Ο συμβολισμός της φωτογραφίας Τζόνσον - Μελίνας που παρέδωσε ο Μητσοτάκης στον Βρετανό πρωθυπουργό

Ο συμβολισμός της φωτογραφίας Τζόνσον - Μελίνας που παρέδωσε ο Μητσοτάκης στον Βρετανό πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός θύμισε την εποχή που ο Μπόρις Τζόνσον ήταν φανατικός υποστηρικτής της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα

melina_johnson1
Μια φωτογραφία με ιδιαίτερο συμβολισμό παρέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Μπόρις Τζόνσον, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η φωτογραφία δείχνει τη Μελίνα Μερκούρη με τον Μπόρις Τζόνσον. Η τότε υπουργός Πολιτισμού, το 1986, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την επιστροφή των Μαρμάρων, είχε προσκληθεί από τον νυν Βρετανό πρωθυπουργό για να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα, σε μια περίοδο που ο ίδιος ήταν φανατικός υποστηρικτής του συγκεκριμένου αιτήματος.

Ο πρωθυπουργός θέλησε με την συγκεκριμένη κίνηση να υπενθυμίσει στον Βρετανό ομόλογό του τις θέσεις του. Ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι η κατοχή των μαρμάρων είναι ζήτημα του Βρετανικού Μουσείου και όχι της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την επιστροφή των Γλυπτών, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα ενδυνάμωνε την παγκόσμια θέση της Βρετανίας και μάλιστα μετά το Brexit.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μάλιστα εμφανίστηκε ανοιχτός στην πρόσβαση του Βρετανικού Μουσείου σε αρχαιότητες και θησαυρούς που ουδέποτε έφυγαν από την Ελλάδα, ως μέρος μιας έκθεσης στο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε από κορωνοϊό 57χρονος αρνητής στον Βόλο

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Γερμανία είναι δραματική, λέει η Μέρκελ

«Stop» στην πώληση κανό σε κάποια καταστήματα έβαλαν οι Γάλλοι λόγω αύξησης μεταναστών στη Μάγχη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης