Φοιτητική διαμαρτυρία για την τραγωδία των Τεμπών - Φωτογραφίες και βίντεο

Φοιτητική διαμαρτυρία για την τραγωδία των Τεμπών - Φωτογραφίες και βίντεο

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν χιλιάδες φοιτητές και μαθητές

poria-hellenic
Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας και σήμερα στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Κλειστή αυτή την ώρα η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και η Συγγρού στο ρεύμα ανόδου από Καλλιρόης όπου είναι σε εξέλιξη συλλαλητήριο από μαθητές και φοιτητικούς συλλόγους.

Αυτή την ώρα η πορεία έχει καταλήξει στα γραφεία της Hellenic Train, στην Συγγρού, η οποία είναι κλειστή στα δύο ρεύματα, από την Αμαλίας.

kedro-hellenic


Οι διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά τη λέξη «δολοφόνοι» έξω από τα γραφεία της εταιρείας και άνοιξαν μαύρο πανό στη μνήμη των νεκρών.

Πορεία στο Σύνταγμα για τη σύγκρουση τρένων στη Λάρισα (5)




Μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα που ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν συνθέτουν την εικόνα μίας πολυάριθμης κινητοποίησης. Μαζική συμμετοχή συγκεντρωμένων στη Λάρισα.

Κλείσιμο
Πορεία στο Σύνταγμα για τη σύγκρουση τρένων στη Λάρισα (5)


syntagma-foitites-poreia__7_
syntagma-foitites-poreia__9_
syntagma-foitites-poreia__10_
syntagma-foitites-poreia__11_
syntagma-foitites-poreia__8_



Μεγάλη κινητοποίηση στα Προπύλαια διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας εκφράζοντας την οργή τους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν χιλιάδες φοιτητές και μαθητές ενώ την ίδια ώρα πολλές πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπό κατάληψη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqwo81wganll)


Δείτε εδώ την κίνηση στους δρόμους της Αττικής

Οι φοιτητές απαιτούν να πέσει άπλετο φως στο τραγικό συμβάν και να έρθουν στο φως τα αίτια του δυστυχήματος.

POREIASIMERA-POREIATORA-TEBI


Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές. Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις. Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!- Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!»



POREIATORA-TEBI-MATHITES



Στις 7 το απόγευμα η ομάδα «Αλληλεγγύη για όλους» διοργανώνει σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, με σύνθημα «Πενθούμε τους νεκρούς μας, ζητάμε την αλήθεια».



foitites-4
foitites-3
foitites-1
foitites-2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης