Γλυκά Νερά: Ένας χρόνος από τη δολοφονία που συντάραξε μια χώρα

Γλυκά Νερά: Ένας χρόνος από τη δολοφονία που συντάραξε μια χώρα

Ξημέρωνε η 11η Μαϊου του 2021 όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που δικάζεται αυτές τις μέρες σκότωσε την σύζυγο του Καρολάϊν διαπράττοντας μια γυναικοκτονία που δεν ξεχάσει κανείς, όπως και το θέατρο που έπαιζε επί ενάμιση μήνα με τις Αρχές και τα ΜΜΕ

5328596
Ήταν ξημερώματα Τρίτης, 11 Μαΐου του 2021, όταν η αγωνιώδης φωνή ενός άνδρα, που ζητάει βοήθεια από την Άμεσο Δράση, σηκώνει την αυλαία σε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα.

Η φωνή που φωνάζει βοήθεια με λυγμούς και ακατάληπτα μουγκρητά ανήκει στον 34χρονο τότε πιλότο ελικοπτέρων Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος «υποδύεται» τον δεμένο, φιμωμένο και βασανισμένο σύζυγο και πατέρα.

Αυτόν που «αντιστάθηκε» και καλά όσο μπορούσε στους ληστές που μπήκαν στην μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, όπου βρισκόταν μαζί με την νεαρή σύζυγο του Καρολάϊν και την μόλις 11 μηνών κόρη τους Λυδία.

5327223
Κλείσιμο


Οι αστυνομικοί που φθάνουν στο σπίτι μετά την κλήση μπαίνουν μέσα και βλέπουν το παράθυρο που είχε βγει, ερευνούν την κουζίνα και το σαλόνι, εντοπίζουν την σπασμένη κάμερα και μετά τον νεκρό σκύλο του ζευγαριού, κρεμασμένο στην κουπαστή της σκάλας.

Όταν φθάνουν στην σοφίτα ο αρχιφύλακας Χρήστος Βαρδίκος βλέπει την Καρολάϊν νεκρή και το μωρό δίπλα της να την αγγίζει, ενώ ο πιλότος είναι δεμένος στο πάτωμα.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά γίνεται γνωστό λίγες ώρες αργότερα και η αγριότητα του συγκλονίζει την κοινή γνώμη, ενώ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι το πλέον τραγικό πρόσωπο της υπόθεσης.

Είναι αυτός που συγκινεί όλη την Ελλάδα όταν υποκρίνεται τον θλιμμένο χήρο που έχασε την γυναίκα του από μια συμμορία ληστών βρίσκοντας δήθεν το κουράγιο να μιλάει στις κάμερες, ενώ οι Αρχές τα πρώτα 24ωρα ερευνούν προς πάσα κατεύθυνση για να ανακαλύψουν τους δράστες.

Ο υποκριτής και ο κλοιός

Η ζωή του ζευγαριού, ο έρωτας που γεννήθηκε στην Αλόννησο, οι πτήσεις του Μπάμπη πάνω από το σχολείο της Καρολάϊν όταν την φλέρταρε, ο ονειρικός γάμος τους στην Πορτογαλία μακριά από συγγενείς και φίλους γίνονται λαϊκό ανάγνωσμα που συγκινεί.

Στην κηδεία της νεαρής ο Αναγνωστόπουλος εμφανίζεται κρατώντας υποκριτικά την μικρή Λυδία στην αγκαλιά του, ενώ το αφήγημα του περί ληστών στέκεται ακόμη όρθιο.

kideia-pateras-main2
Η υποκρισία του Αναγνωστόπουλου στην κηδεία της Καρολάϊν


Μόνο που οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση πολύ γρήγορα αρχίζουν να βάζουν στο κάδρο τους τον πονεμένο Μπάμπη.

Όσα τους είπε στις καταθέσεις του, διαψεύδονται σταδιακά, αφού οι ληστές που επικαλείται δεν έχουν αφήσει ούτε ένα δείγμα του DNA τους πουθενά, ούτε στο σπίτι, ούτε στην άτυχη Καρολάϊν.

Αυτή που τελικά δεν ήταν ευτυχισμένη δίπλα στον πιλότο ελικοπτέρων που ήθελε ανά πάσα στιγμή να ξέρει που βρίσκεται, αυτόν που την ξέκοψε από τις φίλες της, αυτόν που δεν την άφηνε να αναπνεύσει.

Κι όταν κατάλαβε ότι θα έφευγε και θα τον παράταγε για να ζήσει την ζωή που δεν έζησε, αποφάσισε να την σκοτώσει στήνοντας μια ολόκληρη θεατρική παράσταση του τρόμου.
Μια παράσταση σκηνοθετημένη από την αρχή μέχρι το τέλος, αντιγραφή από την ληστεία στο σπίτι ενός συναδέλφου του, οργανωμένη μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, από τον «σκοτεινό» πιλότο.

Οι αστυνομικοί μεθοδικά σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τον Αναγνωστόπουλο και συλλέγουν νέα στοιχεία, τα οποία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του για την ώρα θανάτου της άτυχης Καρολάϊν, που ξεψύχησε από τα χέρια του.

Είναι πλέον σίγουροι ότι αυτός είναι ο δολοφόνος, ωστόσο τον αφήνουν να παραστεί στο τρισάγιο για τη μνήμη της, όμως όταν αυτό τελειώνει τον άνδρες του κλιμακίου της ΕΛΑΣ που είχε μεταβεί στο νησί, τον πλησιάζουν και του λένε ότι πρέπει να πάνε στην Αθήνα.

Το τέλος και το δωμάτιο

Ως δικαιολογία τον ενημερώνουν ότι προέκυψε νέος ύποπτος τον οποίο πρέπει να αναγνωρίσει, ο Μπάμπης τους ακολουθεί και λίγα λεπτά αργότερα όταν έχουν φύγει από το νησί, του ανακοινώνουν συλλαμβάνεται ως ύποπτος για την δολοφονία της Καρολάϊν.

Είναι η στιγμή που θα του περάσουν χειροπέδες, ενώ λίγες ώρες αργότερα μέσα σε μια ψυχρή αίθουσα της ΓΑΔΑ, ο Αναγνωστόπουλος σπάει και παραδέχεται την ενοχή του.

Η Ελλάδα και όχι μόνο σοκάρεται από το θέατρο που έπαιξε ο πιλότος που δικάζεται αυτές τις ημέρες για το έγκλημα που συγκλόνισε μια ολόκληρη χώρα επί ένα και πλέον μήνα.
Κάποιοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την απίστευτη υπόθεση γυναικοκτονίας και τα όσα έζησαν μέχρι να εξιχνιασθεί, ενώ το Βρετανικό Chanel 5 γύρισε ένα 90λεπτο ντοκιμαντέρ για τον φόνο στα Γλυκά Νερά.

5560942


Όμως ένα πολύ μικρότερο βίντεο αναδεικνύει με τον καλύτερο αυτό που θα κουβαλάει για πάντα μαζί του, έχοντας προσωπική εμπλοκή στην υπόθεση εκείνο το ξημέρωμα του Μάη, ο αρχιφύλακας Χρήστος Βαρδίκος.

Ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά τη μικρή Λυδία από το άψυχο σώμα της μητέρας της, σκεπάζοντας την με μια κουβέρτα «έσπασε» μιλώντας για τα όσα βίωσε σε εκείνη τη σοφίτα: «Η πρώτη μου σκέψη όταν είδα το παιδί, δεν ήταν σκέψη, ήταν μια κατάρρευση συναισθηματική. Όσος καιρός και να περάσει είναι δεδομένο ότι ένα κομμάτι από την καρδιά μου θα έχει μείνει σε αυτό το δωμάτιο».

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο δικαστήριο, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία της Καρολάιν

Οι ΗΠΑ περιμένουν ρωσική επίθεση στην Υπερδνειστερία και η Ευρώπη ενεργειακό σοκ

Φορολογικές δηλώσεις: Πρώτα οι συμψηφισμοί και μετά οι επιστροφές φόρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης