«Περικυκλώνουμε τη Βουλή, μπλοκάρουμε το Μεσοπρόθεσμο!»

«Περικυκλώνουμε τη Βουλή, μπλοκάρουμε το Μεσοπρόθεσμο!»

Οι διαδηλωτές θα κάνουν από σήμερα πρόβα τζενεράλε και θα κοιμηθούν στο Σύνταγμα για να ξεκινήσει από νωρίς το πρωί αύριο ο αποκλεισμός...

«Περικυκλώνουμε τη Βουλή, μπλοκάρουμε το Μεσοπρόθεσμο!»

Για 21η ημέρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι» και το απόγευμα, στις 5, διοργανώνουν «δοκιμαστική» προσυγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πορεία προς τη Βουλή, όπου σκοπεύουν να μείνουν όλη τη νύχτα για να είναι έτοιμοι, αύριο, πρωί πρωί, στις 7, να αποκλείσουν τη Βουλή.

Στις 7 το πρωί της Τετάρτης, οι «Αγανακτισμένοι» έχουν προαναγγείλει τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις, μία στο Σύνταγμα, μια στο Παναθηναϊκό Στάδιο και μια στη στάση του Μετρό στον Ευαγγελισμό. Από αυτά τα τρία σημεία, θα ξεκινήσει η περικύκλωση της Βουλής.

Μέχρι τότε, όπως αναφέρει το ψήφισμα, "οργώνουμε την Αθήνα για να μεταφερθεί παντού το κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος" με στόχο να μπλοκαριστεί το πρόγραμμα, που φέρνει μεγάλες περικοπές και πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων - μαμούθ.  

Στο ψήφισμα αναφέρεται επίσης: "Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη.

Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα".

Και χθες Δευτέρα οι διαδηλωτές ήταν πιστοί στο καθημερινό ραντεβού τους στην πλατεία Συντάγματος εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Συνθήματα, ελληνικές σημαίες και …πολιτιστικά δρώμενα, δίνουν άλλο «χρώμα» στις κινητοποιήσεις του «αγανακτισμένου» πλήθους!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης