας ή παραγόντων που θα αναφέρουμε στη συνέχεια, η δράση των οστεοκλαστών γίνεται ταχύτερη από αυτή των οστεοβλαστών. Τότε, η ισορροπία αυτή διαταράσσεται και αρχίζουμε να βιώνουμε οστική απώλεια, η οποία δύναται να οδηγήσει αρχικά σε οστεοπενία κι έπειτα σε οστεοπόρωση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα οστά να αδυνατίζουν με πολλές συνέπειες για τη συνολική μας υγεία, μεταξύ των οποίων και ο αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος μετά από κάποια πτώση.


Η OsteoStrong® βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης καινοτόμων μεθόδων για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος υγείας μέσω του συστήματος Spectrum, μιας προηγμένης τεχνολογίας που αναπτύχθηκε από την εταιρεία για να ενισχύσει τη δύναμη των οστών, την αναγέννησή τους και να μειώσει τον κίνδυνο κατάγματος. Το σύστημα της OsteoStrong® βασίζεται σε τέσσερις προηγμένες ρομποτικές μηχανές που ασκούν αξονικές πιέσεις στον σκελετικό σύστημα. Αυτές οι περαστικές δυνάμεις έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν με ασφάλεια μια φυσική προσαρμοστική αντίδραση στα οστά, οδηγώντας σε αύξηση της οστικής πυκνότητας με την πάροδο του χρόνου. Το σύστημα είναι μη επεμβατικό και απαιτεί μόνο 10 λεπτά εβδομαδιαίας χρήσης.

Ποιοι συμμετείχαν στην έρευνα

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο διακεκριμένος Δρ. Γεώργιος Π. Χρούσος, MD, FAAP, MACP, MACE, MD(Hon), ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής & Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.

Επιπρόσθετα, στη διακεκριμένη ερευνητική ομάδα συγκαταλέγονται:

Η Δρ. Νεκταρία Παπαδοπούλου, MD, PhD Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας-Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος/Επιστήμων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας-Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

O Γεώργιος Βαβέτσης, Κλινικός Εργοφυσιολόγος, ειδικός αποκατάστασης και άσκησης.

Ο Παναγιώτης Τσιαμυρτζής, Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Polytechnico Μιλάνο, Ιταλίας.

72e197fc-7e28-4332-83c2-5076625be879
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης