Καιρός: Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινά τμήματα - Πότε προβλέπεται βελτίωση - Πολλά τα προβλήματα στη χώρα από τη χθεσινή κακοκαιρία

5440538
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους έντονες στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες προβλέπει και σήμερα η ΕΜΥ. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, ενώ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί την Τετάρτη, με την θερμοκρασία πάντως να σημειώνει  περαιτέρω πτώση. 

Πολλά τα προβλήματα από τη χθεσινή κακοκαιρία

Χθες έπεσαν και τα πρώτα χιόνια  στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στην περιοχή της Μαρόσας στα 1.500 μέτρα υψόμετρο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στις περιοχές Πύλης, Μεσοχώρας, Μυροφύλλου, όπως και Πύλης- γέφυρα Αλεξίου, ενώ σε υψηλά επίπεδα έφτασε και η στάθμη του Πορταϊκού ποταμού και του Πηνειού επίσης. 

Εικόνες καταστροφής στην Πάτρα

Η χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε την πόλη της Πάτρας με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις προκάλεσε πλημμύρες από το ένα άκρο της πόλης μέχρι το άλλο με τα αυτοκίνητα να μετατρέπονται σε βάρκες και οι δρόμοι σε λίμνες μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Πλημμύρα-Μαρίνα Πάτρας 29-11-2021


Ρίο, Μαρίνα, Πλαζ και Ακτή Δυμαίων ήταν οι περιοχές που «βούλιαξαν» από τα νερά της θάλασσας που βγήκαν στη στεριά.

Κλείσιμο
Δείτε στο φωτορεπορτάζ του thebest.gr τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην περιοχή της Μαρίνας.

ibktuqopoj61a4e43100d96
lpekvllpje61a4e3f4906c5
lpryfgmuzo61a4e3ff43822
lqvjqumiqy61a4e3ff0be69
lzlwdwastp61a4e3fc9e7cf
wdfhwdjweo61a4e3fee0fcb



Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ήπειρο

Ανεμοστρόβιλος έπληξε χθες το μεσημέρι το παραλιακό χωριό Καστροσυκιά στην Πρέβεζα. Δένδρα ξεριζώθηκαν ενώ σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές. Κεραμίδια και καπνοδόχοι έπεσαν από στέγες, έσπασαν τζαμαρίες, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και στην παραλία της Καστροσυκιάς.

Δείτε τις φωτογραφίες από  το prevezanews.gr

ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ-1
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ-2
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ-3

Στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα, στο ύψος της Καστροσυκιάς από την πτώση δέντρων διεκόπη για πολύ ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το τελευταίο 3ημερο την Ήπειρο, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου από κατολισθήσεις βράχων και φερτά υλικά, με  μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας να εργάζονται ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους.

5444075
5444072
5444076
5444077


Καταπτώσεις βράχων στην περιοχή της Αργιθέας

Πτώσεις βράχων προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι σε ορισμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, κυρίως στην περιοχή της Αργιθέας, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τα συνεργεία της Π.Ε. Καρδίτσας, και των δήμων.

Μετά την Καλογριά πνίγηκε  και η Δυτ. Αχαΐα

Τραγική είναι η κατάσταση στη Δυτ. Αχαΐα, από τις πλημμύρες και την υπερχείλιση της Καλογριάς. Μετά από την Ηλεία και τις πλημμύρες στον Κάμπο και τη Βουπρασία, το πρόβλημα μετατοπίζεται στη γειτονική περιοχή.

Οι ζημιές είναι τεράστες σε καλλιέργειες, κατοικίες, αποθήκες, καταστήματα.

kalogria-2
kalogria-3
kalogria-4


Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων 

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν από χθες σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στα πελάγη τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά τα 9. Σήμερα το πρωί  σύμφωνα με την ΕΜΥ θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά στα 9 μποφόρ, οι οποίοι αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ.

Το πρωί δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του «Blue Star Delos» στις 7:25 για Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και στις 7:30 του «Blue Star Paros» για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για Μαρμάρι.

Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κέα και Κύθνο.

Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αγ.Μαρίνα Νέα Στύρα, και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Στη γραμμή Κεραμωτή Λιμένας Θάσου τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη δεν γίνονται τα δρομολόγια με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου.

Κλειστή είναι η γραμμή επίσης Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη ενώ στη γραμμή Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις που μπορεί να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Ο καιρός σήμερα

Aρχικά βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν στα περισσότερα τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 3 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 14 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19-21 βαθμούς Κελσίου. Πάντως σταδιακά η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Από τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο και από τις βραδινές ώρες στο Αιγαίοι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα επίπεδα 5 έως 6 μποφόρ τοπικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg2dlr9hn57t-st)


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, θα σταματήσουν βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα παράκτια το πρωί 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά σε βορειοανατολικους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από μείον δύο (-2) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από μείον δύο (-02) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά έως 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και κατά τόπους τοπικά 7 και στα νότια τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg2dooho6aqh-st)



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-12-2021
Τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και στο ανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες με ασθενείς τοπικές βροχές στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ οι νεφώσεις στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα νότια πελάγη έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια πελάγη μέχρι 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 15 και στο Αιγαίο τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

teta1
teta2
teta3


Ειδήσεις σήμερα:

GNTM 4: Η υποβρύχια δοκιμασία και το μοντέλο που… πνίγηκε – Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Το CDC προτρέπει όλους τους ενήλικες να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις λόγω της μετάλλαξης Omicron

Έρχεται νέα τριλογία της Marvel με τον Τομ Χόλαντ στο ρόλο του Spiderman – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης