Ξαναρχίζει η τουρκική προπαγάνδα για τον Έβρο: Τώρα κάνουν λόγο για τραυματισμό Πακιστανών μεταναστών από δήθεν «ελληνικά» πυρά

Ξαναρχίζει η τουρκική προπαγάνδα για τον Έβρο: Τώρα κάνουν λόγο για τραυματισμό Πακιστανών μεταναστών από δήθεν «ελληνικά» πυρά

Για τραυματισμό δύο μεταναστών από το Πακιστάν κάνει λόγο η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sozcu

sozcu_evros
Για τραυματισμό Πακιστανών μεταναστών από ελληνικά πυρά στον Έβρο, κάνουν λόγο τις τελευταίες ώρες τουρκικά ΜΜΕ.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σοζτζού, αναφέρει πως : «Στο χωριό Σουμπασί της Αδριανούπολης, δύο μετανάστες πακιστανικής εθνικότητας τραυματίστηκαν στο πόδι ως αποτέλεσμα πυροβολισμών που φέρεται να ρίφθησαν από την Ελλάδα».

To χωριό απέχει 6 χλμ από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και βρίσκεται απέναντι από το ελληνικό χωριό Κορνοφωλιά.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι τραυματίες διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο του Ουζούν Κιοπρού, ενώ οι Αρχές διενεργούν έρευνα για το περιστατικό.

turkish_publish
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την ελληνική πλευρά στους τουρκικούς ισχυρισμούς, που έρχονται δύο μέρες μετά την επίσκεψη στον Έβρο, των υπουργών Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη κ.κ.Νίκου Παναγιωτόπουλου και Μιχάλη Χρυσοχοίδη αντίστοιχα, όπου ενημερώθηκαν για τα έργα που βρίσκονται σ΄ εξέλιξη για την ασφάλεια των συνόρων.

Κλείσιμο
Δεν είναι πρώτη φορά που η Τουρκία, επικαλείται «περίεργα» περιστατικά με πυροβολισμούς από την ελληνική πλευρά στον Έβρο.

Αρχές Αυγούστου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε προχωρήσει σε διάβημα προς την Ελλάδα, για το θάνατο ενός 47χρονου Τούρκου από πυρά που δέχτηκε -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς- από την ελληνική πλευρά των συνόρων κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Η Αθήνα επισήμως είχε απορρίψει τότε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις, επισημαίνοντας στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση. Τους τουρκικούς ισχυρισμούς είχε διαψεύσει κατηγορηματικά και η Ελληνική Αστυνομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης