Καιρός - Δεκαπενταύγουστο με καλές θερμοκρασίες προβλέπει ο Λαγουβάρδος - Νέο «κύμα» καύσωνα από εβδομάδα

Καιρός - Δεκαπενταύγουστο με καλές θερμοκρασίες προβλέπει ο Λαγουβάρδος - Νέο «κύμα» καύσωνα από εβδομάδα

Ο καιρός σε χάρτες μέχρι και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο - Ενισχυμένοι οι άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Kairos-dekapedauguostos-lagoybardos-kairossimera-kairostriimerou
Ο Δεκαπενταύγουστος, το «Πάσχα του Καλοκαιριού», θα κυλήσει με καλοκαιρία, με το τριήμερο να προσφέρεται για καλοκαιρινές εξορμήσεις. Η θερμοκρασία έχει ήδη υποχωρήσει σταδιακά σε όλη τη χώρα, ωστόσο ανησυχία προκαλούν  οι  ισχυροί άνεμοι  που θα επικρατήσουν  στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο. 

Για τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων (πέντε έως έξι μποφόρ) σήμερα αλλά και το νέο «κύμα» καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την ερχόμενη εβδομάδα μίλησε στο protothema ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Όπως έσπευσε να διευκρινίσει, από σήμερα Παρασκευή  η θερμοκρασία επανέρχεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τη ζέστη να επιμένει σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν σήμερα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο τις επόμενες ημέρες θα πνέουν στα 4 με 6  μποφόρ, επηρεάζοντας το κεντρικό και νότιο τμήμα της Εύβοιας, την ανατολική Αττική, τη νότια Κρήτη αλλά και τις Κυκλάδες. Παροδική αστάθεια θα επικρατήσει στα ηπειρωτικά έως το Σάββατο.

Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου θα κυλήσει επίσης με κανονικές θερμοκρασίες και μελτέμι 6  μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 33 βαθμούς στα ανατολικά, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα δούμε θερμοκρασίες έως και 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες, μη ξεπερνώντας τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. 

Ο Κώστας Λαγουβάρδος προειδοποίησε δε, για ένα νέο «κύμα» καύσωνα που αναμένεται να μας επηρεάσει από την ερχόμενη εβδομάδα(Τρίτη με Πέμπτη) με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ξανά, ίσως και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές, με υποχώρηση ωστόσο, των ισχυρών ανέμων. 

Ο μήνας Αύγουστος  αναμένεται να «ανακηρυχθεί» ως ο  θερμότερος μήνας των τελευταίων ετών. 

Ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αναφέρει σχετικά στο protothema ότι από την πρώτη ημέρα του Αυγούστου έως και τις 5 του μήνα, όσον αφορά στις μέγιστες τιμές, είχαμε αποκλίσεις οκτώ με δέκα βαθμούς και από 9 έως και 11 του ίδιου μήνα είχαμε αποκλίσεις, όσον αφορά στις μέγιστες τιμές, 6 με 8 βαθμούς. 

Την ώρα που ο Αύγουστος συνεχίζει να καταγράφει υψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, η εκτίμηση των μετεωρολόγων είναι πως εξελίσσεται σε έναν από τους θερμότερους των τελευταίων χρόνων.


Ο καιρός σήμερα


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, μέτριοι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ, καθώς επίσης θερμοκρασίες σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά, προβλέπονται για την Παρασκευή, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 25 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 26 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 26 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 35 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Κλείσιμο
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως τις θερμές ώρες στα γύρω ορεινά αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Χάρτες με τις θερμοκρασίες μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο


kairos-dekapedaugoustos-kairosaurio-

KAIROSSK-KAIROSSAVVATO-DEKAPEDAUGOYUSTOS-KOIMISITHETOKOY

kairosdekapedaugousto


Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς, στις
Κυκλάδες τους 29 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα ανατολικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και από το απόγευμα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

kairosparaskeui-kairos-dekapedaugoustos-kairosaurio


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με βελτίωση από το απόγευμα.
Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην κεντρική Στερεά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 32 και στη νότια Κρήτη τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
kairosathina-dekapedaugoustos


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα έκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-08-2021
Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία
θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και
θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.
kairos-kairosdekapedaqugoustos-xarteskairosaurio


ΚΥΡΙΑΚΗ 15-08-2021  - ΔΕΚΑΠΕΝΑΥΓΟΥΣΤΟΣ- (ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

kairoskiriaki-kairosdekadedaugoustos


ΔΕΥΤΕΡΑ 16-08-2021
Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.
kairosdeutera-kairos-


ΤΡΙΤΗ 17-08-2021
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

kairostriti-kairosemy


ΤΕΤΑΡΤΗ 18-08-2021
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

kairostetarti-emy





Ειδήσεις σήμερα: 

Γερμανία: Σάλος με την δολοφονία Αφγανής από τους αδελφούς της – Γιατί έχει ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση

Βρετανία: Συναγερμός στο Πλίμουθ - Για περιστατικό με «αρκετούς νεκρούς και τραυματίες» μιλά η αστυνομία - Δείτε βίντεο

Ρωσία: Μία γυναίκα νεκρή και 18 τραυματίες εξαιτίας έκρηξης σε αστικό λεωφορείο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης