Επίθεση σε Μητροπολίτες: Από το Ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Από το Ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης

Εξιτήριο για τον Μητροπολίτη Άρτας - Για οφθαλμολογική παρακολούθηση οι Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας - Ο 37χρονος Θεοφύλακτος Κόμβος κόπιαρε τον τρόπο δράσης της Έφης Κακαράντζουλα - Τι φώναζε όταν πέταγε το βιτριόλι

PAPADES_2
Αγόρασε δύο μπουκάλια βιτριόλι από το ίντερνετ, κοπιάροντας στην ουσία τον τρόπο δράσης της Έφης Κακαράντζουλα, της 35χρονης που πριν ένα χρόνο έστησε καρτέρι και επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα. Έβαλε τα μπουκάλια σε έναν σάκο, κατέβηκε στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στις έξι χθες το απόγευμα, στο συνοδικό δικαστήριο όπου εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η δική του υπόθεση.

Ο 37χρονος Θεοφύλακτος Κόμβος είχε αποφασίσει, λένε οι αστυνομικοί, να τιμωρήσει τους μητροπολίτες σε περίπτωση που αποφάσιζαν την καθαίρεση του. Γι'αυτό, όταν λίγο μετά τις επτά, ξεκίνησε η διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης κατάλαβε ότι έφθανε το τέλος του ως κληρικού, έβγαλε αιφνιδιαστικά τα μπουκάλια και άρχισε να ραντίζει όπως χαρακτηριστικά λένε αυτόπτες μάρτυρες τους επτά μητροπολίτες με το θειικό οξύ. «Με κυρίευσε η οργή. Είχα στοιχεία που έδειχναν ότι δεν έφταιγα. Γίνονται τόσα και όμως εμένα τιμώρησαν» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, Θεόκλητος, σε δηλώσεις του, λίγα λεπτά μετά την επίθεση

Θεόκλητος Σταγών και Μετεώρων 23/6


Η υπόθεση έφυγε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και διαβιβάστηκε στο Ανθρωποκτονιών και οι αναλυτές προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο του περίεργου αρχιμανδρίτη. Πάνω του βρέθηκαν περισσότερα από 15 χάπια tavor, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι ήταν σε ψυχολογική πίεση ενώ τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δείχνουν πως αγόρασε το θειικό οξύ- βιτριόλι από το ίντερνετ χωρίς όμως να προσδιορίζει πότε και πήρε δύο μεγάλα μπουκάλια μαζί του, καθώς γνώριζε ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν υποτυπώδη αφού υπήρχε ένας αστυνομικός στο κτήριο της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι.

Δεν φέρεται να στόχευε κάποιον συγκεκριμένο μητροπολίτη αλλά έριχνε προς όλους αδιακρίτως και αυτό είναι που απέτρεψε τα χειρότερα. Την ώρα δε που τους «ράντιζε» φώναζε εξοργισμένος «είστε μιλημένοι από τον Βεροίας; Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;» , σύμφωνα με περιέγραψε στο protothema.gr ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του κ. Γιώργος Τζίκας.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ, για την επίθεση με βιτριόλι

Κλείσιμο
Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ για βιτριόλι


Μάλιστα ο ρασοφόρος δράστης ήταν, όπως εξήγησε ο υπερασπιστής του, «πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη. Ξαφνικά, έβγαλε από τη τσάντα του δύο μεγάλα μπουκάλια με κόκκινο υγρό και άρχισε να ραντίζει προς την έδρα φωνάζοντας «Δεν σας μίλησε ο Βεροίας ε; Δεν σας μίλησε ο Βεροίας;». Ο χώρος πλημμύρισε αίμα και καμένα ράσα. Φώναζε και ράντιζε με τα μπουκάλια. Δεν ήταν μπουκαλάκια. Ήταν μεγάλα δίλιτρα μπουκάλια. Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό…». Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, προσπαθούν μέσα από μαρτυρίες να δουν πώς ακριβώς έγιναν τα γεγονότα και τι διώξεις θα ασκηθούν στον αρχιμανδρίτη «τιμωρό με το βιτριόλι».
vitrioli__2_

Το χρονικό της επίθεσης

Η πρωτοφανής επίθεση σημειώθηκε χθες από τον ιερέα που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε καθαίρεση για διακίνηση ναρκωτικών

Τρεις Μητροπολίτες και ο γραμματέας του δικαστηρίου νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα και υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ άλλοι τέσσερις με ελαφρότερα εγκαύματα έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

O Mητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος ο οποίος είχε εγκαύματα στο μάτι του διέφυγε τον κίνδυνο ενώ στο σύνολό τους οι Μητροπολίτες αλλά και ο γραμματέας του δικαστηρίου, παρά τα εγκαύματα στην πλάτη και γενικότερα στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο και στα αυτιά που έχουν υποστεί δεν έχουν ανεπανόρθωτες βλάβες.

Ο πατήρ Ιωάννης για τον Μητροπολίτη Κηφισιάς που τραυματίστηκε 

Πατήρ Ιωάννης από Μητρόπολη Κηφισιάς


Το πρωτοφανές περιστατικό καταδίκασε σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η υπουργός Παιδείας και ο υπουργός Υγείας, αλλά και τα διεθνή μέσα που κατήγγειλαν το περιστατικό.
vitrioli__1_

«Θα δείτε τι θα πάθετε»

Ο συγκεκριμένος ιερέας που ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας ως Αρχιμανδρίτης είχε απειλήσει τα μέλη του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου όταν είχε αποφασίσει την καθαίρεσή του λέγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες «θα δείτε τι θα πάθετε» και αμέσως μετά άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής. Ο αποσχηματισμός του δράστη είχε να κάνει για παραπτώματα που αφορούν σε υπόθεση ναρκωτικών, όπως δήλωσε εξερχόμενος της Μ. Πετράκη, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος που ήταν παρών στο περιστατικό.

Ο ιερέας έβγαλε από την τσάντα του το οξύ και το έριξε στο πρόσωπο και στο σώμα των Μητροπολιτών, τραυματίζοντας επτά από αυτούς. Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημο, Άρτης Καλλίνικο, Δρυϊνουπόλεως Ανδρέα, Ζακύνθου Διονύσιο Δ’, Κηφισιάς Κύριλλο, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιο.

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών είναι έντεκα, καθώς πέραν των επτά Μητροπολιτών, έχουν τραυματισθεί ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων, ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη, καθώς και ακόμη δύο άτομα, δικηγόροι στο επάγγελμα. 

Η κατάσταση της υγείας των Μητροπολιτών

Στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν χθες από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ, 6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση. Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

Δείτε βίντεο: Επίθεση σε Μητροπολίτες: Από το Ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης
Επίθεση σε Μητροπολίτες: Από το Ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης



Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το Συνοδικό Δικαστήριο

Μύκονος: Άραβας έριχνε λευκή σκόνη στα ποτά τουριστριών - Τον εντόπισαν και τον έβγαλαν «σηκωτό» από beach bar

Ισπανία: Νεκρός στη φυλακή βρέθηκε ο μεγιστάνας Τζον ΜακΑφι, δημιουργός του McAfee Antivirus
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης