Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν κάνναβη και παρασκεύαζαν ακόμη και... βούτυρο!

Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν κάνναβη και παρασκεύαζαν ακόμη και... βούτυρο!

Στο διαμέρισμα των δραστών βρέθηκε μία ντουλάπα εφοδιασμένη με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την καλλιέργεια - Εντοπίστηκαν συνολικά 12 χασισόδεντρα

Kozani-xasisofyteia-LSD-boutiro-kannabis11
Κανονική... βιομηχανία ναρκωτικών είχαν στήσει δυο Έλληνες ηλικίας 42 και 49 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας καθώς καλλιεργούσαν χασισοφυτεία σε μια... ντουλάπα και από την παραγωγή της παρασκεύαζαν ακόμη και... βούτυρο κάνναβης!

Οι αστυνομικοί από την Κοζάνη είχαν πληροφορίες για την δράση των χασισοκαλλιεργητών και, μαζί με άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε., οργάνωσαν επιχείρηση σε μια περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου είχαν μάθει ότι κατοικούν. Αφού τους εντόπισαν και τους φόρεσαν χειροπέδες, οι συνάδελφοί τους της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης έκαναν έρευνες στις κατοικίες τους και βρήκαν τη ντουλάπα που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης, εξοπλισμένη με 14 λάμπες φωτισμού, δύο ανεμιστήρες και ένα θερμόμετρο.

Σε αυτήν, οι δράστες καλλιεργούσαν 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 84 εκατοστών, από τα οποία είχαν ήδη τρυγήσει συνολικά 229,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 42 γραμμάρια μικτά φύλλα και 12 κλαδιά κάνναβης με τη “φούντα” τους. Στον χώρο κατασχέθηκαν ακόμη δύο ζυγαριές ακριβείας, ένα ψαλίδι περιποίησης και ένας παρασκευαστής... βουτύρου κάνναβης!

Οι δράστες είχαν στην κατοχή τους και 72 χαρτάκια εμποτισμένα με το παραισθησιογόνο ναρκωτικό LSD, ενώ κατασχέθηκαν και 2.650 ευρώ. Οι «συνεταίροι» οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτη μέρα χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους – Τέλος από Δευτέρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης - Άρχισε το «ράντισμα» όταν κατάλαβε ότι θα τον καθαιρέσουν

Αφγανός βίασε την έγκυο - Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από τρεις Πακιστανούς και τη βίασαν κι αυτοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης