Ρήτρα αναπροσαρμογής ΔΕΗ: Το Πρωτοδικείο απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής - Η απόφαση αφορά σε οικονομικά ασθενείς οικιακούς καταναλωτές, ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, πελάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας ή σε απομακρυσμένες περιοχές
Απογορεύει προσωρινά το Πολυμελές Πρωτοδικείο τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά, σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκανε έτσι εν μέρει δεκτή την αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής, την οποία είχαν καταθέσει καταναλωτικές οργανώσεις.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, στα οικιακά τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν των ευάλωτων πελατών βάσει του άρθρου 52 ν. 4001/2011.
Στον νόμο αυτό εντάσσονται οι οικονομικά ασθενείς οικιακοί καταναλωτές, οι ηλικιωμένοι που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαμένουν με άλλο πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει το ίδιο όριο ηλικίας, πελάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας ή σε απομακρυσμένες περιοχές.
Η απόφαση ισχύει μέχρι τη συζήτηση της αγωγής, στις 6 Ιουλίου, υπό τον όρο να μην ζητηθεί άλλη αναβολή.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.