Γλυκά Νερά: Πώς ο δολοφόνος της Καρολάιν έγινε από βασικός μάρτυρας, βασικός ύποπτος

Γλυκά Νερά: Πώς ο δολοφόνος της Καρολάιν έγινε από βασικός μάρτυρας, βασικός ύποπτος

Καρέ καρέ η πορεία από την υποκρισία στην αποκάλυψη της αλήθειας – Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που έδινε για να παραπλανεί την ΕΛΑΣ στην έρευνά της – Από το smartwatch στην φωτογραφία-αίνιγμα - Δείτε βίντεο

mpampis_evelpidon_main4_2
Κάτι παραπάνω από έναν μήνα και συγκεκριμένα 37 ημέρες διήρκεσε το θέατρο που έπαιζε ο 32χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την σύζυγο και μητέρα της 11 μηνών κόρης τους, Λυδίας, στην μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά.

Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στις 11 Μαΐου είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο από την πρώτη στιγμή, καθώς ακόμα και για τα δεδομένα διάρρηξης, όπως ήταν το σενάριο που είχε πλάσει ο 32χρονος και καθοδηγούσε την Αστυνομία, θεωρήθηκε ιδιαίτερα άγριο. Χαρακτηριστικό της βαναυσότητας δεν ήταν μόνο η δολοφονία μίας μητέρας μπροστά στο ίδιο της το παιδί αλλά και η δολοφονία του κουταβιού της οικογένειας το οποίο βρέθηκε κρεμασμένο από το λουρί του στην κουπαστή.

Όπως έλεγαν εκείνες της ημέρες στελέχη της Αστυνομίας, δεν είχε καταγραφεί ποτέ στα χρονικά στην Ελλάδα διάρρηξη μετά φόνου αλλά και δολοφονίας κατοικιδίου. Ωστόσο όπως φάνηκε τελικά όλα ήταν ένα καλοστημένο ψέμα το οποίο είχε πλάσει ο κατηγορούμενος πλέον Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για να καλύψει την ειδεχθή πράξη του.

Τις πρώτες ημέρες μετά το έγκλημα ο 32χρονος πιλότος ήταν άκρως συνεργάσιμος με την Αστυνομία, με τους άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών να «χτίζουν» μία ιδιαίτερα φιλική σχέση μαζί του, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του. Παρά τα πολλά κενά στις περιγραφές και τα ερωτήματα που προέκυπταν, ο Μπάμπης έδινε γλαφυρές περιγραφές για το πώς έγινε η υποτιθέμενη διάρρηξη.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει ο 32χρονος στην Αστυνομία, οι δράστες ήταν -υποτίθεται- τόσο στυγνοί και αδίστακτοι που φαίνεται να έστρεψαν το όπλο τους ακόμη και στο 11 μηνών μωρό προκειμένου να βρουν που είναι τα χρήματα και τα κοσμήματα του ζευγαριού. Η κίνηση αυτή ήταν και ο λόγος που, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος έλεγε, η μητέρα άρχισε να φωνάζει βοήθεια με αποτέλεσμα οι εγκληματίες να την δολοφονήσουν και συγκεκριμένα να την στραγγαλίσουν με το ρούχο της ή με ένα μαξιλάρι.

Οι ημέρες περνούσαν και η Αστυνομία εξέταζε όλα τα ενδεχόμενα. Από την μία ερευνούσε ποια συμμορία ληστών διαρρηκτών θα μπορούσε να είναι τόσο σκληρή για να προβεί σε μία τέτοια πράξη, «σκανάροντας», σύμφωνα πάντα με τα όσα έλεγε ο πιλότος, κάθε ύποπτο πρόσωπο που θα μπορούσε να έχει δυνητικά σχέσεις με τον υπόκοσμο. Από την άλλη ωστόσο η έρευνα, βήμα βήμα προχωρούσε με την ΕΛ.ΑΣ. να μελετά κάθε στοιχείο που προέκυπτε από την μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Κλείσιμο
Το «παραμύθι» του Μπάμπη έληξε μέσα σε ένα γραφείο στο Ανθρωποκτονιών στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, παρουσία δύο ψυχολόγων (ενός άνδρα και μιας γυναίκας) στις 17 Ιουνίου. Είχε προηγηθεί η «κινηματογραφική» μετάβαση και μεταφορά του άρον άρον από την Αλόνησο στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί, τους οποίους εμπιστευόταν τον είχαν πλησιάσει την ώρα του τρισαγίου το οποίο τελείτο στο νησί εις μνήμην της 20χρονης Καρολάιν που έχασε τόσο άδικα την ζωή της.

Ο ίδιος δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε και λίγο προτού τον πλησιάσουν οι αστυνομικοί για να τον μεταφέρουν, αυτός, άκρως υποκριτικά αγκάλιαζε και παρηγορούσε την μητέρα της συζύγου του την οποία είχε ο ίδιος δολοφονήσει.



Ο διάλογος ήταν δηλωτικός του τι θα ακολουθούσε. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Δημοτική Σύμβουλος του νησιού, Χαρίκλεια Θεοδώρου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τον πλησίασαν ντόπιοι αστυνομικοί και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει γιατί υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη. «Τότε έβγαλε το κινητό του και του ζήτησαν να το κλείσει. Του είπαν να μην κάνει σκηνές λόγω της παρουσίας τηλεοπτικών συνεργείων και ότι έπρεπε να φύγουν διακριτικά για το δικό του καλό. Του είπαν ότι έχει συλληφθεί στο αεροδρόμιο ένας ύποπτος και έπρεπε να τον αναγνωρίσει» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι στην αρχή δεν ήθελε να ακολουθήσει αλλά επέμεναν οι αστυνομικοί και έτσι αναχώρησαν μαζί. «Όταν ρώτησε η μητέρα της Καρολάιν της απάντησε ότι έπρεπε να αναγνωρίσει τον ύποπτο. Τότε αγκαλιάστηκαν και περιμέναμε πέντε λεπτά για να τελειώσει η συναισθηματική φόρτισή τους, που έκλαιγαν σφιχταγκαλιασμένοι» πρόσθεσε η κ. Θεοδώρου.

Πώς οδηγήθηκαν στον πιλότο

Η εξέταση των στοιχείων ήταν αυτή που έφερε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στη ΓΑΔΑ για κατάθεση και εν τέλει ομολογία. Το smartwatch της Καρολάιν, αλλά και το smartphone του δολοφόνου συζύγου της έδειξαν στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιας τον δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά ΝεράΌπως αποκάλυψε το protothema.gr, βασει στοιχείων της δικογραφιας, η 20χρονη Κάρολαιν κοιμόταν όταν ο σύζυγος της, έκοψε το νήμα της ζωής της.

Αυτο το συμπέρασμα προκύπτει απο την επεξεργασία των δεδομένων στο smartwatch που φορούσε η ατυχη γυναίκα.

Συγκεκριμένα, το θυμα φορούσε το smartwatch με προεπιλεγμένη την εφαρμογή APPLEHEALTH η οποία καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς, βήματα, άνοδο ορόφων και διανυθείσα απόσταση.

Σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν την 11η Μαϊου 2021 από τις 12:05:46 τα μεσάνυχτα μέχρι την 01:17:45 η Καρολαιν είχε 51-61 παλμούς.

Από τη 01:26:19 μέχρι 01:36:34 είχε 77,79, 64,66 καρδιακούς παλμούς, από 01:41:35 έως 03:51:25 καταγράφηκαν 48-58 παλμοί. Στις 03:58:06 είχε 60 καρδιακούς παλμούς.

Στις 04: 05:15 είχε 87 καρδιακούς παλμούς ενώ στις 04:10:02 είχε 75 καρδιακούς παλμούς. Σύμφωνα λοιπόν με την ιατροδικαστική εξέταση από τις 01:41 εως 03:51 αλλά και στις 03:58 τα ξημερώματα της 11ης Μαϊου η Καρολάϊν κοιμόταν μιας και οι καρδιακοί της παλμοί ήταν 48 έως 58 εως και 60.

Ενώ στις 04:05 όπου οι παλμοί της καρδιάς έδειξαν 87 συνάδουν με το γεγονός ότι το θύμα βρέθηκε από την κατάσταση ύπνου σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες.

Από 04:05 έως 04:11 καταγράφεται πτώση των καρδιακών παλμών 87 75 59 ενώ στις 04:11 παύει η καταγραφή των καρδιακών παλμών από το smartwatch.

Αυτό σημαίνει ότι ο δράστης την έπνιγε για εξι ολόκληρα λεπτά.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο του δολοφόνου το οποίο αποκάλυψε ότι ο 32χρονος περπατούσε στο σπίτι την ώρα που είχε αρχικά καταθέσει ότι ήταν λιπόθυμος και δεμένος.

Πιο συγκεκριμένα, στις 04:20 η γειτόνισσα που μένει στη μεζονέτα που είναι μεσοτοιχία με το σπίτι του ζευγαριού άκουσε από το σπίτι του ζευγαριού ένα γδούπο αμέσως μετά το κλάμα του σκύλου μετά βήματα στις σκάλες προερχόμενο από ένα άτομο.

Στις 04:24 τα ξημερώματα χρόνος κατά τον οποίο ο δολοφόνος είχε αρχικά αναφέρει στις αρχές ότι δεν είχε τις αισθήσεις του, το κινητό του τηλέφωνο βγαίνει από την κατάσταση φόρτισης στη συνέχεια ξεκλειδώνει με την χρήση του προσωπικού μυστικού κωδικού και κλειδώνει αρκετές φορές ενώ παράλληλα καταγράφει κίνηση αρκετών μέτρων και άνοδο ορόφων.

Η κάθοδος δεν καταγράφηκε. Στις 06:08:30 το κινητό τηλέφωνο ξεκλειδώνει και καλεί για πρώτη φορά τον αριθμό 180 στη συνέχεια το 1000 και ακολούθως το 100 την 06:12:59.

Οι κλήσεις αυτές αναφέρονται και στην αρχική κατάθεση του δράστη ενώ οι ενέργειες έγιναν όπως είπε με τη μύτη του καθόσον ήταν δεμένος.

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει αρχικά ήταν δεμένος από 04:11 μέχρι 06:20 Από την κλινική ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι οι κακώσεις
που είχε στο κεφάλι του και οι εκχυμώσεις στα χέρια και στα πόδια ήταν μόλις διακρινόμενες και ως εκ τούτου οι σωματικές του βλάβες ελαφρές είχε καταθέσει ότι ήταν λιπόθυμος από την ώρα του θανάτου μέχρι την ώρα που κάλεσε με το κινητό του τηλέφωνο δηλαδή για 2 ώρες περίπου.

Επίσης, ο δράστης είχε ισχυριστεί ότι ήταν πισθάγκωνα δεμένος αλλά οι αστυνομικοί που τον έλυσαν βρήκαν τα χέρια του δεμένα μπροστά.

Ακόμη, είχε πει ότι οι ληστές τον είχαν δέσει στο κρεβάτι αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε από τις καταθέσεις των αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στο σπίτι του εγκλήματος.

Ο ΜπαμπηςΑναγνωστόπουλος είχε καταθέσει ότι είχε πέσει για ύπνο από 01:15 με 01:30 μετά τα μεσάνυχτα και ξύπνησε όταν αντιλήφθηκε τους ληστές ωστόσο από το κινητό του τηλέφωνο προέκυψε ότι το χρησιμοποίησε στις 02:27 και 02:30 όπου το ξεκλείδωσε με τον κωδικό του και μπήκε στην εφαρμογή των μηνυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά το τι έδειξε το κινητό τηλέφωνο στους αστυνομικούς έχουμε τα παρακάτω στοιχεία. Στην εφαρμογή imessage στο κινητό του δράστη υπάρχει το μήνυμα ''you stupid'', στις 23:18 από το email της Καρολάιν .

Στις 23:42 της 10ης Μαϊου 2021 στην εφαρμογή facebook messenger στο κινητό του δράστη υπάρχει το μήνυμα «το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου» από τον λογαριασμό Κάρολαιν.

 Στις 23:46 το βράδυ καταγράφεται άνοδος τριών ορόφων. Στις 01:15 το κινητό μπαίνει σε κατάσταση φόρτισης. Στις 02:27 το κινητό ξεκλειδώνεται και 16 δευτερόλεπτα αργότερα κλειδώνει πάλι.

Στις 02:30 ξεκλειδώνει και ο δράστης κοίταξε τα μηνύματά του και στις 02:31 το κινητό κλειδώνει πάλι. Στις 04:24 το κινητό βγήκε από τη φόρτιση ενώ στις 04:36 ξεκλειδώνεται και μπαίνει στην εφαρμογή gmail.

Στις 04:38 κλειδώνει πάλι το κινητό. Στις 05:22 καταγράφεται κίνηση 29 βημάτων σε μια διανυμένη απόσταση 21,93 μέτρα. Στις 05:40 και 05:41 καταγράφεται άνοδος δυο ορόφων. Στις 05:53 καταγράφονται 14 βήματα με διανυμενη απόσταση 10,74 μέτρα, ενώ ξεκλείδωσε το κινητό και μετά από 2 δευτερόλεπτα το κλείδωσε πάλι.

Στις 05:53 ανέβηκε έναν όροφο. Στις 06:01 και 06:02 έχουμε ξεκλείδωμα και κλείδωμα πάλι του κινητού. Στις 06:08 ξεκλειδώνει και 26 δευτερόλεπτα μετά γίνεται κλήση στο 180.

Στις 06:10 προσπάθεια κλήσης στο 100 και το κινητό μένει στην οθόνη μέχρι 06:11:10 όπου κλειδώνει πάλι. Στις 06:11:59 ξεκλειδώνει και 06:12:59 καλείται το 100.

Στις 06:16:58 ο δράστης καλεί έναν αριθμό που αντιστοιχεί στη Lila Gerolimatou ενώ είχε προηγηθεί κλήση στον αριθμό με το αποθηκευμένο όνομα Lazarou etairiko.

Η φωτογραφία που έδειξε τα ψέμματα του πιλότου

Εκτός αυτού, όμως, ένα ακόμη στοιχείο, ήταν αυτό που έδειξε πως το σενάριο του 32χρονου πιλότου ήταν αποκύημα της φαντασίας του. Στο σημείο αυτό των ερευνών μία φωτογραφία που υπήρχε στο κινητό της Καρολάιν ήταν αυτή που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου φανερώνοντας τα ψέματα που έλεγε από την πρώτη στιγμή ο καθ ομολογίαν δολοφόνος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA από την εξέταση του ψηφιακού υλικού, προέκυψε πως η άτυχη 20χρονη είχε αποθηκεύσει στο κινητό της ένα στιγμιότυπο το οποίο απεικόνιζε τον πατέρα του παιδιού της αγκαλιά με την 11 μηνών Λυδία. Το στιγμιότυπο προερχόταν από την εφαρμογή που είχε το ζευγάρι στο κινητό του και μετέδιδε την κίνηση που κατέγραφαν οι κάμερες που βρίσκονταν στο σπίτι.

Αυτό ωστόσο που φάνηκε να φέρνει την έρευνα σε διαφορετικό μονοπάτι από αυτό που είχε ο ίδιος ο Μπάμπης προσπαθήσει να οδηγήσει την Αστυνομία, είναι πως το στιγμιότυπο λήφθηκε την χρονική περίοδο κατά την οποία ο πιλότος είχε πει στους αστυνομικούς πως οι υποτιθέμενοι ληστές βρίσκονταν εντός του σπιτιού.  

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc6x74fjae1d-st)

Και ενώ η φωτογραφία ρίχνει φως στις κινήσεις του πιλότου, είναι ακόμη άγνωστο και δεν έχει διευκρινιστεί για ποιο λόγο η άτυχη Καρολάιν επέλεξε εκείνη την χρονική στιγμή να διατηρήσει το στιγμιότυπο αυτό. 

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε τις ενδείξεις τα τελευταία 24ωρα, καθώς τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά έδειχναν ως ύποπτο τον πιλότο, με τις θεωρίες και τα ψέματα που έλεγε να καταρρέουν σιγά σιγά.

Είχε ισχυριστεί ότι οι υποτιθέμενοι ληστές που μπήκαν στο σπίτι, έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα. Λεφτά δεν υπήρξαν ποτέ, ενώ ενώ τα κοσμήματα τα έκρυβε ο ίδιος ο 32χρονος κάτω από τη σέλα της μηχανής του. Όταν άνοιξε ο κλοιός της αστυνομίας, κατάφερε να τα ξεφορτωθεί πετώντας τα σε κάδο απορριμμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Euro 2020: Οπαδοί της Σκωτίας καθάρισαν πλατεία που… λέρωσαν πριν το βρετανικό ντέρμπι

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο πρώτος άνθρωπος με 300 εκατομμύρια ακολούθους στα social media

Μεταβιβάσεις χωρίς φόρο πριν ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης