Θύμα απάτης σε... δόσεις έπεσε ένας κάτοικος της Λάρισας, ο οποίος εντόπισε σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών μια αγγελία για την πώληση ενός αγροτικού με τιμή 4.200 ευρώ και έσπευσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον φερόμενο ως πωλητή, τον Οκτώβριο του 2020.
Αφού συμφώνησαν να γίνει η αγορά, ο ιδιοκτήτης του αγροτικού έδωσε στον επίδοξο αγοραστή έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο εκείνος κατέθεσε τμηματικά το ποσό των 2.480 ευρώ ως προκαταβολή. Όμως, ο πωλητής του έστειλε ένα αποδεικτικό που αργότερα αποδείχθηκε πλαστό και τον έπεισε να καταθέσει τμηματικά άλλα 1.340 ευρώ για... φορολογικούς λόγους!
Το θύμα πλήρωσε συνολικά 3.820 ευρώ, χωρίς να παραλάβει ποτέ το επίμαχο όχημα. Μετά την καταγγελία του, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ταυτοποίησαν ως δράστες της κομπίνας δυο Έλληνες και αναζητούν τα στοιχεία άλλων δυο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία κατά συναυτουργία και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.