ΕΦΚΑ: Σε λιγότερο από ένα μήνα πιστώνονται τα έξοδα κηδείας

ΕΦΚΑ: Σε λιγότερο από ένα μήνα πιστώνονται τα έξοδα κηδείας

Ο e-ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι η επιτάχυνση του χρόνου που έχει επιτευχθεί στην απόδοση των εξόδων κηδείας οφείλεται στην ψηφιοποίηση της διαδικασίας. 

efka-kideia
Σε λιγότερο από μήνα από την ημερομηνία της αίτησης καταβάλλονται πλέον τα έξοδα κηδείας ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ κλείνοντας οριστικά μία εστία ταλαιπωρίας πολλών ετών.

Αναλυτικά, κατά το 2021 καταβλήθηκε για έξοδα κηδείας ποσό συνολικού ύψους 92.993.121,47 ευρώ στους λογαριασμούς 111.383 δικαιούχων, με το ποσό της παροχής να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 834,90 ευρώ.

Ο e-ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι η επιτάχυνση του χρόνου που έχει επιτευχθεί στην απόδοση των εξόδων κηδείας οφείλεται στην ψηφιοποίηση της διαδικασίας. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η οριστική εκκαθάριση των δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων που είχαν συσσωρευτεί τα προηγούμενα έτη.

«Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης των πληρωμών κατά το παρελθόν και της γενικότερης ταλαιπωρίας των πολιτών είναι ότι, μέχρι τη λειτουργία της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, οι πολίτες ανέμεναν από 8 έως και 12 μήνες για την πίστωση των εξόδων κηδείας στους λογαριασμούς τους» σημειώνει ο ΕΦΚΑ.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν από τον υπολογιστή τους να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους εισερχόμενοι στην εθνική δικτυακή πύλη gov.gr (ενότητα «Οικογένεια» υποενότητα «Απώλεια» και στον δικτυακό τόπο e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), με απλά βήματα και χωρίς φυσική παρουσία σε κατάστημα του e-ΕΦΚΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Champions League: Το γρηγορότερο χατ-τρικ στα χρονικά της διοργάνωσης και τα 34 γκολ της βραδιάς - Δείτε βίντεο

Ελληνοτουρκικά: Το ΚΥΣΕΑ σήμανε αποδραματοποίηση - Οι εκτιμήσεις Μαξίμου και επιτελείων

Καιρός: «Αγριεύει» από το βράδυ – Αυξημένος ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης