Πρώτος αντιπρόεδρος του CCBE αναδείχθηκε ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Περάκης

Πρώτος αντιπρόεδρος του CCBE αναδείχθηκε ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Περάκης

Ένας ακόμη Έλληνας σε σημαντική θέση στην Ευρώπη

perakis
Από το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE), που είναι η ευρωπαϊκή οργάνωση των δικηγόρων, ανακοινώθηκε ότι ανέλαβε καθήκοντα το νέο προεδρείο του, το οποίο αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την σημαντική θέση του Α΄ αντιπροέδρου κατέχει πλέον ο Έλληνας δικηγόρος Παναγιώτης Περάκης, μετά από πολυετή προσφορά του στο CCBE από διάφορες θέσεις που κατείχε, μεταξύ των οποίων και ως πρόεδρος της επιτροπής «Accessto Justice» επί μία πενταετία, αλλά και ως μέλος του προεδρείου τα δύο τελευταία χρόνια. Ακόμη, ο κ. Περάκης έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Μάλιστα του χρόνου, εκτός απροόπτου, ο κ. Περάκης αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του προέδρου του μεγάλου αυτού ευρωπαϊκού οργανισμού, διαδεχόμενος τον σημερινό Ιρλανδό πρόεδρο, James Mc Guill.

post


Σημειώνεται ότι το CCBE έχει ως μέλη του τους Δικηγορικούς Συλλόγους από 42 χώρες της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών της Ε.Ε., που αποτελούν και τα τακτικά μέλη του), εκπροσωπώντας περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια δικηγόρους και έχοντας σταθερή συνεργασία τόσο με την Επιτροπή της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και με το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο διατηρεί σταθερή αντιπροσωπεία.

Ο κ. Περάκης με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανάδειξή μου στο αξίωμα αυτό αποτελεί τιμή όχι τόσο για μένα αλλά για όλους τους Έλληνες δικηγόρους. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι τα συγκεκριμένα καθήκοντα μόνο ως πρόσθετη ανάληψη ευθύνης, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την απονομή της Δικαιοσύνης, όπου όλα αλλάζουν ταχύτατα με την τεχνολογία και όλα δοκιμάζονται από την αρχή με την πανδημία. Σ΄ αυτές τις συνθήκες, μαζί με τους ευρωπαίους συναδέλφους μου, θα κάνω ο,τι μπορώ για να συνεχίσουμε να είμαστε οι σταθεροί υπερασπιστές του κοινού νομικού μας πολιτισμού, των θεσμών του κράτους δικαίου, αλλά και του τελευταίου αδύναμου πολίτη. Και για να παραμείνει η Ευρώπη, παρά τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει, συνώνυμο της Δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


Ειδήσεις σήμερα:

Διευρύνεται η έρευνα των Αυστραλών μετά την παραδοχή του Τζόκοβιτς ότι «έσπασε» την καραντίνα

Οικονόμου: Η λογική «με το έτσι θέλω», της βίας και της ανομίας δεν χωράει πλέον στα ελληνικά πανεπιστήμια

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σαρώνει την Βόρεια Εύβοια -Έκλεισε η εθνική οδός Χαλκίδας - Αιδηψού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης