Πολυτεχνείο: Μικροί και μεγάλοι τιμούν την επέτειο αφήνοντας γαρύφαλλα στη Θεσσαλονίκη

Πολυτεχνείο: Μικροί και μεγάλοι τιμούν την επέτειο αφήνοντας γαρύφαλλα στη Θεσσαλονίκη

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, γονείς με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι που κρατούν από το χέρι τα εγγόνια τους, έρχονται για να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες του Πολυτεχνείου και να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη Δημοκρατία

polytexneio_thess__9_
Πλήθος κόσμου σπεύδει από νωρίς το πρωί στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, προκειμένου να αφήσει ένα λουλούδι και να τιμήσει την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, γονείς με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι που κρατούν από το χέρι τα εγγόνια τους, έρχονται για να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες του Πολυτεχνείου και να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη Δημοκρατία.

"49χρονια και οι μόνες φορές που δεν ήρθα ήταν όταν κοίταζα τα εγγόνια μου. Πλέον, τους παίρνω από το χέρι και ερχόμαστε μαζί. Είμαι βαθιά συγκινημένος γιατί το 73' ήμουν πρωτοετής φοιτητής και έζησα τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας για ελευθερία, για δημοκρατία, για παιδεία, είναι αυτά που με χαράκωσαν", ανέφερε συνταξιούχος καθηγητής του ΑΠΘ, που έφτασε με τα δύο εγγονάκια του να αφήσουν από ένα λουλούδι.
polytexneio_thess__2_
polytexneio_thess__3_
polytexneio_thess__4_

"Να το θυμωμαστε πάντα γιατί θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολες ημέρες. Άμα δεν μάθουν την ιστορία τα παιδιά θα πεθάνουμε. Η ιστορία είναι αυτό που μας κρατάει ζωντανούς και πρέπει να τη θυμωμαστε πάντα. Ερχόμαστε κάθε χρόνο τέτοια ημέρα", σημείωσε ένας πατέρας που ήρθε με τα δύο του παιδιά να αφήσουν λουλούδι στο μνημείο.
polytexneio_thess__7_
polytexneio_thess__8_
polytexneio_thess__9_

" Τιμή και δόξα στους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Στεκόμαστε μπροστά στο μνημείο με μεγάλο σεβασμό και δεσμευόμαστε, όλοι εμείς οι συνδικαλιστικοι φορείς της δημόσιας υγείας και πρόνοιας, ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την διεύρυνση των δημοκρατικών και κοινωνικών αγαθών", δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Κλείσιμο
Πολυτεχνείο: τιμούν την επέτειο αφήνοντας γαρύφαλλα στη Θεσσαλονίκη 2

Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατέθεσε σήμερα το πρωί και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Λεκάκη.
polytexneio_thess__10_
polytexneio_thess__12_

«Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ερχόμαστε να τιμήσουμε αυτούς που αγωνίστηκαν σε εποχές δύσκολες για όλα αυτά που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα. Κάθε μέρα είναι μέρα προσπάθειας για τη δικαίωση αυτών των αγώνων. Όλοι φροντίζουμε ενωμένοι για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη Ελλάδα, για δίκαιο σε κάθε μας προσπάθεια», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ζέρβας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κως: Ελεύθερος ο 35χρονος που παρενοχλούσε μαθήτριες - «Ήμουν μεθυσμένος, έχω μετανιώσει»


Αμερικανοί βουλευτές για το μπλόκο στα F16: Η Τουρκία παραβιάζει επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της Ελλάδας


ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για το πρώτο εργαστηριακό κρέας πουλερικών για ανθρώπινη κατανάλωση έδωσε η FDA
.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης