Ωρα για επανεκκίνησης για τις επισκέψεις στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, μετά και την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την 77η επέτειο της Σφαγής από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944.
Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, και η Β' τάξη, του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου, μετά την Α' Τάξη τις προάλλες, επισκέφθηκε το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας. Στιγμιότυπα από την εκπαιδευτική δράση των μαθητών της Β' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου στη διάρκεια της επίσκεψής τους, περιλαμβάνονται.
Σε σχετική ανάρτηση του Μουσείου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Με την εμψύχωση των δασκάλων τους τα παιδιά έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, μοιράστηκαν τα κείμενα που είχαν γράψει στο σχολείο, αφιερωμένα στα παιδιά που εκτελέστηκαν στις 10 Ιουνίου 1944, και έστειλαν μηνύματα και ευχές στο περιθώριο της βίας της Ιστορίας», αναφέρεται.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.