Κακοκαιρία: Αποκαταστήσαμε το 90% των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση

Κακοκαιρία: Αποκαταστήσαμε το 90% των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση

Περίπου 70 υποσταθμοί παραμένουν χωρίς τάση - Σαράντα ετών τα δίκτυα ηλεκτροδότησης,  πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τονίζει ο κ. Μανιάτης

dei_reyma_provlimata_art
Για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν, εν μέσω εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» στην ηλεκτροδότηση της Αττικής μίλησε σήμερα το πρωί ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.

«Έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε την μέση τάση σε πάνω από το 90% των προβλημάτων. Χθες είχαμε 1.045 υποσταθμούς εκτός τάσης, σήμερα έχουμε περίπου 65 – 70 υποσταθμούς εκτός τάσης. Θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Συγχρόνως κάνουμε έκκληση οι πολίτες να καλούν στο 11500 αν εξακολουθούν να έχουν βλάβη στην ηλεκτροδότηση».

Σαράντα ετών τα δίκτυα ηλεκτροδότησης

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» της ΕΡΤ γιατί σε κάθε κακοκαιρία βιώνουμε τα ίδια προβλήματα με διακοπές ηλεκτροδότησης σε μεγάλα αστικά κέντρα ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι αυτό οφείλετε στην έλλειψη επενδύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

«Η χώρα μας εδώ και δώδεκα χρόνια περνά οικονομική κρίση. Τα δίκτυα είναι πάνω από σαράντα χρονών και δεν έχουν πέσει χρήματα σε αυτά. Για να μην έχουμε προβλήματα θα πρέπει σε κάποια σημεία να υπάρξει υπογειοποίηση των γραμμών. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να βελτιώσουμε τα υπάρχοντα δίκτυα ηλεκτροδότησης γιατί η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Πρέπει να δούμε, επίσης, και το ανθρώπινο δυναμικό που είναι ηλικίας 50 – 55 χρονών για να μην χαθεί η τεχνογνωσία που υπάρχει».

Απαντώντας στο πώς γίνεται η προτεραιοποίηση των βλαβών ο κ. Μανιάτης είπε ότι αφού κοπεί το ρεύμα στην περιοχή πρέπει να δοθεί πρώτα μεσαία τάση και για να γίνει αυτό απαιτείται χρόνος.



Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού - Δύο τραυματίες

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τα μέτρα: Οι 3 παράγοντες που θα κρίνουν παράταση ή άρση

Κλειστά σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση σήμερα στις πληγείσες περιοχές - Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης