Κορωνοϊός

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Επί 37 μέρες η ΕΛ.ΑΣ παγίδευε τον 32χρονο πιλότο - «Μήπως θέλεις να μας πεις κάτι»;

mpampismain12

«Έβλεπα εφιάλτες, είχα τύψεις, έβλεπα την Καρολάιν στον ύπνο μου αλλά ναι, δεν θα ερχόμουν να ομολογήσω», είπε ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών

Επί 37 μέρες ο 32χρονος πιλότος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος κατέβαλε προσπάθειες για να «χτίσει» το προφίλ του «καλού παιδιού» που οι «κακοί (αόρατοι) ληστές» σκότωσαν την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν. Αυτό πρόεκυπτε από το ημερολόγιο μνήμης των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών που είχαν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ από τις 11 μέχρι τις 21 Μαΐου είχε τακτικές επικοινωνίες μονάχα με έναν από τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την υπόθεση. Όταν ο 32χρονος πιλότος μίλησε για πρώτη φορά στις τηλεοπτικές κάμερες επικοινώνησε μαζί του ο αστυνομικός και τον παρότρυνε να «μην κάνει δηλώσεις» και να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Η συγκεκριμένη πρόταση είχε να κάνει τη συνέχιση των προσωπικών επαφών μαζί του έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προφίλ του. Μάλιστα οι έμπειροι αξιωματικοί του Aνθρωποκτονιών δεν άργησαν να καταλάβουν ότι φαινόταν «διαβασμένος» και να έχει κάνει πρόβες τι θα έλεγε μπροστά στις κάμερες. 

Το πρώτο δεκαήμερο των ερευνών ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος έδειχνε υπερβολικά και παράξενα συνεργάσιμος, ενώ επιδείκνυε μια αξιομνημόνευτη αυτοκυριαρχία και ψυχραιμία. Σε μία από τις πολλές επικοινωνίες που είχε με τον αστυνομικό του Ανθρωποκτονιών εξέφρασε την αντίθεσή του για τις υπερβολικές αναφορές των προσωπικών του δεδομένων. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να εξοργιστεί με δημοσιεύματα που περιείχαν δηλώσεις της ψυχολόγου της Καρολαίν τα οποία άφηναν υπόνοιες ότι σχετιζόταν με τη δολοφονία. «Θέλω να κάνω μηνύσεις», είπε στον αστυνομικό. Μετά άλλαζε στάση και του έλεγε πως «ο κόσμος λέει τα δικά του».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc8mb4hwmdpd-sf)


Το δεύτερο 10ήμερο μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, εμφάνιζε το προφίλ ενός απελπισμένου ανθρώπου ο οποίος έπρεπε να σταθεί στα πόδια του παρά την απώλειά του, προκειμένου να μεγαλώσει την Λυδία. «Προσπαθώ να επιβιώσω», «δεν νοιώθω καλά», «πρέπει να πάω μπροστά για την κόρη μου», έλεγε στον αστυνομικό που συνομιλούσε.

Όταν κάποια στιγμή σε ζωντανές συνδέσεις των τηλεοπτικών σταθμών άκουγε συνδικαλιστές αστυνομικούς να αναφέρονται στην ασφάλεια ζωής της Καρολάιν, «τσαντίσθηκε» και είπε: «Ρε παιδιά πως είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα από αστυνομικούς». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών οι αναφορές τον εκνεύρισαν καθώς γνώριζε το κίνητρο του και δεν διέπραξε τη δολοφονία για τα χρήματα. 

Από τις 2 έως και τις 12 Ιουνίου κατασκεύαζε το σκληρό και αδίστακτο προφίλ των «αόρατων ληστών» που σκότωσαν την Καρολάιν. Ο ίδιος τόνιζε ότι ήταν... φιλόζωος και μιλούσε για τα ζώα, για να δείξει ότι δεν θα μπορούσε να είχε σκοτώσει εκείνος τον σκύλο. «Όπως σκότωσαν τον σκύλο, σκότωσαν και την γυναίκα μου», σημείωνε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο χρονικό διάστημα οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών όταν δεν έβρισκαν ευρήματα που να στηρίζουν την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου έψαχναν για στοιχεία που αφορούσαν τη «σκηνοθεσία» με πολλά στοιχεία υπερβολής. Πιο συγκεκριμένα η διάρρηξη του παραθύρου ήταν υπερβολή, αλλά πραγματική καθώς την είχε κάνει. Πάντως δεν ήταν μόνο η διάρρηξη του παραθύρου που είχε σημεία υπερβολής. Τα υπόλοιπα στοιχεία που το αναδείκνυαν ήταν το κρέμασμα του σκύλου αλλά και η αφαίρεση της κάρτας μνήμης της κάμερας.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του πραγματικού δολοφόνου

Τα αποκαλυπτήρια του πραγματικού δολοφόνου της
20χρονης Καρολάιν έγιναν την Πέμπτη 18 Ιουνίου. Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών μετέβη στην Αλόννησο όπου θα γινόταν το μνημόσυνο της άτυχης 20χρονης. Λίγο πριν το τρισάγιο αστυνομικοί πλησίασαν τον 32χρονο πιλότο και του είπαν ότι θα έπρεπε να έρθει μαζί τους στην Αθήνα.  Μόλις περνούσε το κατώφλι του 11ου ορόφου της ΓΑΔΑ καταλάβαινε ότι όλα είχαν τελειώσει. Όταν πια κάθισε στο ανακριτικό τραπέζι του Ανθρωποκτονιών οι αστυνομικοί του είπαν: «Μήπως θέλεις να μας πεις κάτι»; 

Τότε ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος ξεκίνησε μία αναδρομή των γεγονότων η οποία περιελάμβανε τη σχέση με τη γυναίκα του, τα προβλήματα που είχαν και στη συνέχεια ομολόγησε ότι την σκότωσε. «Μου φερθήκατε σαν αδέρφια και εγώ σας πρόδωσα», τους είπε. 

Στη συνέχεια αγκάλιασε τον αστυνομικό με τον οποίο είχε αποκτήσει πιο κοντινή επαφή, ενώ λίγο νωρίτερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ομολόγησε πως «έβλεπα εφιάλτες, είχα τύψεις, έβλεπα την Καρολάιν στον ύπνο μου αλλά ναι, δεν θα ερχόμουν να ομολογήσω».

Η κατάθεση «κλειδί» της γειτόνισσας

Σημειώνεται πως ένα από τα «κλειδιά» που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί για να ξεκλειδώσουν την υπόθεση ήταν η κατάθεση της γειτόνισσας του ζευγαριού. Η γυναίκα μιλώντας στους αστυνομικούς στις 11 Μαϊου ανέφερε κάποιες λεπτομέρειες που τους οδήγησαν στον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο.

«Άκουσα ένα θόρυβο και ξύπνησα, γενικότερα κοιμάμαι πολύ ελαφρά και ακούω συχνά θορύβους τα βράδια. Όταν σηκώθηκα από το θόρυβο κοίταξε ενστικτωδώς την ώρα και γι’ αυτό σας λέω ακριβώς την ώρα ήταν. (…) Ακουσα το σκυλί της Καρολάιν να γαβγίζει και το γάβγισμα ήταν σαν κλάμα. Σας το λέω αυτό γιατί ασχολούμαι με τα ζώα και μπορώ να το καταλάβω. Μετά το κλάμα του σκύλου άκουσα κάποια βήματα σαν κάποιος να κατέβει από τη σκάλα του διπλανού σπιτιού. Επειδή ξέρω ότι στο διπλανό σπίτι έχουν ζώα υπέθεσα πως το σκυλί μάλωσε με τις γάτες κι από αυτό ξύπνησε ο Μπάμπης και κατέβηκε να ηρεμήσει τα ζώα. Αφού οι θόρυβοι σταμάτησαν δεν έδωσα άλλη σημασία και ανέβηκα στο δεύτερο όροφο να κοιμηθώ. Όπως βλέπω τώρα στο κινητό μου στις 6:15 ο Μπάμπης με κάλεσε στο κινητό μου τηλέφωνο. Εγώ το σήκωσα και τότε άκουσα τον Μπάμπη να μουγκρίζει. Δεν καταλάβαινα τι έλεγε και του φώναζα να μιλήσει για να δω τι ήθελε. Αναστατώθηκα πολύ και ξύπνησα τον άντρα μου που μέχρι εκείνη την ώρα κοιμόταν. Μετά από ένα λεπτό το τηλέφωνο έκλεισε και κάλεσα ξανά τον Μπάμπη, ο οποίος μου το σήκωσε. Πάλι όμως δεν μπορούσα να καταλάβω τι έλεγε. Αποφάσισα να βγω έξω από το σπίτι και να πάω δίπλα για να καταλάβω τι έγινε. Έτσι λοιπόν βγήκα έξω και αμέσως με ακολούθησε ο άντρας μου. Την ώρα που βγήκαμε από το σπίτι έφτασαν κάποια αστυνομικοί. Τότε τους είπα πως στο δίπλα σπίτι υπάρχει ένας άνθρωπος που μάλλον χρειάζεται βοήθεια. Ακόμη έβαλα το κινητό μου τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση για να ακούσουν οι αστυνομικοί τον Μπάμπη. Ο Μπάμπης μούγκριζέ και έλεγε κάτι αλλά δεν μπορούσα να το καταλάβω. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω το κακό που έγινε».

Η υπερασπιστική γραμμή που θα κρατήσει ο 33χρονος πιλότος ενώπιον του ανακριτή

Τη Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος θα βρεθεί στον ανακριτή τηρώντας συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή. Όπως αναφέρει το Μega, δεν θα απέχει ιδιαίτερα από όσα είπε στην προανάκριση. Θα δηλώσει μετανιωμένος και θα εστιάσει στην απουσία προμελέτης, δηλαδή ότι δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα. Από την πλευρά των συνηγόρων του μπορεί να αμφισβητήσει την ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης. Θα προσπαθήσει να αποδυναμώσει τα υπάρχοντα στοιχεία καθώς από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι όλα έγιναν πάνω σε κάποιον καβγά.«Έχω μετανιώσει», δηλώνει τώρα ο 32χρονος πιλότος - «Πάντα θα αγαπώ την Καρολάιν»

Μετανιωμένος για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, εμφανίζεται τώρα ο σύζυγός της 32χρονος πιλότος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο καθ΄ομολογίαν δράστης δήλωσε πως «μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να τα αλλάξω όλα. Μακάρι να μην κατάστρεφα τις ζωές μας, της Καρολαιν, της μικρής και τη δική μου».  

Απαντώντας στο εαν σκέφτεται μετά την ομολογία του το παιδί του και τι θα γίνει όταν θα πρέπει να μάθει τι συνέβη, απέφυγε να πάρει θέση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχω να απαντήσω τίποτα...».

Τέλος απαντώντας στο γιατί αγκάλισε τη μητέρα της Καρολάιν στο μνημόσυνο στην Αλόννησο ο 32χρονος πιλότος υποστήριξε πως «το έκανα γιατί είχα μετανιώσει. Ένιωθα τον πόνο της. Πάντα την αγαπούσα την πεθερά μου και πάντα θα αγαπάω τη Καρολάιν».


Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας για Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Οι Έλληνες γνωρίζουμε τι σημαίνει πρόσφυγας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Πύργο

Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτα σε βάση που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης