Πτώση F-4 Phantom: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους

Πτώση F-4 Phantom: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους

Τα πρώτα λόγια του κυβερνήτη του άλλου Phantom όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας

f-4e_2
Για έκρηξη και φωτιά στη θάλασσα μίλησε ο κυβερνήτης του άλλου Phantom F-4 το οποίο πετούσε σε ζεύγος με το μοιραίο αεροσκάφος, που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή στην Ανδραβίδα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας και να αγνοείται ακόμα ο κυβερνήτης, Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το STAR τα πρώτα λόγια του κυβερνήτη του άλλου Phantom όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας ήταν τα εξής: «Στη διάρκεια μιας παρατεταμένης στροφής κι ενώ πετούσαμε σε ύψος 300 ποδών περίπου, γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No2, αλλά δεν τον είδα. Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα».

Η άσκηση που πραγματοποιούσε το ζεύγος των μαχητικών, ήταν μια δύσκολη άσκηση χαμηλών τακτικών στροφών, που συνήθως γίνεται σε ύψος ως 100 μέτρων. Στην άσκηση αυτή με τις πτήσεις και τους ελιγμούς σε χαμηλό υψόμετρο, οι πιλότοι των αεροσκαφών προσπαθούν να αποφύγουν τα εχθρικά ραντάρ.

Ο νούμερο 1 του σχηματισμού πετούσε σε τακτικό σχηματισμό με το «νούμερο 2» (το Phantom που συνετρίβη). Το ένα από το άλλο πετούσαν κοντρά σε απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cq5r513ozb75)
 

Κλείσιμο
Έως τώρα δεν έχουν γίνει σαφή τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ποικίλλουν τα σενάρια, από την πιθανότητα τεχνικής δυσλειτουργίας του αεροσκάφους, μέχρι και ανθρώπινο λάθος.

Στο μεταξύ συγκινητικά ήταν τα λόγια του αδελφού του αγνοούμενου κυβερνήτη. Μιλώντας στο STAR ρωτούσε με αγωνία εάν βρέθηκε ο αδελφός του την ώρα που πήγαινε στους γονείς του, ενώ είπε ότι είχε συνομιλήσει μαζί του το προηγούμενο βράδυ. «Μιλάω τακτικά με τον αδελφό μου. Τώρα δεν είμαι σε κατάσταση να μιλήσω…».

Ειδήσεις σήμερα:

Η αστυνομικός στο Τενεσί που έκανε σεξ με 7 συναδέλφους της περιγράφει πώς... «ξέφυγε»

«Aν η Τουρκία βγει από το ΝΑΤΟ, θα μπουν Κύπρος και Ισραήλ» λέει ο θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Κρατούμενοι στον Δομοκό έστειλαν στο νοσοκομείο Ιρακινό ισοβίτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης