Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων για την παροχή συνδρομής σε λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά-νοτιοδυτικά της Γαύδου.
Αμέσως, στο σημείο μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.(ΠΛΣ) το οποίο εντόπισε τη λέμβο και περισυνέλεξε τριάντα πέντε αλλοδαπούς (30 άντρες, 4 γυναίκες και 1 ανήλικος).
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι «ΚΑΡΑΒΕ», ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Γαύδου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς.
Με πρωτοβουλίες που κάνουν τη διαφορά και συνδέουν την καινοτομία με την υπευθυνότητα, η ROLEX Ελλάδας υποστηρίζει έμπρακτα όσους εργάζονται για τη διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς της χώρας, υλοποιώντας έτσι τη διαχρονική της δέσμευση για κοινωνική ευθύνη και υποστήριξη δράσεων με ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.