Γκάγκα: Είμαστε κοντά σε αποκλιμάκωση κρουσμάτων, σημαντικό όπλο τα αντιικά χάπια

Γκάγκα: Είμαστε κοντά σε αποκλιμάκωση κρουσμάτων, σημαντικό όπλο τα αντιικά χάπια

«Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 1.500 αιτήσεις χορήγησης αντιικών χαπιών» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας  - Εξέφρασε την ανησυχία της για το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο λόγω MIS-C

mina_gaga_parka
«Eίμαστε κοντά σε αποκλιμάκωση κρουσμάτων» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Τόνισε ότι σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση της νόσου είναι τα αντιικά φάρμακα, ενώ την ίδια στιγμή επισήμανε ότι «πρέπει να χορηγηθούν άμεσα, από τις πρώτες μέρες εμφάνισης των συμπτωμάτων».

«Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 1.500 αιτήσεις χορήγησης αντιικών χαπιών και ελάχιστες (περίπου 30) δεν έχουν εγκριθεί», συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1,  η κ. Γκάγκα εκτιμά ότι θα «προχωρήσουμε με πιο σταθερά βήματα προς την αποκλιμάκωση μέσα στον επόμενο μήνα».

Επισήμανε ωστόσο πως καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη της πανδημίας και τη μείωση του αριθμού των νεκρών και των διασωληνωμένων είναι ο εμβολιασμός, «που αποτελεί “ασπίδα” για τη σοβαρή νόσο».

Επίσης τόνισε την ανάγκη έγκαιρης αναζήτησης ιατρικής βοήθειας «από τις πρώτες μέρες της νόσησης», ενώ -όπως είπε- πρέπει «να προσέχουν διπλά» οι ανεμβολίαστοι και όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

«Να πάμε έγκαιρα στο νοσοκομείο. Να ξεκινήσουμε αγωγή από τις πρώτες μέρες», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και πνευμονολόγος. Όπως εξήγησε τα συμπτώματα κρυολογήματος και ο πυρετός πρέπει να κινητοποιήσουν ειδικά τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και τους ανεμβολίαστους.

Το σύνδρομο MIS-C

Κλείσιμο
Αναφερόμενη στα παιδιά, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισήμανε ότι οι νοσηλείες είναι σχετικά λίγες, παρότι τα κρούσματα είναι πολλά, επειδή είναι συνεχείς οι έλεγχοι.

Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία της για το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο λόγω COVID-19 (MIS-C) εφιστώντας την προσοχή των γονιών για συμπτώματα που ενδεχομένως εμφανίσουν τα παιδιά τους μετά τη νόσηση από κορωνοϊό.

«Μας έχει ανησυχήσει το MIS-C που τώρα το βλέπουμε πιο συχνά γιατί είναι πολλά τα κρούσματα. Είναι πολύ σημαντικό παιδάκια που πέρασαν τη λοίμωξη και κάνουν συμπτώματα 3-4 εβδομάδες μετά (πυρετό, εξάνθημα, διάρροια) να δουν αμέσως παιδίατρο. Το MIS -C διαγιγνώσκεται εύκολα και αντιμετωπίζεται καλά», τόνισε ειδικότερα η αναπληρώτρια υπουργός.

Πηγή: GRTIMES

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με έξι θέσεις αιμοκάθαρσης απέκτησε το νοσοκομείο της Ικαρίας

Με φανταστική εμφάνιση στους «4» στην Αγία Πετρούπολη η Σάκκαρη-Δείτε βίντεο

Τοπικές βροχές αύριο από το απόγευμα και με μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης