Μάθε Ισπανικά σε ένα καλοκαίρι!

Μάθε Ισπανικά σε ένα καλοκαίρι!

Ήξερες ότι μπορείς να μάθεις τη δεύτερη σημαντικότερη γλώσσα του πλανήτη μέσα σε λίγους μόνο μήνες; Φυσικά και μπορείς, αρκεί να βρεθείς πλάι σε εκείνους που τη διδάσκουν με τον πιο εμπεριστατωμένο τρόπο

cer_header_may_3
Sponsored Content
Ταξίδια σε περισσότερες από 21 χώρες σε όλο τον κόσμο, σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια, εργασία σε κορυφαίες εταιρείες, επικοινωνία με το 7,6% του πληθυσμού του πλανήτη και γνώση της κουλτούρας 580 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητες που σου δίνει η γνώση της ισπανικής γλώσσας.
Για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα αρκεί να διαλέξεις γρήγορες και αποτελεσματικές μεθόδους που προσαρμόζονται κατευθείαν στις ανάγκες σου. Σε όποια κατηγορία μαθητών και αν ανήκεις ο επίσημος φορέας του Ισπανικού κράτους στην Ελλάδα, δηλαδή το Ινστιτούτο Θερβάντες, είναι η ιδανική επιλογή.
103390674_l
Εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια, όχι μόνο βοηθάει τους μαθητές του να μάθουν να μιλούν σαν αυθεντικοί Ισπανοί αλλά τους μυεί και σε όλες τις πτυχές της κουλτούρας των ισπανόφωνων χωρών.

Στο Ινστιτούτο Θερβάντες κάθε λάτρης των ισπανικών αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Από τα ολιγάριθμα τμήματα και την ευελιξία των ωραρίων, μέχρι τους εξειδικευμένους καθηγητές και την ποιότητα της διδασκαλίας όλες αυτές οι συνθήκες στην πράξη αποδεικνύουν την ιδιαίτερη φροντίδα που παρέχει το Ινστιτούτο στον κάθε μαθητή. Τα καλά νέα είναι ότι τα μαθήματα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές του κάθε μαθητή. Τα  ακόμα καλύτερα είναι ότι στο Ινστιτούτο Θερβάντες προσφέρονται  καλοκαιρινά τμήματα-μαθήματα για κάθε ηλικία.
Κλείσιμο
149876562_l
153888509_l
Γιατί να μάθεις Ισπανικά;
• Στοιχεία δείχνουν ότι την επόμενη δεκαετία τα ισπανικά θα είναι η δεύτερη γλώσσα στον κόσμο σε χρήση.
• Η γνώση των ισπανικών βελτιώνει τις επαγγελματικές σου προοπτικές αφού οι αναπτυσσόμενες ισπανόφωνες χώρες προσφέρουν όλο και περισσότερες ευκαιρίες καριέρας.
• Η γνώση ισπανικών ανοίγει αυτόματα τις πόρτες πανεπιστημίων υψηλού κύρους όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στη Λατινική Αμερική για σπουδαστές όλων των επιστημονικών πεδίων.
• Η Ισπανία είναι η τρίτη χώρα με τα περισσότερα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
• Η πολιτιστική δραστηριότητα των ισπανόφωνων (μουσική, θέατρο, σινεμά κ.ά.) αλλά και η γαστρονομία τους είναι από τις δημοφιλέστερες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια.
• Για εμάς τους Έλληνες οι ισπανόφωνες χώρες είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.
• Η Ισπανία είναι η αγαπημένη επιλογή των νέων από όλη την Ευρώπη, και ιδιαίτερα των Ελλήνων φοιτητών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.
• Για εμάς τους Έλληνες η ισπανική είναι μια εύκολη γλώσσα αφού μπορούμε να αφομοιώσουμε τέλεια το λεξιλόγιο αλλά κυρίως την προφορά της η οποία διαθέτει μεγάλη φωνητική ομοιότητα με τα Ελληνικά.
48689325_l
Καλοκαιρινά μαθήματα για όλους!

Εντατικά και υπερεντατικά τμήματα ενηλίκων
Τα εντατικά τμήματα για ενήλικες είναι ιδανικά για όσους θέλουν να προχωρήσουν στην εκμάθηση των ισπανικών με ταχύτερο ρυθμό. Διαρκούν 60 διδακτικές ώρες που διεξάγονται σε διάστημα 2 ή 3 μηνών, με 8ωρα μαθήματα /εβδομάδα (4ωρα μαθήματα /2 φορές την εβδομάδα). Υπάρχει όμως και η δυνατότητα υπερεντατικών μαθημάτων διάρκειας ενός μήνα με 3ωρα μαθήματα που γίνονται 5 ημέρες εβδομάδα. Σε όποιο επίπεδο γνώσης κι αν βρίσκεσαι, όποιος τρόπος μαθήματος κι να σε βολεύει (δια ζώσης ή online) δεν έχεις παρά να κάνεις την εγγραφή σου το συντομότερο.

Τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας
Το καλοκαιρινό σχολείο του Ινστιτούτου Θερβάντες αποτελείται από εβδομαδιαίες ενότητες διάρκειας 20 ωρών, ξεκινώντας απο τις 4 Ιουλίου. Παρέχεται η δυνατότητα για εγγραφή σε μια ή περισσότερες ενότητες, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις. Το ωράριο των μαθημάτων είναι από τις 09:00 έως τις 13: 00 μ.μ, απο Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν έως και 2 ενότητες αυξανόμενης δυσκολίας. Οι ενότητες αφορούν παιδιά από 5 έως 12 ετών, αρχάρια αλλά και με γνώσεις ισπανικών, και χωρίζονται σε διάφορες θεματικές: διακοπές, μόδα, μαγειρική κ.ά.
thervantes_header
Απεριόριστες δυνατότητες και πολλαπλές επιλογές
Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, το Ινστιτούτο Θερβάντες προσφέρει ευέλικτα ωράρια, ιδιαίτερα για τους ενήλικες (9.00-22.00, Δευτέρα – Παρασκευή, και πρωινά Σαββάτου), διαφορετικούς ρυθμούς μαθημάτων (κανονικά, εντατικά και ειδικά) αλλά και τρόπους εκμάθησης (δια ζώσης ή online, μέσω τηλεδιάσκεψης zoom, αυτόνομη εκμάθηση με την πλατφόρμα AVE Global κ.ά.) που εξυπηρετούν ενδιαφερόμενους από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το Θερβάντες διαθέτει τμήματα για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα που αντιστοιχούν στην κλίμακα των επιπέδων του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες. Παραδίδει επίσης μαθήματα για επιχειρήσεις, μαθήματα ελληνικών σε ισπανόφωνους και οργανώνει θεματικά εργαστήρια, ειδικά μαθήματα λογοτεχνικής μετάφρασης κ.ά. Η διδασκαλία υψηλής ποιότητας, η μακροχρόνια εμπειρία (στην Ελλάδα βρίσκεται από το 1991), οι ισπανόφωνοι καθηγητές με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, τα ολιγάριθμα τμήματα και η προσωπική συμβουλευτική (κατατακτήρια τεστ κ.ά.) εγγυώνται εμπεριστατωμένη εκμάθηση ισπανικών.

Όλοι οι μαθητές έχουν δωρεάν πρόσβαση στην πιο σημαντική ισπανική δανειστική βιβλιοθήκη στη Ελλάδα την βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέττι του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και ενημερώνονται για το  πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων σχετικά με τον ισπανοαμερικανικό κόσμο τόσο ιστορικού, όσο και σύγχρονου χαρακτήρα (κινηματογραφικές προβολές, κονσέρτα, διαλέξεις, συζητήσεις, συνέδρια, εκθέσεις κ.ά.)..

Το Θερβάντες διαχειρίζεται τα δύο πιο αξιόλογα διπλώματα ισπανικών: το δίπλωμα DELE (Διπλώματα Ισπανικών ως Ξένης Γλώσσας) και το πιστοποιητικό SIELE δίνοντας επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας.
image002

Info
Εγγραφές όλο το χρόνο
Σκουφά 31, Κολωνάκι, τηλ. 210 3634117, www.atenas.cervantes.es/gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης