Με φανταστική εμφάνιση στους «4» στην Αγία Πετρούπολη η Σάκκαρη-Δείτε βίντεο

Με φανταστική εμφάνιση στους «4» στην Αγία Πετρούπολη η Σάκκαρη-Δείτε βίντεο

Η Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε μετά από 2 ώρες και 7 λεπτά με 2-0 σετ την Ελίζ Μέρτενς και προκρίθηκε στον ημιτελικό εκεί όπου το Σάββατο θα παίξει με την Ιρίνα Μπέγκου για μια θέση στον τελικό του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης

sak_atack
Στον πρώτο της ημιτελικό στο 2022 προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη.

Η σπουδαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο7) που είναι στο Νο1 στο ταμπλό στην Αγία Πετρούπολη απέκλεισε μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι διάρκειας 127' με 7-6 (7),6-2 την Βελγίδα Ελίζ Μέρτενς στον προημιτελικό και προκρίθηκε στους "4".



Εκεί θα συναντήσει τον Σάββατο (12/2) την Ρουμάνα Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου που είναι στο Νο56. Αυτό θα είναι το 3ο τους παιχνίδι (1-1 η σειρά) και όποια κερδίσει θα παίξει στον τελικό της Κυριακής στην Αγία Πετρούπολη.



Ο αγώνας

Το 1ο σετ είχε διάρκεια 77' και τα μπρέικ έπεφταν... βροχή. Η Μέρτενς θα φτάσει πρώτη και θα προηγηθεί με 2-1 με την Σάκκαρη να το παίρνει πίσω για το 2-2. Νέο μπρέικ για το 3-2 από την Βελγίδας που θα πάει στο 4-2. Η Ελληνίδα ισοφαρίζει με μπρέικ σε 4-4 και στο 5-4 θα έχει διπλό σετ πόιντ.

Θα το σβήσει η Μέρτενς για το 5-5 και θα προηγηθεί με 6-5 ξανά με μπρέικ.

Κλείσιμο
Μαρία Σάκκαρη θα επανέλθει με μπρέικ (6-6) και θα στείλει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί η Μέρτενς θα έχει διπλό σετ πόιντ (4-6), η Σάκκαρη θα το σβήσει (θα ακολουθήσει και 3ο)και με το 3ο της σετ πόιντ θα κατακτήσει το σετ.



Στο 2ο σετ η εικόνα είναι διαφορετική. Η Ελληνίδα τενίστρια αρχίζει με μπρέικ (1-0) και δεν θα αφήσει περιθώρια στην αντίπαλο της ν' αντιδράσει. Φτάνει και σε 2ο μπρέικ (3-0) και με το σερβίς της θα προηγηθεί με 4-0.




Η Σάκκαρη θα πετύχει και 3ο μπρέικ (5-0) αλλά η Μέρτενς σβήνει ματς πόιντ και μειώνει με μπρέικ σε 5-1. H 26χρονη θα σβήσει 4 μπρέικ πόιντ,  η Μέρτενς θα σβήσει με την σειρά της  άλλα 2 ματς πόιντ αλλά η Σάκκαρη με το 4ο θα κλείσει το παιχνίδι.



Η Μαρία Σάκκαρη είχε 40 winners και 36 αβίαστα λάθη και η Ελίζ Μέρτενς είχε 38-58. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 6/11 για την Ελληνίδα και 4/17 για την Βελγίδα.



Ειδήσεις σήμερα:

Στο εδώλιο σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης για τέσσερις βιασμούς

Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα: Εώς και 10 βαθμούς θερμότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα οι αέριες μάζες

Η σπάνια εμφάνιση της Σοφίας Αλιμπέρτη - «Ήθελα να μεγαλώσω άνδρες», λέει για τα παιδιά της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης