Μυλοπόταμος: Καλάσνικοφ, εκρηκτικά, χασισοφυτεία και 16 κιλά κάνναβης!

Μυλοπόταμος: Καλάσνικοφ, εκρηκτικά, χασισοφυτεία και 16 κιλά κάνναβης!

Καλλιεργούσαν 64 δενδρύλλια κάνναβης ύψους τριών μέτρων - Επιπλέον βρέθηκαν όπλα και εκατοντάδες φυσίγγια

μυλοπ829
Βρήκαν τρόπο να αποφύγουν τις επιχειρήσεις εξερεύνησης από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. δύο Έλληνες χασισοκαλλιεργητές και έστησαν μια μεγάλη φυτεία με πλούσια παραγωγή κάνναβης μέσα σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους έξω από τα σπίτια τους και στο ποιμνιοστάσιό τους, όπου έκρυβαν και οπλοστάσιο με Καλάσνικοφ και εκρηκτικά!

Ωστόσο, οι δραστηριότητές τους στην ευρύτερη περιοχή των Σισών του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, έφτασαν στα αυτιά των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, που το πρωί της Παρασκευής οργάνωσαν επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν συνάδελφοί τους της Δίωξης Ηρακλείου, της Ασφάλειας Ρεθύμνου, της Ο.Π.Κ.Ε., του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου και της Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έρευνες στους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών και το ποιμνιοστάσιο που χρησιμοποιούν οι δράστες, όπου διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσαν 64 γιγαντιαία δενδρύλλια κάνναβης ύψους τριών μέτρων που βρίσκονταν ήδη στο στάδιο της συγκομιδής. Μάλιστα, οι καλλιεργητές είχαν ήδη συλλέξει 15 κιλά και 710 γραμμάρια κάνναβης που βρίσκονταν στο στάδιο της αποξήρανσης.

Mylopotamos-fyteia-kannabi-opla2


Στους χώρους που ερευνήθηκαν, κατασχέθηκαν ένα πολεμικό όπλο τύπου Καλάσνικοφ με ξιφολόγχη και δυο γεμιστήρες, δυο πιστόλια με τους γεμιστήρες τους, 474 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 200 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης, μια ζυγαριά ακριβείας και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Κλείσιμο
Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ οι δυο δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί εκρηκτικών υλών. Το Καλάσνικοφ και τα δυο πιστόλια παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ερέτρια: «Πέσαμε πάνω του πέντε γιατροί, του δώσαμε 32 φάρμακα,, αλλά είχε χάσει τη μάχη», λέει γιατρός για τον 13χρονο

Ελληνοτουρκικά: Ο επόμενος γύρος στη Μαδρίτη - Η στρατηγική Μητσοτάκη για την πιθανή πρόκληση Ερντογάν

Δολοφονία στο Κουκάκι: Βασανιστικό θάνατο είχε η 46χρονη από τον σύζυγό της - Την ξυλοκόπησε πριν τη μαχαιρώσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης