Καιρός - Κακοκαιρία: Πότε αναμένουμε βροχές στην Αττική

Καιρός - Κακοκαιρία: Πότε αναμένουμε βροχές στην Αττική

Δεν θα «γλιτώσει» ούτε η Αττική από το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το απόγευμα -  Δεν προβλέπονται έντονα φαινόμενα

kairosathina-kakkokairiaathina
Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ώρες σχεδόν σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, αλλά και την πτώση κεραυνών, ενώ χαλάζι θα ρίξει σε αρκετές περιοχές στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα η Αττική θα επηρεαστεί από τις βραδινές ώρες, χωρίς ωστόσο να προβλέπονται  έντονα φαινόμενα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coiqknqtgd4p)
 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα πέντε με επτά μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς.  

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Βαρομετρικό χαμηλό το κέντρο το οποίου βρίσκεται στην Ιταλία θα κινηθεί ανατολικά με αποτέλεσμα το ψυχρό μέτωπο που το συνοδεύει να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας από σήμερα το μεσημέρι.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές, οι καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές και η πρόσκαιρη ενίσχυση των νοτίων ανέμων. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα επεισόδια βροχόπτωσης τόσο για την Τρίτη όσο και για την Τετάρτη θα είναι επιπέδου επικινδυνότητας 3.

Κλείσιμο
kairosimera-kakokairiasimera-wx


Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο από το μεσημέρι της Τρίτης 22/11. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 23/11 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ στη συνέχεια θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το Αιγαίο και την Κρήτη. Σημειώνεται ότι οι βροχές και καταιγίδες που αναμένονται έως το βράδυ της Τρίτης 22/11 στα δυτικά και στο Ιόνιο, από την νύχτα της Τρίτης 22/11 προς Τετάρτη 23/11 στη Θράκη, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και από το πρωί έως το απόγευμα της Τετάρτης 23/11 στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρές και ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ενίσχυση έως το απόγευμα της Τρίτης 22/11 φτάνοντας τα 6 και κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Από το βράδυ της Τρίτης 22/11 προς Τετάρτη 23/11 θα στραφούν σε δυτικούς έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα κατά την νύχτα της Τρίτης 22/11 προς Τετάρτη 22/11 φτάνοντας επίσης τα 6 και κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Από το πρωί όμως της Τετάρτης 23/11 θα στραφούν σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coiljhuh0ujt)


Τέλος η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, την Τρίτη στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, και την Τετάρτη 23/11 στο Ιόνιο, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Μικρή πτώση αναμένεται και στο Αιγαίο, η οποία όμως θα γίνει αισθητή την Πέμπτη 24/11.

Live η πορεία της κακοκαιρίας




Δείτε βίντεο του meteo 

Meteo.gr: Πρόγνωση υετού και ανέμου,Τρίτη 22/11 - Τετάρτη 23/11/2022

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Ειδικότερα, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης (22-11-2022) έως και το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το βαρομετρικό χαμηλό, που θα έρθει από την Ιταλία συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα, θα προκαλέσει παράλληλα και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και θυελλώδεις ανέμους.

 Από το απόγευμα την Τρίτης (22-11-2022) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και κατά την διάρκεια της νύχτας βαθμιαία και εκεί θα εξασθενήσουν.

Καιρός: Νέα επιδείνωση από αύριο στα δυτικά - Υποχωρεί η θερμοκρασία από την Πέμπτη


Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια αναμένουμε για σήμερα, με υποχώρηση των φαινομένων από το μεσημέρι της Δυτέρας.

Ο καιρός με μια ματιά

-Πρόσκαιρη ύφεση από το μεσημέρι της Δευτέρας. Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη σε όλη τη χώρα

θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα με πτώση από την Τρίτη

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ ενισχυόμενοι πρόσκαιρα στα 7 και τοπικά 8 μποφόρ

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αύριο, με τα φαινόμενα να εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα. Βροχές θα πλήξουν και την Αττική την Τετάρτη. 

Ο καιρός σήμερα - Η αναλυτική πρόγνωση 

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και το βράδυ στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και στα νότια έως 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Αργά το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέουν και τη νύχτα στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και στα νότια έως 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 και το απόγευμα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Avatar: The Way of Water - Κυκλοφόρησε το τελικό τρέιλερ λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

Μουντιάλ 2022: Ξανά προβλήματα με το ΑΝΤ1+

Κιβωτός του Κόσμου: Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου πρόεδρος - Δείτε την προσωρινή διοίκηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης