Ψυχολόγος για Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης είχε προγραμματίσει στο μυαλό του το «τέλειο έγκλημα»

Ψυχολόγος για Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης είχε προγραμματίσει στο μυαλό του το «τέλειο έγκλημα»

Ο ψυχολόγος Αθανάσιος Χαμπεσής εξηγεί στο protothema.gr πως το ζευγάρι, «έκρυβε» τα προβλήματά του

mpampis-584
Η παραμυθένια ζωή που έδειχναν μέσα από τις φωτογραφίες των social media τελικά δεν ήταν και τόσο παραμυθένια. Είχε έναν καλά κρυμμένο «δράκο», που έφτασε στο φόνο της ίδιας του της γυναίκας, αυτής που τόσο αγαπούσε, όπως «διαφήμιζε» μέσα από τις εικόνες που πρόβαλε σε facebook και Instagram.

Οι «Πουαρό του καναπέ» όπως χαρακτηρίστηκαν οι χρήστες που από την πρώτη στιγμή της πολύκροτης υπόθεσης έλεγαν στα social media –άλλοι ανώνυμα, άλλοι επώνυμα- ότι υπαίτιος για το θάνατο της Καρολάιν ήταν ο σύζυγός της, είχαν δει τον «δράκο» του παραμυθένιου γάμου, ειδικά όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εμφανίστηκε τις πρώτες ώρες μπροστά στις κάμερες και στους δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του στα Γλυκά Νερά και έκανε δηλώσεις. Η στάση του σώματός του εκείνες της στιγμές, λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητό του για να φύγει, «αναλύθηκε» από χρήστες του twitter που έγραψαν ότι αυτός μπορεί να είναι ο δολοφόνος. Και είχαν δίκιο.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, έπαιξε ένα πολύ καλό θέατρο για 37 ημέρες πείθοντας το πανελλήνιο που αναζητούσε την αλήθεια για τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας, ότι η πολυαγαπημένη του σύζυγός έπεσε θύμα αδίστακτων ληστών. Η αποκάλυψη της αστυνομίας για τον δράστη του εγκλήματος πάγωσε την ελληνική κοινωνία, ενώ μέσα από τη δικογραφία αποκαλύφθηκε το καλά κρυμμένο μυστικό της Καρολάιν για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν μέσα στο γάμο της.

Ο ψυχολόγος Αθανάσιος Χαμπεσής εξηγεί στο protothema.gr πως το ζευγάρι, «έκρυβε» τα προβλήματά του, παρουσιάζοντας τη ζωή τους και μέσω των social media ως την παραμυθένια ζωή που θα ήθελε κάθε γυναίκα. Παράλληλα, εξηγεί την συμπεριφορά του 32χρονου πιλότου ο οποίος θεώρησε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα.

«Κατακριτέο και αποτρόπαιο αυτό που έκανε ο 32χρονος.Ο άνθρωπος αυτός είχε προγραμματίσει στο μυαλό του το "τέλειο έγκλημα" και είναι αποτέλεσμα κάποιας συμπεριφοράς αυτό το οποίο έχει κάνει. Σίγουρα δεν είναι απόφαση της στιγμής αυτό. Εκείνο το μοιραίο βράδυ το ζευγάρι αντάλλασσε μηνύματα από διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. Ήδη βλέπουμε μια αποστασιοποίηση συμπεριφοράς ενώ είναι στον ίδιο χώρο και δεν μιλάνε» λέει ο κ. Χαμπεσής και εξηγεί ότι δεν είχαν καταλάβει τη σοβαρότητα του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί.

«Οι ίδιοι δεν είχαν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος, του οποίου συνέβαινε μεταξύ τους. Αυτή η αποστασιοποίηση η οποία υπήρχε μεταξύ τους ενώ στις φωτογραφίες τους στα social media έδειχναν αυτό το "θα ήθελα να είμαι" χωρίς να είμαι. Έδειχναν κάτι το οποίο δεν ήταν αντικειμενικό αλλά αυτό το οποίο αποζητούσε ο κόσμος . Κάτι έκρυβαν και οι ίδιοι όμως. Ίσως αν υπήρχε μια συγκράτηση λογική και πνευματική, να τους είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αυτές ώστε να βρουν μια λύση στο πρόβλημά τους, έστω και να χώριζαν με έναν αξιοπρεπή τρόπο» λέει στο protothema.gr ο ψυχολόγος Αθανάσιος Χασεμπής και προσθέτει:

«Η θανούσα μια νεαρά κοπέλα, ενήλικη μεν, εικοσάχρονη δε κι ο νεαρός ο οποίος έχει την επαγγελματική του αποκατάσταση και λέει το "αποφασίζω" δίνοντας στην κοπέλα να απολαμβάνει πράγματα. Εκεί, λοιπόν ξεφεύγει ο ένας από τον άλλον. Με εντυπωσίασε ότι παραδέχθηκε πως δολοφόνησε τη γυναίκα του. Άρα είχε εξουθενωθεί ψυχικά. Από κάποια στιγμή και μετά έχασε τη διαχείριση. Δεν άντεξε άλλο την πίεση μέσα του και πιστεύω πως σε λίγο καιρό θα αρχίσει να συνειδητοποιεί την αποτρόπαια πράξη του. Ουσιαστικά δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι σκότωσε τη μάνα του παιδιού του.

Έπαιζε θέατρο όλο αυτό το διάστημα με πολύ αγώνα, με πολλή επανάσταση στη ζωή του. Έδινε πολύ μεγάλη μάχη με το συναισθηματικό κομμάτι του για να είναι ένας καλός ηθοποιός και να μην γίνει αντιληπτός ότι αυτός είναι ο δολοφόνος. Είμαι βέβαιος ότι θα καταρρεύσει. Πιστεύω ότι για να κάνει κάτι τέτοιο, σίγουρα υπήρξε κάτι που τον ώθησε και σαν χαρακτήρα να το κάνει», καταλήγει ο κ. Χαμπεσής.

Ειδήσεις σήμερα 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στην Ευελπίδων ο 32χρονος πιλότος - Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη

ΕΛ.ΑΣ: Διατάχθηκε κατεπείγουσα ΕΔΕ για τον συνδικαλιστή Μπαλάσκα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα μυστικά της Καρολάιν - Ούτε η μητέρα της δεν γνώριζε τι βίωνε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης