Ο δικηγορικός κόσμος ζητάει στοιχεία για την καθυστέρηση έκδοσης δικαστικών αποφάσεων
Με επιστολή, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ρωτάει εάν επιβάλλονται ή όχι οι προβλεπόμενες εκ του νόμου κυρώσεις στους υπευθύνους αργοπορούντες δικαστές
Συνεχώς αυξάνονται οι κινήσεις αγωνίας για τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης και τις αναβολές στα δικαστήρια της χώρας.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ζητεί από το τον Άρειο Πάγο επικαιροποιημένα στοιχεία για το χρόνο καθυστέρησης έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων, ενώ παράλληλα ζητάει εάν επιβάλλονται ή όχι οι προβλεπόμενες εκ του νόμου κυρώσεις στους υπευθύνους αργοπορούντες δικαστές.
Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, υπέβαλε αίτημα προς την νέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου - το οποίο κοινοποιεί στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα- με το οποίο ζητεί ανωνυμοποιημένα, επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία, ανά δικαστήριο, σε όλη τη χώρα, σχετικά με τον χρόνο καθυστέρησης έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων, ιδίως κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ολομέλειας «τόσο οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, όσο και ο ελληνικός λαός, στο όνομα του οποίου και μόνον απονέμεται η Δικαιοσύνη, πρέπει να γνωρίζουν τις περιπτώσεις αδικαιολόγητης υπέρβασης των χρονικών ορίων έκδοσης των αποφάσεων, καθώς και εάν επιβάλλονται ή όχι οι προβλεπόμενες εκ του νόμου κυρώσεις».
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.