Χιλιάδες Αγανακτισμένοι χθες στο Σύνταγμα

Χιλιάδες Αγανακτισμένοι χθες στο Σύνταγμα

Ομάδα τριάντα "αγανακτισμένων" πραγματοποιούν πορεία από την Σπάρτη στην Αθήνα

Χιλιάδες Αγανακτισμένοι χθες στο Σύνταγμα
Το 4ο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο ήταν χθες και χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη από τις 6 το απόγευμα πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώνονταν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότεροι ήταν εκείνοι που έδωσαν δυναμικό "παρών". Υπολογίζεται ότι έφτασαν τους 30.000.

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Αμαλίας, η οποία είχε γεμίσει από κόσμο, όπως και η πλατεία Συντάγματος, όπου εργαζόμενοι και καθηγητές πανεπιστημίου συζητούσαν για την οικονομική κρίση, αλλά και το κίνημα των αγανακτισμένων.

Για 26η μέρα, χιλιάδες άνθρωποι, διαμαρτυρήθηκαν για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την τρόικα, το χρέος, το τραπεζικό σύστημα, καθώς και για τους Έλληνες πολιτικούς. Οι συγκεντρωμένοι είχαν τη χαρά να απολαύσουν διάφορα θεατρικά happenings από νέες ομάδες.

Κλείσιμο
Ομάδα τριάντα "αγανακτισμένων" πραγματοποιούν πορεία από την Σπάρτη στην Αθήνα

Ομάδα ‘’αγανακτισμένων’’ πολιτών από την Σπάρτη, εμπνεόμενοι από το ψηφιδωτό ‘’η αρπαγή της Ευρώπης’’ που κοσμεί την ελληνική έκδοση του νομίσματος των 2 ευρώ, ξεκίνησαν χθες βράδυ μια πορεία με αφετηρία το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη και τερματισμό μεθαύριο Τετάρτη περίπου στις 8.00 το βράδυ, την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Τους τριάντα Σπαρτιάτες που πεζοπορούν αυτή την ώρα στην περιοχή της Λίμνης Τάκα στην Αρκαδία, συνοδεύουν για λόγους ασφάλειας η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, αλλά και συνεργεία ξένων τηλεοπτικών δικτύων, που ετοιμάζουν ανταποκρίσεις.

Ένας από τους ‘’αγανακτισμένους’’ πεζοπόρους, ο Βασίλης Ρουμπάκος που συναντήσαμε το πρωί, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ‘’πραγματοποιούμε αυτή την συμβολική κινητοποίηση, για να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των πολιτικών στη χώρα μας και σ’ όλη την Ευρώπη, αλλά και τους λαούς. Να αφήσουμε τον καναπέ και να διεκδικήσουμε αυτά που μας στερούν την αξιοπρέπειά μας’’.

Διαβάστε τις εξελίξεις στις μεγάλες πόλεις τις Ελλάδας:

Θεσσαλονίκη

Αρχαία Ολυμπία

Σπάρτη

Γιάννενα

Κρήτη




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης