Με κατσαρόλες, σημαίες και σφυρίχτρες διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον!

Με κατσαρόλες, σημαίες και σφυρίχτρες διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον!

Οσο περνάει η ώρα όλο και περισσότεροι Αγανακτισμένοι πολίτες φτάνουν στην πλατεία και στους γύρω δρόμους
- Πέτρος Κατσάκος και Βασίλης Δαλιάνης μεταφέρουν και σήμερα το κλίμα

 Με κατσαρόλες, σημαίες  και σφυρίχτρες διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον!
Να φύγει η Τρόικα και το Μνημόνιο είναι το κύριο αίτημα των Αγανακτισμένων της Πλατείας Συντάγαμτος που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.

Για έκτη μέρα χιλιάδες Αθηναίοι κατακλύουν την πλατεία Συντάγματος και τη Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, που είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα, πιστοί στο καθημερινό ραντεβού που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη μέσω του facebook και του ίντερνετ καλώντας τους Ελληνες σε ένα ειρηνικό κύμα διαμαρτυρίας στα πρότυπα των Ισπανών Αγανακτισμένων.

Αδειες κατσαρόλες, σημαίες, σφυρίχτρες, συνθήματα κατά του Μνηνονίου, των κομμάτων και των πολιτικών με τον Θεόδωρο Πάγκαλο να έχει ξανά την τιμητική του δίνουν τον παλμό και στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Κλείσιμο
Πάνω από 10.000 κόσμος βρίσκεται και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους ενώνοντας τη φωνή του με τους εκατοντάδες νέους που εδώ και πέντε βράδια διανυκτερεύουν στα αντίσκηνα  που έχουν στηθεί στην κεντρική πλατεία της χώρας.

Ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί από την πρώτη κιόλας μέρα της ειρηνικής κατάληψης της πλατείας ασχολούνται με την οργάνωση του χώρου, με την καθαριότητα και με την ενημέρωση των πολιτών. Κάθε βράδυ μια ανοιχτή λαϊκή συνέλευση πραγματοποιείται γύρω από το σιντριβάνι της πλατείας όπου ελεύθερα οι πολίτες καταθέτουν απόψεις και ιδέες για άμεση και ανοιχτή δημοκρατία.



Το protothema.gr μεταφέρει και σήμερα τον παλμό των γεγονότων από το κέντρο της Αθήνας με ζωντανές μεταδόσεις στην web tv, live chat, βίντεο και φωτορεπορτάζ από τους δημοσιογράφους μας Πέτρο Κατσάκο και Βασίλη Δαλιάνη.










Διαβάστε εδώ τις συγκεντρώσεις που πρόκειται να γίνουν σε όλη την Ελλάδα

Θεσσαλονίκη

Χανιά

Πάτρα

Ηλεία

Εύβοια

Ιωάννινα

Κέρκυρα

Μαγνησία

Καβάλα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης