Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε οικισμό Ρομά - Σφαίρα πέρασε δίπλα από το μέτωπο 8χρονης

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε οικισμό Ρομά - Σφαίρα πέρασε δίπλα από το μέτωπο 8χρονης

Από το σοβαρό επεισόδιο τραυματίστηκαν συνολικά τρεις άνθρωποι και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο

astynomia_epix
Ένας άγριος καβγάς φέρεται να ήταν η αφορμή που προκάλεσε το επεισόδιο με πυροβολισμούς το απόγευμα της Κυριακής, στον οικισμό Αγίας Σοφίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και παραλίγο να στοιχήσει τη ζωή ενός 40χρονου άντρα και ενός οκτάχρονου κοριτσιού.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε περίπου στις 7 το απόγευμα και η καταγγελία ανέφερε ότι άτομα που πιθανότατα είχαν καταναλώσει αλκοόλ, άνοιξαν «πυρ» με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες.

Ο πρόεδρος του οικισμού Αγίας Σοφίας, Σταύρος Καβατζίδης, διευκρινίζει μιλώντας στο protothema.gr, ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιο γλέντι στην περιοχή κι όλα φέρεται να έγιναν ύστερα από έναν καβγά που προηγήθηκε, για λόγους που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί. Τα άτομα φέρεται να γυρνούσαν οπλισμένοι στον οικισμό για αρκετή ώρα, πριν ξεκινήσουν να πυροβολούν.

«Δεν γνωρίζω γιατί μαλώσανε. Ήταν επτά άτομα έξω από το σπίτι και έριχναν με τα όπλα στο εσωτερικό του. Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έγινε στο σπίτι. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κοιμόταν και μέσα υπήρχαν τα ανήλικα εγγόνια του, ηλικίας από 4 έως 8 ετών. Αυτοί ήταν έξω και ρίχνανε με τις καραμπίνες. Έσπασαν και προκάλεσαν πολλές ζημιές σε σπίτια και σε αυτοκίνητα», ανέφερε ο πρόεδρος του οικισμού.

Μόλις ο 40χρονος άκουσε την φασαρία, φέρεται να βγήκε έξω από το σπίτι του για να δει τι συμβαίνει και τότε ο ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε στα γεννητικά όργανα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως αν το όπλο εκπυρσοκρότησε ή αν οι δράστες είχαν ως στόχο τον 40χρονο, αφού άνθρωποι του οικισμού αναφέρουν ότι ίσως να μην ήταν αυτός ο στόχος.

Από το σοβαρό επεισόδιο τραυματίστηκαν συνολικά τρεις άνθρωποι και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Πρόκειται για τον 40χρονο άντρα που έφερε τραύματα από πολυβόλο όπλο στα γεννητικά όργανα και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Διαβατών, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, o 40χρονος χρειάστηκε να διασωληνωθεί και χθες το βράδυ υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Έκτοτε, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου. Επιπλέον, ένα κορίτσι οκτώ ετών τραυματίστηκε όταν η σφαίρα πέρασε ξυστά από το μέτωπό της και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην παιδουχειρουργική κλινική του Παπαγεωργίου.

Στο ίδιο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε και ένας 24χρονος συλληφθέντας καθώς είχε τραυματιστεί από το συμβάν. Μάλιστα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, αυτός να ήταν ο στόχος της αιματηρής επίθεσης και όχι ο 40χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά.

Από την μεγάλη και οργανωμένη επιχείρηση που στήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Κυριακής, έγιναν συνολικά τρεις συλλήψεις σχετικές με το περιστατικό. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρεις άνδρες, όλοι Ρομά, 32, 21 και 24 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρεας έγινε νέα επιχείρηση στον οικισμό των Ρομά και συνελήφθη ένας 43χρονος, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα. Την έρευνα για το συμβάν έχει αναλάβει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.



Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στην Αθήνα: Εγινε ντετέκτιβ και βρήκε τον φονιά της κόρης του

Την Πέμπτη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη

Με ενστάσεις ξεκίνησε η δίκη Παπαγγελόπουλου -Τουλουπάκη για τη Novartis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης