Δεν έχει πτυχίο ΤΕΦΑΑ, καταγγέλλουν γυμναστές και ιδιοκτήτες γυμναστηρίων για την personal trainer του Άδωνι Γεωργιάδη

Δεν έχει πτυχίο ΤΕΦΑΑ, καταγγέλλουν γυμναστές και ιδιοκτήτες γυμναστηρίων για την personal trainer του Άδωνι Γεωργιάδη

Σε επιστολές τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αττικής και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης υπογραμμίζουν ακόμη ότι το κέντρο ευεξίας που διατηρεί η Φαίη Ζακάκου στην Αθήνα δεν έχει άδεια γυμναστηρίου, άρα δεν νομιμοποιείται να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες

zakakou_faih50
Δεν είναι γυμνάστρια η personal trainer Φαίη Ζακάκου, υπό την επίβλεψη της οποίας γυμναζόταν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης.

Σε επιστολή του προς τον κ. Γεωργιάδη ο Σύλλογος τονίζει ότι η personal trainer είναι στην πραγματικότητα δασκάλα χορού και μοντέλο και δεν διαθέτει πτυχίο ΤΕΦΑΑ, όπως έχουν οι γυμναστές.

Προσθέτουν ότι το κέντρο ευεξίας που διατηρεί στην Αθήνα, δεν έχει άδεια γυμναστηρίου, άρα δεν νομιμοποιείται να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες στον συγκεκριμένο χώρο.

«Όταν ένας υπουργός του δικού σας βεληνεκούς γυμνάζεται σε χώρο που δεν διαθέτει την απαιτούμενη για αυτό άδεια από την πολιτεία και από μία κυρία που δεν είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α., όπως η ίδια συνομολογεί, τότε είναι αυτονόητη η βλάβη που προκαλείται στη φήμη των επιχειρήσεών μας και η ενίσχυση που προσφέρεται στον αθέμιτο ανταγωνισμό και μάλιστα με όχημα τον ίδιο τον υπουργό που είναι αρμόδιος να τον ελέγξει», επισημαίνει η επιστολή προς τον υπουργό.

Η επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του συλλόγου μας προς τον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση με την Φαίη Ζακακου

ΑΠΟ

Τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης (Σ.Ι.ΓΥ.ΘΕ.) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

​Τον υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων κύριο Άδωνι Γεωργιάδη

​Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Ο σύλλογός μας έχει συσταθεί νόμιμα και αποτελείται από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων γυμναστηρίων της περιοχής της Θεσσαλονίκης, που λειτουργούν νόμιμα, κατέχοντας την αντίστοιχη άδεια λειτουργίας και τηρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του Π.Δ. 219/2006.

Στα πλαίσια των καθηκόντων μας ως σύλλογος έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάττουμε τα νόμιμα δικαιώματα των μελών μας, όταν αυτά θίγονται από παράνομες πράξεις ή παραλείψεις οποιουδήποτε, αλλά και όταν οι επιχειρήσεις των μελών μας υφίστανται ηθική βλάβη και αθέμιτο ανταγωνισμό από σχετικές δημοσιεύσεις, σχόλια και δηλώσεις που πραγματοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Έτσι διαπιστώσαμε προσφάτως ότι, προφανώς χωρίς την συναίνεσή σας, έγινε μία δημοσίευση στην σελίδα που διατηρεί η κυρία Φαίη Ζακάκου στο Facebook, η οποία διατηρεί επιχείρηση «κέντρο ευεξίας» στην Αθήνα, στην οποία εικονίζεται η κυρία αυτή να παρέχει σε εσάς υπηρεσίες άσκησης στον χώρο της επιχείρησής της.

Θεωρούμε ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή σας και δεν γνωρίζατε ότι αφενός η επιχείρηση της κυρίας Ζακάκου δεν διαθέτει την απαιτούμενη από τις διατάξεις του Π.Δ. 219/2006 άδεια γυμναστηρίου, προκειμένου να παρέχονται νόμιμα υπηρεσίες άσκησης στις εγκαταστάσεις της και αφετέρου ότι η ίδια η κυρία Ζακάκου, η οποία ισχυρίζεται μάλιστα σε αυτήν την δημοσίευση ότι έχει αναλάβει την εκγύμνασή σας, δεν είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α., απαραίτητη από τον νόμο προϋπόθεση για να εκπονεί προγράμματα άσκησης και να αναλαμβάνει την εκτέλεσή τους.

Η δημοσίευση αυτή έτυχε εξαιρετικά μεγάλης δημοσιότητας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο αλλά και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τηλεοπτικά κανάλια λόγω της αναγνωρισιμότητας και τηλεοπτικής δημοφιλίας του προσώπου σας ως επιφανούς μέλους της κυβέρνησης, υπουργού σε ένα εξαιρετικά σημαντικό υπουργείο, όπως το υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων.

Εξ αιτίας αυτής της εικόνας και των εντυπώσεων που δημιουργούνται στο ευρύ κοινό οι επιχειρήσεις των γυμναστηρίων μας, οι οποίες λειτουργούν τηρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, όπως κτιριολογικές, υγειονομικές και απασχόλησης πτυχιούχων Τ.Ε.Φ.Α.Α. και μάλιστα με βαρύ οικονομικό κόστος για τους ιδιοκτήτες τους και για την ίδρυσή τους και για τις ετήσιες λειτουργικές δαπάνες, υφίστανται ηθική βλάβη και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Όταν ένας υπουργός του δικού σας βεληνεκούς γυμνάζεται σε χώρο που δεν διαθέτει την απαιτούμενη για αυτό άδεια από την πολιτεία και από μία κυρία που δεν είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α., όπως η ίδια συνομολογεί, τότε είναι αυτονόητη η βλάβη που προκαλείται στη φήμη των επιχειρήσεών μας και η ενίσχυση που προσφέρεται στον αθέμιτο ανταγωνισμό και μάλιστα με όχημα τον ίδιο τον υπουργό που είναι αρμόδιος να τον ελέγξει.

Κατόπιν τούτων, ο σύλλογός μας σας καλεί να πράξετε όσα απαιτούνται για την επανόρθωση των παραπάνω αναφερομένων ζημιογόνων γεγονότων, ενδεικτικά υποχρεώνοντας την κυρία Ζακάκου να αποσύρει την επίδικη δημοσίευση και ταυτόχρονα να προβείτε σε σχετική δήλωση με την οποία αφενός θα επιβεβαιώνετε την άγνοιά σας για τις παράνομες παραλείψεις της επιχείρησής της και ταυτόχρονα θα εκφράζετε την στήριξη του υπουργείου σας προς τις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών άσκησης των μελών μας.

Θεσσαλονίκη 11 Οκτωβρίου 2022

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ. του Σ.Ι.ΓΥ.ΘΕ.».

Αντίδραση και από τους γυμναστές της Αττικής

Κλείσιμο
Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής από τη Θεσσαλονίκη και ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αττικής με επιστολή του επισημαίνει και αυτός ότι η Φαίη Ζακάκου δεν είναι πτυχούχος ΤΕΦΑΑ και ότι η επιχείρησή της δεν διαθέτει άδεια γυμναστηρίου.

Η επιστολή του Συλλόγου έχιε ως εξής:


Επιστολή του ΣΥΠΦΑΑ προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνη Γεωργιάδη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Προς:
Τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων
κ. Άδωνη Γεωργιάδη

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Άδωνη Γεωργιάδη,

σχετικά την πολύκροτη δημοσίευση της κυρίας Φαίης Ζακάκου στην οποία απεικονίζεστε να σας παρέχει υπηρεσίες άσκησης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αλλά και σε αναδημοσιεύσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που έτυχαν μεγάλης δημοσιότητας λόγω του Υπουργικού Αξιώματος και της αναγνωσιμότητάς σας, διαπιστώσαμε ότι η εν λόγω κυρία δεν είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α., το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση βάση του Π.Δ. 219/2006, άρθρο 3 παράγραφος 5β για να εκπονεί προγράμματα άσκησης και να αναλαμβάνει την εκτέλεσή τους, αφετέρου η επιχείρηση της δεν διαθέτει την απαιτούμενη από τις διατάξεις του Π.Δ. 219/2006 άδεια γυμναστηρίου, προκειμένου να παρέχονται νόμιμα υπηρεσίες άσκησης.

Θεωρούμε ότι όπως εσείς εν αγνοία σας εμπιστευθήκατε την υγεία σας σε άτομο το οποίο δεν διαθέτει τις απαραίτητες πανεπιστημιακές επιστημονικές γνώσεις, πόσο μάλλον δεδομένου ότι προσφάτως είχατε ένα σοβαρό μυοσκελετικό πρόβλημα στην οσφυϊκή σας μοίρα το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, σε εγκαταστάσεις δηλωμένες ως «κέντρο ευεξίας» που δεν τηρούν όλες τις νόμιμες κτιριολογικές και υγειονομικές προϋποθέσεις που απαιτεί η άδεια λειτουργίας γυμναστηρίου για την ασφαλή σας εκγύμναση, έτσι μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης να εξαπατηθεί και να διακινδυνεύσει την σωματική του ακεραιότητα.

Προσφάτως σε προηγούμενη επιστολή την περίοδο αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων λόγω της εξάπλωσης του Covid 19, αλλά και κατ’ ίδίαν σε επίσκεψη στο γραφείο σας στο Υπουργείο, σας γνωστοποιήσαμε τη διαχρονική αντιποίηση του επαγγέλματος μας από χώρους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του πδ 219/2006 ΦΕΚ 221 περί καθορισμού των όρων και των προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών γυμναστηρίων, το οποίο σημαίνει απουσία επιστημονικού προσωπικού, ανεπάρκεια κτιριακών εγκαταστάσεων και απουσία μέτρων ασφαλείας προς τους ασκούμενους. Οι χώροι αυτοί συνήθως χρησιμοποιούν άδειες που εμπίπτουν σε διαφορετικούς ΚΑΔ από των γυμναστηρίων, όπως κέντρα ευεξίας, αίθουσες yoga, κέντρα αισθητικής, κέντρα εναλλακτικών θεραπειών κλπ, που την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων οι συγκεκριμένοι παράνομοι χώροι εκμεταλλευόμενοι την επανέρναρξη του ΚΑΔ τους, λειτουργούσαν κανονικά χωρίς να τελείται κάποια εμφανής παράβαση, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στους επαγγελματίες του ήδη πληττόμενου οικονομικά κλάδου μας, γυμναστηριούχους και μη.

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας προς την αρμόδια περιφέρεια, η έλλειψη αυστηρών ποινών από το νομοθετικό πλαίσιο επέτρεψε την εδραίωση αυτής της κατάστασης, πλήττοντας βάναυσα τον κλάδο μας.

Με αφορμή το ατυχές συμβάν του οποίου εν αγνοία σας η δημοσιότητα έβλαψε ηθικά τα μέλη μας, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και λανθασμένες εντυπώσεις στην πολιτεία για τους χώρους που μπορούν να παρέχουν νόμιμα υπηρεσίες άσκησης, καλείστε να προβείτε σε σχετική δήλωση αποκατάστασης του δυσάρεστου γεγονότος, εφιστώντας την προσοχή στην νομιμότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων και την στήριξή σας για την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.

Θεωρούμε πως η τροποποίηση του ήδη υπάρχοντος ΠΔ 219/2006 με την προσθήκη άρθρου για την αντιποίηση του επαγγέλματος του γυμναστή και την επιβολή χρηματικού προστίμου στους παραβάτες, θα είχε ως αποτέλεσμα την αποθάρρυνση των παραβάσεων, την αποσυμφόρηση του αρμόδιου τμήματος των Περιφερειών από καταγγελίες, τη μείωση των διαφυγόντων κερδών από τους νόμιμα δικαιούχους, την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των ασκουμένων και την μείωση δαπανών του εθνικού συστήματος υγείας από ενδεχόμενες σωματικές βλάβες.

Κατόπιν τούτων, αιτούμαστε τα παρακάτω:

1. Την επιβολή κυρώσεων με μορφή χρηματικού προστίμου και φυλάκιση στους παραβάτες του π.δ. 219/06:
α) με φυλάκιση μέχρι ένα (1) έτος και με χρηματική ποινή μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ τιμωρείται οποίος ασκεί ή αναλαμβάνει να ασκήσει, άτυπα ή με σύμβαση καθήκοντα γυμναστή χωρίς να διαθέτει πτυχίο του τμήματος/σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ελληνικού ή ισότιμου αλλοδαπού ΑΕΙ ή οποίος ασκεί ή αναλαμβάνει να ασκήσει, άτυπα ή με σύμβαση καθήκοντα προπονητή χωρίς να διαθέτει πτυχίο του τμήματος/σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ελληνικού ή ισότιμου αλλοδαπού ΑΕΙ ή άδεια άσκησης επαγγέλματος που έχει χορηγηθεί από τον αρμόδιο κρατικό φορέα.
β) με φυλάκιση μέχρι δύο (2) έτη και με χρηματική ποινή μέχρι είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ τιμωρείται όποιος αναθέτει , άτυπα ή με σύμβαση, την άσκηση καθηκόντων γυμναστή σε όποιον δεν διαθέτει πτυχίο του τμήματος/σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ή ισότιμου αλλοδαπού ΑΕΙ ή την άσκηση καθηκόντων προπονητή σε όποιον δεν διαθέτει πτυχίο του τμήματος/σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ελληνικού ή ισότιμου αλλοδαπού ΑΕΙ ή άδεια άσκησης επαγγέλματος που έχει χορηγηθεί από τον αρμόδιο κρατικό φορέα. Αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο ή σωματείο , οι παραπάνω ποινές επιβάλλονται στον κατά το νόμο ή το καταστατικό εκπρόσωπό του.

2. Ανάρτηση πινακίδας, τουλάχιστον στην κύρια είσοδο των γυμναστηρίων, που θα αναγράφει εμφανώς τον Αριθμό Άδειας Λειτουργίας του γυμναστηρίου, την επωνυμία αυτού καθώς και τη σφραγίδα που θα ορίσει η Ε.Ε.Α., όπως ακριβώς τα Ιδιωτικά Ιατρεία και Δικηγορικά Γραφεία. Να είναι ομοιόμορφη και να πληρεί τους όρους που θα αποφασίσει η Ε.Ε.Α. Η μη ύπαρξη της να επιφέρει νομικές κυρώσεις.

3. Μόνιμα Αναρτημένη Λίστα σε εμφανές σημείο και ευδιάκριτα γραμμένη, που θα αναφέρει συγκεντρωτικά τουλάχιστον το Ονοματεπώνυμο, τον Αριθμό Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος, του διευθυντή και των γυμναστών που εργάζονται στο εν λόγω γυμναστήριο. Η μη ύπαρξη της να επιφέρει νομικές κυρώσεις.

4. Ο διευθυντής του γυμναστηρίου να ελέγχει την ύπαρξη και την ορθότητα της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του κάθε προσληφθέντος μέλους του επιστημονικού προσωπικού, φέροντας προσωπική ευθύνη, κάθε παράβαση να επιφέρει νομικές κυρώσεις.

Ο σύλλογος ΣΥ.Π.Φ.Α.Α ιδρύθηκε με την υπ΄αριθμ 528/2017 διάταξη του Ειρηνοδικείου Αθηνών και ημερομηνία 20/7/2017 με σκοπό την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.

Είμαστε διαθέσιμοι να αποτελέσουμε το επιστημονικό και τεχνικό σύμβουλο του κράτους για ζητήματα Φυσικής Αγωγής και Μαζικού Αθλητισμού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπούλιας Κωνσταντίνος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αργυρίου Δημήτριος



Ειδήσεις σήμερα:

Τρανς τρέλα στα σόσιαλ μίντια για τη «Στρέλλα» της Λυρικής

Η θεία της 12χρονης «ξεκλείδωσε» τη φριχτή υπόθεση - Ο 53χρονος έστελνε χυδαία μηνύματα

Σεξ, μυστικά και κατασκοπεία: Στο φως άγνωστες πτυχές του σκανδάλου Προφιούμο που «γκρέμισε» μια κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης