Ο ΟΣΕ έσπασε το «εμπάργκο» στο σιδηρόδρομο και επιχείρησε έναρξη εμπορικών δρομολογίων

Ο ΟΣΕ έσπασε το «εμπάργκο» στο σιδηρόδρομο και επιχείρησε έναρξη εμπορικών δρομολογίων

Άμεση επανεκκίνηση των τρένων σε εμπορευματικές μεταφορές ζητούν οι εταιρείες - Σε παράλυση η αλυσίδα εφοδιασμού μετά τα Τέμπη - Ξεκινούν τα δρομολόγια του προαστιακού

ose_trena_xr
Την ώρα που οι εμπορικές αμαξοστοιχίες περιμένουν το σήμα της κυβέρνησης για να ξαναβγάλουν τα τρένα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, οι επιχειρήσεις που έχουν εμπορευματικό έργο, ασκούν πολιορκητικό κλοιό για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου λόγω των ισχυρών αναταράξεων που προκαλεί στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η παράλυση του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού εμπορίου που διακινείται μέσω του σιδηροδρόμου και έχει φέρει η δεκαπενθήμερη καθήλωση των τρένων, είχε ως αποτέλεσμα χθες την απροειδοποίητη έναρξη των δρομολογίων χωρίς ακόμη να υπάρχει συμφωνία με την κυβέρνηση.

Σε συνεννόηση με τον ΟΣΕ η Rail Gargo Logistics Goldair, εταιρεία εμπορευματικών μεταφορών, επιχείρησε να σπάσει το «εμπάργκο» των δρομολογίων και να οδηγήσει τα εμπορευματικά της τρένα προς Σκόπια και αντίστροφα, απόφαση όμως που προσέκρουσε στην αντίδραση των μηχανοδηγών που εμπόδισαν το δρομολόγιο, υποστηρίζοντας ότι θα γινόταν σε τμήμα που δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις τις τελευταίες μέρες με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς ο αρμόδιος υπουργός κ. Γ.Γεραπετρίτης είχε και δεύτερη συνάντηση χθες προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρόμου ώστε να γίνει η δύσκολη και γεμάτη αγκάθια επανεκκίνηση με καλύτερους όρους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

Οι αρχαιολόγοι μπλοκάρουν τις οικοδομές στη Μύκονο μετά τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους

Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα, χαλάει πάλι από αύριο ο καιρός

Έκρηξη σε κατάστημα στη Νέα Ερυθραία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης