Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Θέμα ημερών αν όχι ωρών τα αποτελέσματα των τοξικολογικών της Τζωρτζίνας

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Θέμα ημερών αν όχι ωρών τα αποτελέσματα των τοξικολογικών της Τζωρτζίνας

Ιατροδικαστές και επιστήμονες επιχειρούν να εξηγήσουν αν η ουσία προκάλεσε το πνευμονικό οίδημα -  Συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

patra_oikogeneia_tzwrtzina_maim
Η ακριβής ποσότητα του φαρμάκου που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, θα αποδείξει τον μηχανισμό θανάτου του παιδιού και θα ξεκλειδώσει την υπόθεση που τους τελευταίους δυο μήνες συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Ιατροδικαστές και επιστήμονες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν «λοκάρει» στη συγκεκριμένη ουσία και προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η ποσότητα της δικαιολογείται στον οργανισμό του παιδιού και φυσικά ποιες ήταν οι συνέπειες του φαρμάκου. Αν δηλαδή, το πνευμονικό οίδημα που την οδήγησε στο θάνατο της 9χρονης οφείλεται στην παραπάνω ουσία.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών, να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί, λαμβάνουν καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές περιμένοντας τα αποτελέσματα του «πακέτου» της ιατροδικαστικής προκειμένου ανοίξουν νέοι δρόμοι στις έρευνες του Ανθρωποκτονιών.

Στην τελική ευθεία

Η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη μπαίνει στην τελική ευθεία. Είναι πλέον θέμα ωρών να ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας στην ουσία που θα δείξει και τον μηχανισμό θανάτου γιατί όπως λένε οι αναλυτές αυτός θα λύσει το μυστήριο της πολύκροτης ιστορίας.

Στην έρευνα του Ανθρωποκτονιών, κύριο κομμάτι των ερευνών αποτελούν τα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της Τζωρτζίνας. Κι αυτό γιατί, όπως εκτιμούν, όποια και αν είναι τα αίτια θανάτου, αν επικεντρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, σε συνδυασμό φυσικά με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και τις καταθέσεις ιατρών και ιατροδικαστών, θα βρουν τη λύση του μυστηρίου.

Προσπαθούν, με απλά λόγια, να συνθέσουν το σκηνικό σε όλα τα επίπεδα για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα. Έτσι, στο αστυνομικό σκέλος ψάχνουν να βρουν ποιοι και πότε μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου την τελευταία ώρα. Από γιατρούς, νοσηλευτές, συνοδούς άλλων ασθενών, μέχρι άτομα της οικογένειας της μικρής Τζωρτζίνας. Ποια ήταν η κλινική της εικόνα, τι φάρμακα έλαβε, τι έφαγε, ακόμη και ποια ήταν τα τελευταία της λόγια.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος αναπαράστασης της τελευταίας ώρας της 9χρονης, καθώς οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα βρουν εκεί σημαντικά στοιχεία για την εξιχνίαση του μυστηριώδους θανάτου της.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσικό σούπερ-γιοτ αξίας 38 εκατ. λιρών πέρασε στα «χέρια» της Βρετανίας


Μεγάλη φωτιά στη Σάμο - Εκκενώνεται οικισμός


Η Ουκρανία «προσφέρει» ουδετερότητα με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας - Τι συζήτησαν Κίεβο και Μόσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης