«Η μπάλα ήταν μισοξεφούσκωτη, με το ζόρι την κρατούσα» λέει ο Ιβάν που διασώθηκε στη Χαλκιδική ύστερα από 19 ώρες

«Η μπάλα ήταν μισοξεφούσκωτη, με το ζόρι την κρατούσα» λέει ο Ιβάν που διασώθηκε στη Χαλκιδική ύστερα από 19 ώρες

Ο νεαρός περιγράφει στο protothema.gr τις στιγμές που έζησε - «Η περιπέτειά μου ήταν κυριολεκτικά ένα βασανιστήριο που μέχρι σήμερα δεν έχει τελειωμό»

agnooumenos_xalkidiki_xr
«Η περιπέτειά μου ήταν κυριολεκτικά ένα βασανιστήριο χωρίς τελειωμό από τα κύματα», λέει στο protothema.gr, μέσα από το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης που νοσηλεύεται, ο 30χρονος Ιβαν ο οποίος διασώθηκε ύστερα από 19 ολόκληρες ώρες που έδινε μάχη για να επιβιώσει στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο νεαρός από τη Βόρεια Μακεδονία που διασώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, περιγράφει στο protothema.gr, τις στιγμές που έζησε τις ώρες που βρίσκονταν μέσα στο νερό και έμοιαζαν ατελείωτες. Ο ίδιος μαζί με τους δύο φίλους του, είχαν επισκεφτεί το μεσημέρι του Σαββάτου την πασίγνωστη παραλία «Μύτη» στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, ώστε να γιορτάσουν τα γενέθλιά του και να περάσουν όμορφες στιγμές, όμως το πάρτι τον νεαρών μετράπηκε σε εφιάλτη και όσα ακολούθησαν θυμίζουν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.
ivan_xalkidiki__2_

Οι τρεις φίλοι παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα όταν βούτηξαν στο νερό. Ο πρώτος, ο 25χρονος Βασίλ, διασώθηκε λίγες ώρες αργότερα από ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος που τον περισυνέλλεξε αφότου τον είχε εντοπίσει ένας σέρφερ και έτσι στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς δεν πέρασε τη συγκλονιστική περιπέτεια των φίλων του. Ο 30χρονος Ιβάν αναγκάστηκε να δώσει μάχη με τα κύματα για περισσότερες από 19 ώρες μέχρι να εντοπιστεί και να διασωθεί, ενώ ο 28χρονος φίλος του μέχρι και σήμερα αγνοείται.

Όπως περιγράφει στο protothema.gr ο 30χρονος, «η περιπέτεια μου, ήταν κυριολεκτικά ένα βασανιστήριο που μέχρι σήμερα δεν έχει τελειωμό. Από τα κύματα το σώμα μου διαλύεται αργά από την κόπωση των μυών και την αφυδάτωση. Υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας, ο οποίος είναι χειρότερος και για αυτό δεν σκέφτομαι πολύ τον πόνο».

Μιλώντας για τα γεγονότα, εξηγεί ότι «η πρώτη έκκληση για βοήθεια ήταν στις 16:13 που ήμουν ήδη μέσα στο νερό και προσπαθούσα να βοηθήσω τον φίλο μου να ηρεμήσει. Με μάζεψαν από τη θάλασσα μετά τις 12 το μεσημέρι την επόμενη μέρα. Αυτό σημαίνει ότι ήμουν στο νερό 20 – 20,5 ώρες. Η μπάλα που βρήκα ήταν μισοξεφούσκωτη και με το ζόρι κρατούσα τα χέρια μου πάνω», αναφέρει.
ivan_xalkidiki__1_

Κλείσιμο
Ο Ιβάν τονίζει ότι η μπάλα που έτυχε να βρει στο νερό τις πιο δύσκολες ώρες που έχει περάσει μέχρι σήμερα στη ζωή του, τον βοήθησε, όμως «αυτό που μου έσωσε σίγουρα τη ζωή ήταν οι διασώστες και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου», υπογραμμίζει συγκινημένος ο νεαρός που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Αυτή είναι η μπάλα που κρατούσε ο 30χρονος και του έσωσε τη ζωή: 



Σημειώνεται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου φίλου του συνεχίζονται για τρίτη ημέρα από στεριά και θάλασσα. Στην μεγάλη επιχείρηση συμμετέχουν παραπλέοντα πλοία, σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις έρευνες συνδράμουν, επίσης, εθελοντές διασωστες του ΟΦΚΑΘ και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Δείτε βίντεο: Χαλκιδική: «Η μπάλα ήταν μισοξεφούσκωτη, με το ζόρι την κρατούσα» λέει ο Ιβάν που έμεινε ζωντανός στο νερό μετά από 19 ώρες
Χαλκιδική: «Η μπάλα ήταν μισοξεφούσκωτη, με το ζόρι την κρατούσα» λέει ο Ιβάν


Ειδήσεις σήμερα:

Άνδρας στη Θεσσαλονίκη ξυλοκόπησε υπάλληλο καθαριότητας γιατί… τον ξύπνησε με το απορριμματοφόρο

Έκλεισε ο Nord Stream 1: Ο εφιάλτης των ελλείψεων στην ενέργεια σηκώνει στο πόδι την Ευρώπη

Βίντεο: Οργισμένοι πολίτες στην Κίνα ζητούν τις καταθέσεις τους και συγκρούονται με την αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης