Φωτιά στο Τατόι: Οι πρώτες δηλώσεις της τέως βασιλικής οικογένειας για τις καταστροφές

Φωτιά στο Τατόι: Οι πρώτες δηλώσεις της τέως βασιλικής οικογένειας για τις καταστροφές

Τα λόγια συμπαράστασης προς τους πυρόπληκτους και οι ευχαριστίες στους πυροσβέστες

Tatoi_mnimosino_3

Από τον Παύλο  Γλύξμπουργκ και τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ ήρθαν οι πρώτες δημόσιες δηλώσεις εκ μέρους της τέως βασιλικής οικογένειας σχετικά με τις μεγάλες καταστροφές που έχει προκαλέσει η φωτιά σε ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικότερα σε μια πολύ μεγάλη δασική έκταση του Κτήματος Τατοΐου με τις φλόγες να φθάνουν μέχρι το βασιλικό κοιμητήριο.

«Ευχαριστώ τους γενναίους πυροσβέστες, τον στρατό και τους εθελοντές για την συνεχή προσπάθεια να βοηθήσουν να σωθεί η Ελλάδα από τις φρικτές φωτιές. Ο Θεός μαζί σας και σας ευχαριστώ» έγραψε χαρακτηριστικά ο Παύλος κάτω από τις φωτογραφίες με τις δραματικές εικόνες της πύρινης λαίλαπας, που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ενώ κοινοποίησε και την ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σχετικά με την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και χρημάτων για την ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Η Μαρί Σαντάλ έγραψε, στη δική της ανάρτηση, πως όλη η οικογένεια έχει αναστατωθεί με τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα και τις συνέπειές της στους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες της: «Το δάσος στο Τατόι στα βόρεια της Αθήνας καίγεται, το 10% του δάσους είναι μάλλον καμένο από χθες. Οι τάφοι της οικογένειας του συζύγου μου και των παππούδων του είναι εκεί» έγραψε προσθέτοντας: «Είμαστε όλοι πολύ αναστατωμένοι και προσευχόμαστε για όλους που επηρεάζονται από αυτές τις τραγικές φωτιές. Από καρδιάς ευχαριστίες σε αυτούς τους καταπληκτικούς πυροσβέστες που ακούραστα παλεύουν να σώσουν ό,τι μπορούν. Αυτά τα δάση είναι το οξυγόνο της γης και πρέπει να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. Η Ελλάδα είναι πάντα στην καρδιά μου #prayingforgreece».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης