Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ήταν λίγο επιπόλαιος» λέει για τον σταθμάρχη Λάρισας ο συνάδελφός του από τα Παλαιοφάρσαλα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ήταν λίγο επιπόλαιος» λέει για τον σταθμάρχη Λάρισας ο συνάδελφός του από τα Παλαιοφάρσαλα

Ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων κατέθεσε επί 2,5 ώρες στην ανακρίτρια για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

treno-tempi-distixima
Ως «λίγο επιπόλαιο» και «άπειρο» συνάδελφο τον οποίο «όλοι φοβόντουσαν» για το ενδεχόμενο λάθους περιέγραψε τον σταθμάρχη Λάρισας, Βασίλη Σαμαρά, ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων σε δηλώσεις του πριν την κατάθεσή του στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Παράλληλα, στις δηλώσεις του στο Star, είπε ότι «εγώ φώναζα αλλά κανείς δεν με άκουγε» χρησιμοποιώντας τη φράση «όλα λάθος» για τις κινήσεις του σταθμάρχη Λάρισας.

Ο διάλογος του σταθμάρχη με τον δημοσιογράφο

ΕΡ: Τον φοβόσασταν, είχατε πει στους άλλους να τον προσέχουν τον 59χρονο;
ΑΠ: Όχι μόνο εγώ, όλοι τον φοβόντουσαν...

ΕΡ: Γιατί;
ΑΠ: Ήταν λίγο επιπόλαιος.

Κλείσιμο
ΕΡ: Και πώς τον έβαλαν σε τόσο υπεύθυνη θέση;
ΑΠ: Ο προϊστάμενος που τον έβαλε να λογοδοτήσει, εγώ τον έβαλα; Εγώ φώναζα, δε με άκουγε κανένας...

ΕΡ: Όλο λάθος;
ΑΠ: Όλα λάθος. Ο σταθμάρχης δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε ξεχασμένο το κλειδί. Δεν πάει να πει ό,τι θέλει. Ξεχασμένο ήταν το κλειδί, τελείωσε. Δεν μπορεί να πει ψέματα ότι δεν το ξέχασε...

ΕΡ: Πώς ακριβώς έγινε αυτό;
ΑΠ: Ξέχασε να το επαναφέρει στη θέση του, τη διαγώνιο, αν την επανέφερε στην ευθεία, θα έφευγε στην ευθεία το τρένο. Δεν το επανέφερε, ξέχασε να το επαναφέρει. Αυτό είναι σίγουρο. Δεν πάει να πει ό,τι θέλει. Καταγράφονται όλα...

Ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων υποστηρίζει, δε, ότι έκανε λάθος και ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου καθώς, όπως λέει, θα έπρεπε να σταματήσει το Intercity 62 ή τουλάχιστον να κάνει αναγγελία ότι πήγαινε ανάποδα. «Πρώτα-πρώτα να σταματήσει. Δεν σταμάτησε. Αφού έφυγε αντίθετα έπρεπε να κάνει αναγγελία, ούτε εκεί έκανε αναγγελία. Και από τον Σταθμό του Ευαγγελισμού ακόμα και να έλεγε ότι "το 62 κυκλοφορεί αντίθετα για Νέοι Πόροι, θα άκουγε το εμπορικό μπροστά του, θα σωνόταν, δεν θα σκοτωνόταν κόσμος» είπε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqzk5clzdccx)


Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, προσκόμισε το έγγραφο με το αρχικό πρόγραμμα υπηρεσιών των σταθμαρχων που είχαν ορισθεί για τον μήνα Φεβρουάριο.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα φέρεται να αναγράφονται συνολικά τρεις βάρδιες για το βράδυ της Τρίτης, οι οποίες ήταν 9ωρες: Πρωϊνή: 6.00 – 15.00, απογευματινή: 14.00 – 23.00, βραδινή: 22.00 – 7.00.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο πρώτες βάρδιες προβλέπουν δύο μόνιμους σταθμάρχες, ενώ στην τρίτη και τελευταία προβλέπεται ένας.

Αυτό που ερευνάται είναι μια καταγγελία που αναφέρει ότι ο απογευματινός σταθμάρχης έφυγε μισή ώρα νωρίτερα από τη λήξη της βάρδιας, με αποτέλεσμα ο 59χρονος να είναι μόνος του λίγη ώρα πριν και τη στιγμή του μοιραίου δυστυχήματος.

Η ανακριτρια που χειρίζεται τη σοβαρή υπόθεση, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και υπέβαλε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τον ηλεκτρονικό πίνακα που έχουν μπροστά τους οι σταθμάρχες και, μεταξύ άλλων, δείχνουν πού βρίσκεται κάθε τρένο, με τις λειτουργίες και τις ενδείξεις του, και τον σταθμάρχη να εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζει.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς έμαθε ο σταθμάρχης για τη σύγκρουση των τρένων - Ήταν ο φόβος των συναδέλφων του

Ο Σι Τζινπίνγκ καταδικάζει την πολιτική της Δύσης για την Κίνα

Χαμός στο Survivor All Star με Ελευθερίου και Μαρτίκα, στον τάκο μαζί τους και η Ευρυδίκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης