Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Πόσο κοστίζει η… μούντζα και τι ποινές επιφέρει στον οδηγό;

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Πόσο κοστίζει η… μούντζα και τι ποινές επιφέρει στον οδηγό;

Ο ΚΟΚ προβλέπει χρηματικό πρόστιμο στην περίπτωση που οδηγός μουντζώσει πεζούς ή άλλους διερχόμενους - Επιπλέον υπάρχει και αφαίρεση άδειας και διπλώματος

mountza_harry_klynn
Η συμπεριφορά των οδηγών πολλές φορές ξεφεύγει από τα όρια. Υπάρχουν περιπτώσεις που οδηγός απλά κάνει παρατήρηση σε κάτι που είδε, άλλος που ξεστομίζει ότι υπάρχει σε… γαλλικά ενώ σε ακραίες περιπτώσεις υπάρχει και χειροδικία.

Όλα βέβαια τα παραπάνω δεν συνάδουν με την ευγενική συμπεριφορά του οδηγού ο οποίος πολλές φορές θεωρεί πως ο δρόμος του ανήκει και έχει πάντα δίκιο. 

Η γνώστη σε όλους μας μούντζα μπορεί να θεωρείται κάτι συνηθισμένο αλλά εκνευρίζει όσους γίνονται αποδέκτες. Για όσους δεν το γνωρίζουν η συμπεριφορά αυτή, τιμωρείται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα το διοικητικό πρόστιμο μεταφράζεται σε 100 ευρώ όμως υπάρχει και αφαίρεση διπλώματος και άδεια κυκλοφορίας για 10 ημέρες.

Μπορεί βέβαια η συνήθεια αυτή να ανήκει περισσότερο στο... παρελθόν, καθώς δύσκολα θα δει κανείς οδηγούς να μουντζώνουν ο ένας τον άλλον στον δρόμο (εσχάτως προτιμούν να κατεβαίνουν από το όχημά τους και να λύνουν τις διαφορές τους με τα χέρια), ωστόσο ο ΚΟΚ έχει προβλέψει και γι αυτό. Συγκεκριμένα, το διοικητικό πρόστιμο μεταφράζεται σε 100 ευρώ, ενώ υπάρχει και αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για δέκα ημέρες.

Αντικειμένικά, πάντως, μοιάζει πραγματικά δύσκολο οι ποινές αυτές να εφαρμοστούν, καθώς η μούντζα είναι μια... στιγμιαία αντίδραση του «αγανακτισμένου» Έλληνα οδηγού, την οποία δύσκολα θα μπορέσει να εντοπίσει η Τροχαία και να επιβάλει και τα σχετικά πρόστιμα.

Το πρόστιμο και η επιβολή κυρώσεων δεν αφορά μόνο στη μούντζα αλλά και άλλες απρεπείς χειρονομίες.

Με λίγα λόγια πριν αποφασίσετε να κάνετε την οποιαδήποτε άσεμνη… κίνηση καλό είναι να το σκεφτείτε, τόσο γι’ αυτόν που θέλετε να «τιμωρήσετε» όσο και για εσάς τους ίδιους.



Ειδήσεις σήμερα:

Την Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Στη φυλακή ο 70χρονος Βρετανός που κατηγορείται για τον βιασμό της κόρης του στα Μάλια

«Αν γνώριζα, θα τον έγδερνα με τα ίδια μου τα χέρια», λέει η μητέρα του 14χρονου από την Κρήτη που βίαζε ο σύντροφός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης