Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - ΑΔΜΗΕ: Κανονικά λειτουργούν πάλι τα κυκλώματα που επηρεάστηκαν από τη φωτιά

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - ΑΔΜΗΕ: Κανονικά λειτουργούν πάλι τα κυκλώματα που επηρεάστηκαν από τη φωτιά

Φόβοι για μπλακ άουτ σε μεγάλες περιοχές της Αττικής, καθώς από την περιοχή περνούν γραμμές διανομής ρεύματος - Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ - Δίνουμε έναν τιτάνιο αγώνα να περιοριστεί το μέτωπο, λέει ο δήμαρχος στο protothema.gr

φιρεμαιν
Μάχη να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Βαρυμπόμπη δίνουν εδώ και ώρα επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΑΔΜΗΕ, αναφορικά με τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε γραμμές διανομής ηλεκτρικού ρεύματος «πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Αγίου Στεφάνου είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα 400 kV που τροφοδοτούν την Αττική. Αυτό προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Τα κυκλώματα επανήλθαν σε λειτουργία, αλλά γίνονται συνεχώς τέτοιοι χειρισμοί.

Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του. Δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς».

Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ, λέει ο δήμαρχος Αχαρνών

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός εξαιτίας των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή δίνεται ένας τιτάνιος αγώνας προκειμένου να περιοριστεί ο μεγαλύτερος όγκος της πυρκαγιάς που φαίνεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ.

«Έχουν πέσει όλες οι δυνάμεις την πυροσβεστικής αυτή την ώρα πάνω στη φωτιά προκειμένου να την περιορίσουν το συντομότερο. Νωρίτερα είχαμε και κάποιες εκρήξεις από έναν πυλώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ν αρπάξουν φωτιά τα καλώδια. Η φωτιά δυστυχώς συνεχίζεται υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αυτή την στιγμή. Βρίσκομαι στην Βαρυμπόμπη στην περιοχή Αδάμες κοντά στα βασιλικά κτήματα. Επικρατούν άνεμοι αυτή την στιγμή στην περιοχή και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ευτυχώς η φωτιά είναι μακριά τουλάχιστον μέχρι ώρας από κατοικημένες περιοχές».

Καθώς από την περιοχή περνούν γραμμές διανομής ηλεκτρικού ρεύματος που τροφοδοτούν μεγάλες περιοχές της Αττικής, υπάρχει φόβος ένος μπλακ άουτ. Κάτι τέτοιο, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην πρωτεύουσα η όποια ταλαιπωρείται ήδη από τον πολυήμερο καύσωνα, με το δίκτυο της ΔΕΗ να είναι ήδη υπερφορτωμένο. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο Κρυονέρι είναι και ένας μεγάλος σταθμός διανομής ρεύματος, που τροφοδοτεί μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε επίπεδα-ρεκόρ η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω του καύσωνα

Αλλάζουν τα εμβόλια των Pfizer και Moderna για να καλύπτουν και τη μετάλλαξη Δέλτα - Αναπροσαρμόζεται και η τιμή τους

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 3 νεκροί και ένας τραυματίας σε πυροβολισμούς στην Νότια Καρολίνα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης