Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Συνεχίζεται η μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο Γύθειο

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Συνεχίζεται η μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο Γύθειο

Επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρεί ρίψεις ένα ελικόπτερο - Είχαν εκκενωθεί πάνω από 15 κοινότητες

gyhteio-arthro
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου. Εκεί, επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρεί ρίψεις ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, το πύρινο μέτωπο που απειλούσε την Παρασκευή την περιοχή, δεν βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πόλη του Γυθείου, ενώ έχουν εκκενωθεί προληπτικά περισσότερες από 15 κοινότητες.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης ανέφερε πως: «Ολονύχτια μάχη έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανατολική Μάνη, για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από το Γύθειο και άλλες κατοικημένες περιοχές του δήμου. Έχουμε και άλλες εστίες που εντοπίζονται στις περιοχές Αγερανός, Βαθύ, καθώς και σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Σμύνους, όπου και εκεί επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε «θεωρώ ότι η σημερινή ημέρα είναι πάρα πολύ κρίσιμη, διότι θα κριθεί, τόσο από τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής και τα μέσα που θα διαθέσει, όσο και από τις δικές μας προσπάθειες, το κατά πόσο η φωτιά θα μπει σε ύφεση».

Γύθειο φωτιά (1)


Στο μεταξύ, σύμφωνα με τοπικά μέσα, μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισε το βράδυ της Παρασκευής το Βαθύ, με τις φλόγες να φτάνουν ως τη θάλασσα. Δύσκολες στιγμές πέρασαν και οι κάτοικοι των χωριών Καρέας, Κάτω Καρέας και Κρυονερίου και δόθηκε μάχη για να μην φτάσει η φωτιά σε Οίτυλο και Κελεφά.

Κλείσιμο
Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες του Γυθείου επέστρεψαν στα σπίτια τους και τα ξενοδοχεία το βράδυ, πολλοί όμως παρέμειναν και φιλοξενήθηκαν σε Σκάλα, Σπάρτη και Τρίπολη.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα: Nυχθημερόν μάχη με τις φλόγες - Σκηνές αποκάλυψης σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία και Ηλεία

Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ: Πάνω από τους μισούς διασωληνωμένους είναι από 18 έως 64 ετών

Φωτιά στο Τατόι: Οι πρώτες δηλώσεις της τέως βασιλικής οικογένειας για τις καταστροφές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης