Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Οι τοξικολογικές θα μας ανοίξουν τον δρόμο για κάτι σημαντικό, λέει ο Λέων στο protothema

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Οι τοξικολογικές θα μας ανοίξουν τον δρόμο για κάτι σημαντικό, λέει ο Λέων στο protothema

«Είτε θα μας επιβεβαιώσουν είτε θα διαψεύσουν τη συμβολή φαρμάκων στον οργανισμό της Τζωρτζίνας» - Για τον θάνατο της μικρής Μαλένας, ο  πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας ανέφερε ότι το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου θα πρέπει να αποκλειστεί, μόνο σε περίπτωση που θα έχουμε κάτι πιο ισχυρό από αυτό

patra_ereunes
H κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση καθώς την παρακολουθεί στενά.

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες, ωστόσο, φαίνεται πως το μυστήριο φτάνει προς το τέλος της με τις τοξικολογικές εξετάσεις να αναμένεται να φωτίσουν το θολό τοπίο γύρω από τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε: «Οι αναλυτικές τοξικολογικές εξετάσεις είναι πλήρεις και ποιοτικές και ποσοτικές γιατί είτε θα μας επιβεβαιώσουν είτε θα διαψεύσουν τη συμβολή φαρμάκων στον οργανισμό της Τζωρτζίνας. Ερευνάται αν η ουσία αυτή οδήγησε στο θάνατο το παιδί κι αν όχι, πάλι θα μας ανοίξει το δρόμο για κάτι άλλο πολύ σημαντικό».

Οσον αφορά στον θάνατο της Μαλένας ο κ. Λέων καταλήγει στις δηλώσεις του στο protothema.gr:  «Στο θάνατο της Μαλένας είχαμε αστοχία ως προς την αιτία θανάτου. Το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου είναι ένα σενάριο που θα πρέπει να αποκλείσουμε, μόνο σε περίπτωση που θα έχουμε κάτι πιο ισχυρό από αυτό».

Το πρωί με ανάρτησή του στα social media, αναφέρθηκε στην «άστοχη» μετάφραση της αιτίας θανάτου της Μαλένας, η οποία, σύμφωνα με τους γιατρούς «έφυγε» από ηπατική ανεπάρκεια.

«Κανένα εύρημα δεν αξιολογείται μεμονωμένα. Στο πρώτο παιδί η κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων «μεταφράστηκε» άστοχα ως ηπατική ανεπάρκεια. Είπαμε ότι στην ελληνική βιβλιογραφία το εύρημα καταγράφεται συμβατό με ασφυξία, για να δούμε όμως και τη διεθνή βιβλιογραφία», υποστηρίζει ο κ.Λέων.

Τις αναλύσεις επεξεργάζονται έμπειροι επιστήμονες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και η περαιτέρω ανάλυση των δειγμάτων θα δώσει απαντήσεις και για την ποσότητα του φαρμάκου που φέρεται να έλαβε η Τζωρτζίνα. Ο επιστήμονας, ο οποίος θα διευκολύνει ενδεχομένως τις εξελίξεις γύρω από τους τρεις «μυστηριώδεις» θανάτους είναι ο καθηγητής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ράικος.


Ειδήσεις σήμερα:

H οικογενειακή τραγωδία πίσω από το θάνατο της 40χρονης στη Μαγνησία - Είχε χάσει αιφνίδια τον αδερφό της

Ειδικοί πιστεύουν ότι o Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε με χλωροπικρίνη ή με μικρή δόση Νόβιτσοκ, λέει δημοσιογράφος

Τρεις μέρες πριν φάει το χαστούκι ο Κρις Ροκ μιλούσε για ευγένεια και καλοσύνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης