Κορωνοϊός – Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: 130% πιο μεταδοτικός ο ιός από πέρσι

Κορωνοϊός – Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: 130% πιο μεταδοτικός ο ιός από πέρσι

Όπως εξήγησε μιλώντας στο δελτίο του MEGA ο καθηγητής Πνευμονολογίας, πέρσι δεν είχαν επικρατήσει οι μεταλλάξεις του ιού - Επιτακτική η ανάγκη για την τρίτη δόση, σημειώνει

test-0

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο MEGA, υπογραμμίζοντας την επιτάκτικη ανάγκη οι πολίτες να κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν την τρίτη δόση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Όπως είπε «ο ιός που έχουμε φέτος, σε σχέση με το κύμα που είχαμε πέρσι τον Νοέμβρη, είναι 120 με 130% πιο μεταδοτικός. Διπλάσια μεταδοτικός! Διότι δεν είχε επικρατήσει ούτε το βρετανικό στέλεχος, ούτε το στέλεχος Δέλτα».

Μιλώντας για την τρίτη δόση, είπε ότι αν δεν γίνει «θα έχει τρεις συνέπειες. Η μία είναι ότι θα προστατεύσει τους μεγάλους σε ηλικία και τους νεαρούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί αλλά λόγω του χρόνου έχει μειωθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Θα αποκαταστήσει πλήρως την εμπιστοσύνη του κόσμου στο εμβόλιο, γιατί έχω ακούσει που λένε ότι υπάρχουν και ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ. Αυτό, θα μειωθεί τρομερά αν γίνει τρίτη δόση πιο νωρίς. Και ταυτόχρονα, μέχρι να κάνουν την τρίτη δόση όλοι οι συμπολίτες που έχουν κάνει τις δύο δόσεις και έχει περάσει χρόνος, θα πρέπει να προστατευτούν μέχρι η τρίτη δόση να αποκαταστήσει την υψηλή ανοσολογική κάλυψη».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfiwhsqwcbx5-sf)


Ο κύριος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολίου, σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων.

«Πιστεύω ότι πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα, ιδίως στα επαγγέλματα που υπάρχει πολύ μεγάλη αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους άρα και πολύ μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης. Αυτό θα προστατεύσει και τους εργαζόμενους και τους πελάτες» είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Ιωάννα Τούνη τραγούδησε το «Άπαπα» σε... κλουβί στο πλατό του J2US

Παλαιοκώστας: Το «αγρίμι» του βουνού και οι ιστορίες μιας ζωής στην παρανομία

Συνελήφθη ο βαφτισιμιός για την άγρια δολοφονία της 75χρονης στον Βόλο - Την μαχαίρωσε πάνω από 25 φορές

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης