Καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού σε όλη τη χώρα - Συλλήψεις σε Πεδίον του Άρεως, Καλαμάτα

Καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού σε όλη τη χώρα - Συλλήψεις σε Πεδίον του Άρεως, Καλαμάτα

Προσαγωγή  δύο ατόμων στο δρόμο του Αγίου Στεφάνου προς Καπανδρίτι - Καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο - Διπλή απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίον του Άρεως -Εμπρησμό καταγγέλει και ο δήμαρχος Θεολόγου - Η καταγγελία του δημάρχου Ελληνικού για φακό σε ξερόχορτα στον Υμηττό 

fwtia334
Στην προσαγωγή δύο ατόμων στο δρόμο του Αγίου Στεφάνου προς Καπανδρίτι προχώρησαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί έπιασαν δύο άτομα που είχαν ένα μπιτόνι με βενζίνη το οποίο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες για εμπρησμούς. Μάλιστα μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν γίνει δύο συλλήψεις υπόπτων σε Αθήνα και Καλαμάτα ενώ υπήρξε μία προσαγωγή άνδρα στο Κρυονέρι.

Την ίδια ώρα, σχεδόν σε κάθε σημείο της χώρας υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο Πεδίον του Άρεως όπου σημειώθηκε διπλή απόπειρα εμπρησμού και συνελήφθη μια γυναίκα. 

Όπως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής περίπου στις 5:30 το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως επιχειρήθηκε εμπρησμός και μάλιστα δύο φορές. Μετά από καταγγελίες περίοικων και διερχόμενων συνελήφθη μια ύποπτη γυναίκα η οποία ανακρίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

Οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο καθώς στελέχη της Περιφέρειας επενέβησαν άμεσα με μικρό πυροσβεστικό όχημα το οποίο έχει διατεθεί και ήταν σε επιφυλακή. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνέβαλε καθοριστικά και όχημα της πυροσβεστικής. Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι επιχειρήθηκε να μπει φωτιά στην καρδιά της Αθήνας, στο πάρκο μας. Οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να προβαίνουμε σε καταγγελία κάθε ύποπτης κίνησης. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής τα οποία επενέβησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπο έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις». 
φωτια_πεδ_αρεως_1
Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο επιχειρηματίας του θεάτρου Άλσος, που βρίσκεται μέσα στο Πεδίον του Άρεως,  Ηλίας Μαροσούλης, που μιλώντας στο protothema.gr είπε πως η φωτιά στο Πεδίον του Άρεως είναι προϊόν εμπρησμού. Όπως λέει, μια γυναίκα πέταξε στο Άλσος στουπιά με βενζίνη. Το ένα ήταν μπροστά από την είσοδο του θεάτρου «Αλίκη». Πληροφορίες αναφέορυν ότι ο κ. Μαροσούλης κινητοποιήθηκε άμεσα  και με τη βοήθεια άλλων ανθρώπων περιόρισε άμεσα τη φωτιά, ενώ κάλεσαν σε βοήθεια τις αρχές. Αμέσως μετά έφτασαν υροσβεστικές δυνάμεις. Η γυναίκα συνελήφθη ενώ η φωτιά περιορίστηκε άμεσα. 

Κλείσιμο


Στην Καλαμάτα

Παράλληλα, στην Καλαμάτα, ένας άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και κατ'εξακολούθηση στη Μεσσηνία και το Σάββατο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, παρόμοιες καταστάσεις περιγράφουν δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα. Ο δήμαρχος Ελληνικού, μέσω ανάρτησης στο facebook σημειώνει πως εντοπίστηκε μεγεθυντικός φακός τοποθετημένος σε ξερά χόρτα ύστερα από περιπολία της ομάδας εθελοντών δασοφύλαξης.

 


Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, καταγγέλει εμπρησμό στον χώρο του στρατοπέδου. Ευτυχώς, όπως εξηγεί η παρέμβαση ήταν άμεση και έτσι δεν επεκτάθηκε η πυρκαγιά.



Στο Θεολόγο

Ο δήμαρχος Θεολόγου, Θανάσης Ζεκεντές, σημειώνει σε δηλώσεις του πως «η σημερινή φωτιά είναι εμπρησμός» τονίζοντας, ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει άλλες τέσσερις απόπειρες. «Θα κρατήσει μέρες γιατί πρόκειται για ένα σημείο με πυκνό πευκοδάσος και δυστυχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν επαρκούν αφού είναι διασπαρμένες σε πολλές περιοχές. Προτεραιότητα μας είναι πλέον οι ανθρώπινες ζωές» λέει χαρακτηριστικά.


Την Πέμπτη ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος εκτίμησε πως τα πολλαπλά μέτωπα στην περιοχή δεν εξηγούνται αλλιώς παρά μόνο από ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. Την Παρασκευή, συνελήφθη ένας άντρας στην Καλαμάτα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, άνδρας έβαλε φωτιά σε πουρνάρια, οι αρχές τον εντόπισαν ενώ αύριο Σάββατο θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.


Ακόμη και χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης διατυπώνουν υπόνοιες για εμπρησμούς ενώ κάποιοι ισχυρίζονται πώς έχουν γίνει και μάρτυρες αφού είδαν ανθρώπους να κινούνται «ύποπτα» και λίγο αργότερα να ξεσπά στο σημείο πυρκαγιά.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Δωρίδα – Δραματικό μήνυμα από τον δήμαρχο: «Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει»

Φωτιά στην Αττική: Συνεχίζεται η αγωνία - Σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες τα κύρια μέτωπα - Εντολή εκκένωσης για το Καλέντζι

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» για να σωθεί το Μαντούδι - Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί από παραλίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης