Tour du Péloponnèse: Η τεράστια επιτυχία του φετινού αγώνα κλασικών αυτοκινήτων

Tour du Péloponnèse: Η τεράστια επιτυχία του φετινού αγώνα κλασικών αυτοκινήτων

Με συμμετοχές από 14 χώρες πραγματοποιήθηκε ο γύρος της Πελοποννήσου

Tour-du-Peloponnese
Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος το Tour du Péloponnèse. Ένας εξαήμερος αγώνας κλασικών αυτοκινήτων με διαδρομές 1.000 χλμ. και με συμμετοχές από 14 χώρες, ένας γύρος της Πελοποννήσου-προβολή της χώρας.

Scrutineering και ημέρα 1η
Κυριακή 02 Οκτωβρίου και με την υπόσχεση μιας ηλιόλουστης εβδομάδας ξεκίνησε ο Διοικητικός/Τεχνικός Έλεγχος. 67 οχήματα έδωσαν το «παρών» και τα πληρώματα ολοκλήρωσαν την όλη διαδικασία με το καθιερωμένο Briefing.

Πρωί Δευτέρας, και τα πληρώματα ξεκίνησαν με ελεύθερη οδήγηση ως την Αρχαία Ολυμπία για την τελετή αφετηρίας. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προσέφερε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις ως συνδιοργανωτής, προκειμένου να έχουμε μια εντυπωσιακή εκκίνηση. Η Αψίδα ήταν έτοιμη από το πρωί και πλήθος επισκεπτών καθυστέρησε την επίσκεψη του στον Αρχαιολογικό χώρο προκειμένου να θαυμάσει από κοντά τα οχήματα των συμμετεχόντων και να συνομιλήσει μαζί τους.
TDP2022_Start_WEB-15

Εκκίνηση στις 11:01 με τις πρώτες 2 ΕΔΑ τα «Άσπρα Σπίτια» και το «Τσουρακι» πριν τη μεσημεριανή στάση στην Καρύταινα και στην ιδιαίτερη φάρμα "Παπάκια". Ακολούθησαν οι απογευματινές ΕΔΑ «Ελληνικό» και η «Ελάτη». Η άφιξη στη Βυτίνα, έδωσε την ευκαιρία στα ξένα κυρίως πληρώματα να γνωρίσουν μια «ζωντανή» ορεινή Ελληνική κοινότητα και να απολαύσουν την παραδοσιακή φιλοξενία. Στα αποτελέσματα, προβάδισμα για τους αυστριακούς Hekerle-Shneider με BMW 2002 Touring όπου ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με τους επίσης Αυστριακούς Pintarich-Pintarich με Ford escort RS ενώ ακολουθούν πολύ κοντά και οι Έλληνες περσινοί νικητές Γεωργοσοπουλος-Παπανικολάου με Hillman Imp (που παρά τα τεχνικά προβλήματα έδειχνε να αντέχει ).
TDP2022_web-46

Ημέρα 2η
Με 5 ΕΔΑ, η Τρίτη 4 Οκτώβριου, ίσως ήταν η δυσκολότερη ημέρα του αγώνα. Εκκίνηση από Βυτίνα με την χαρακτηριστική «δροσιά» της ορεινής φθινοπωρινής Αρκαδίας. Πρώτη ΕΔΑ η «Λιμποβίστι» με εναλλαγές και απαιτητική πλοήγηση, ενώ η δεύτερη ΕΔΑ «Λυκοχια» ακολουθούσε άμεσα, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια ξεκούρασης. Ανασυγκρότηση στο επιβλητικό Foresta in Media Mores για το γεύμα με θέα τα αρκαδική όρη.

Επανεκκίνηση με την 3 ΕΔΑ της ημέρας «Καλτεζες» κατηφορική και εξίσου τεχνική. Η 4 ΕΔΑ «Σκορτσινος» αρκετά γρήγορη. Ο πολιτιστικός σύλλογος στο Γεωργίτσι συγκίνησε τους πάντες με την ζέστη υποδοχή και τα δώρα που προσέφερε κατά το πέρασμα μας. Λίγο πριν την Σπάρτη, η 5η και ομώνυμη ΕΔΑ που έκλεισε και αγωνιστικά την ημέρα.

Αρκετές ανατροπές με σημαντικότερη την τρομερή επίδοση του πληρώματος από Marinescu-Radulescu από Ρουμανία, που βρέθηκαν στην πρώτη θέση της κατάταξης ενώ οι Γεωργοσόπουλος-Παπανικολάου άφησαν πίσω στην τρίτη θέση τους Hekerle-Schneider.

Οι πολύ μικρές διάφορες στην βαθμολογία καταδεικνύει και τις «μάχες» που λάμβαναν χώρα μεταξύ των αξιών πληρωμάτων.
TDP2022_Start_WEB-2
Κλείσιμο

Ημέρα 3η.
Πρωί Τετάρτης και τα σύννεφα πάνω από τον Μυστρά κάνουν την καστροπολιτεία να δείχνει ακόμη πιο επιβλητική μαζί με το βάρος των αιώνων και της ιστορίας της .

Εκκίνηση παραδοσιακά στις 10:01 για το πρώτο όχημα με τους ρουμάνους Marinescou-Radulescu να προηγούνται ενώ πίσω ακολουθούν οι έλληνες Γεωργοσοπουλος-Παπανικολάου και τρίτοι οι αυστριακοί Hekerle-Shneider

Πρώτη ΕΔΑ, "Καιάδας", μέσα από αιωρούμενους βράχους και σκαμμένες τρύπες στο βράχο...ανηφορική και με πολλές στροφές. Ακολουθεί η ΕΔΑ "Νεδούσα" πριν την κατηφορική πορεία προς Καλαμάτα και μετά, η άγρια και μοναδική ομορφιά του τοπίου της Μάνης. Στάση στις ΕΛΙΕΣ στην Καρδαμύλη για γεύμα δίπλα στην θάλασσα και επανεκκίνηση με μια ακόμη ΕΔΑ, τον "Νίκωνα" με 4 ακόμη μετρήσεις.
TDP2022_web-11_-_Αντιγραφη

Το τέλος της ημέρας βρίσκει τους αγωνιζόμενους στο Λιμένι να απολαμβάνουν δείπνο και ποτό με την μοναδική θέα να ηρεμεί την ψυχή.

Στα αποτελέσματα, το μικρό λάθος των Marinescou-Radulescu με το Opel Commodore στην ΕΔΑ Νεδούσα τους έστειλε στην 4η θέση δίνοντας την ευκαιρία στους Γεωργοσόπουλο-Παπανικολάου με τον Hillman Imp να βρεθούν στην κορυφή παρά τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ οι σταθεροί Hekerle-Shneider σε ρυθμό αυστριακού μαραθωνοδρόμου ακολουθούν με την BMW 2002 touring περιμένοντας το λάθος. 3οι οι πάντα σταθεροί Αρβανίτης-Χαραλαμπάκη με Austin Healey 100/4, ενώ την 5δα συμπληρώνουν οι Fessl-Walla με Fiat Abarth 131
TDP2022_web-4
TDP2022_web-1

Ημέρα 4η
Με πολύ αέρα μας υποδέχτηκε η Αρεόπολη στην αφετηρία της 4ης ημέρας. 3 ΕΔΑ για το πρωί, «Πύρριχος» «Κότρωνας» και «Πλύτρα». Οι Γεωργοσόπουλος-Παπανικολάου έχοντας ξεπεράσει τα μηχανικά προβλήματα πάλευαν να κρατηθούν στην κορυφή ενώ οι Αυστριακοί Hekerle-Schneider ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους. Στην τρίτη θέση αλλά με απόσταση αναπνοής οι Αρβανίτης-Χαραλαμπάκη.

Μεσημβρινή ανασυγκρότηση στα Πλύτρα και γεύμα στο Αραξοβόλι πριν την επανεκκίνηση. Η ΕΔΑ «Αρχάγγελος» έδειξε τη …ρομφαία της στους απρόσεκτους αφού η απαιτητική πλοήγηση σε συνδυασμό με την μεσημεριανή ραστώνη, φόρτωσε με ποινές πολλά πληρώματα. Εντυπωσιακή η επίδοση των αυστριακών Mischka-Mischka που κατάφεραν να «πάρουν» και τη σημερινή μέρα με μόλις ένα βαθμό ποινής όπως και χθες καβαλώντας θέσεις στη γενική.
TDP2022_web-8

Η άφιξη στη Μονεμβάσια, με την εμβληματική καστροπολιτεία, ήταν ένα ακόμη highlight, ειδικά για τα ξένα πληρώματα.

Στα τελικά της ημέρας, το πλήρωμα των Γεωργοσοπουλου-Παπανικολάου με το Hillman Imp κατάφεραν να παραμείνουν στην κορυφή, ενώ οι Hekerle-Shneider, έχοντας προχωρήσει σε φουλ αντεπίθεση, ακολουθούν με το BMW 2002 touring με την διαφορά πλέον να μειώνεται αισθητά. 3οι, σταθερά, οι Αρβανίτης-Χαραλαμπάκη με Austin Healey 100/4.
TDP2022_web-10

Ημέρα 5η
Με θυελλώδη άνεμο και γκριζάδα (που έσπαγε μετά το "φιόρδ" του Ιέρακα) ξεκίνησε η 5η και τελευταία ημέρα. Συντήρηση στην ΕΔΑ "Λονγκάριον" και ξεκαθαρίσματα στην τεχνική από άποψη πλοήγησης "Ρειχία". Η τριάδα της κορυφής σταθερή ενώ ακλούθησε στάση στο Cavo Cortia στο Κυπαρίσσι μετά την επική κάθοδο από την αρχαία ακρόπολη του Ζάρακα. Η ΕΔΑ "Φωκιανό" ακολούθησε, ενώ η γρήγορη liaison ως το Ναύπλιο βοήθησε στην διατήρηση της εγρήγορσης για την Νυχτερινή ΕΔΑ που παραδοσιακά κλείνει κάθε TdP...Αφετηρία στις 21:00 μπροστά από το ξενοδοχείο Αμαλία και παραλιακή διαδρομή προς Βιβάρι, Κάντια και με την ολοκλήρωση του κύκλου, Ναύπλιο, στο παλαιό λιμένα έναντι της Πλατείας Φιλελλήνων όπου και η αψίδα υποδεχόταν σαν ζεστή αγκαλιά τα πληρώματα με τα οχήματα τους...
TDP2022_web-15
TDP2022_web-14
TDP2022_web-39

Η απονομή, την επόμενη ημέρα στο μοναδικό Φουγάρο, κόσμημα της πόλης του Ναυπλίου, με έκδηλη την ικανοποίηση στα πρόσωπα όλων. Οι συμμετέχοντες χειροκρότησαν όρθιοι την οργανωτική ομάδα και έμαθαν μια ακόμη ελληνική λέξη, την λέξη ΑΘΛΟΣ...Γιατί τελικά το Tour du Péloponnèse είναι μια εσωτερική πάλη ενάντια σε τροχοπέδια του μυαλού και νικητές είναι όλοι όσοι κατάφεραν να είναι εκεί με χαμόγελο...

Ραντεβού στο 10ο και επετειακό Tour du Péloponnèse 2023

TDP2022_web-40

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ


Ειδήσεις σήμερα:

Διπλωματικό επεισόδιο με τον Δένδια στη Λιβύη - Ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Τρίπολη

Ένοχος ο «Dr. Kontos» για 7 ανθρωποκτονίες ασθενών και 6 απόπειρες

Χωρίς συνταγογράφηση το αντιγριπικό εμβόλιο - Από πότε θα ισχύσει η αλλαγή




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης