Χατζηδάκης σε συνέδριο ygeiamou: Πάμε γρήγορα και αποφασιστικά προκειμένου να μειωθούν οι εκκρεμείς συντάξεις

Χατζηδάκης σε συνέδριο ygeiamou: Πάμε γρήγορα και αποφασιστικά προκειμένου να μειωθούν οι εκκρεμείς συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η παρούσα κυβέρνηση κληρονόμησε πάνω από 1 εκατ. εκκρεμών συντάξεων

DSC_5990_2
Στις δύο εντολές που είχε για την κοινωνική ασφάλιση από τον πρωθυπουργό όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκηςμιλώντας στο συνέδριο του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος και του ygeiamou.gr.

Το ένα είναι να αντιμετωπισθούν τα ζητήματα της επικουρικής ασφάλισης και το δεύτερο το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων. Όπως είπε, το 2016 έγινε μια σωστή κίνηση ενοποίησης των ταμείων, αλλά με λάθος τρόπο. Επί της ουσίας μπερδεύτηκαν άνθρωποι, λογισμικά, διαδικασίες, είπε ο κ.Χατζηδάκης και σημείωσε ότι η παρούσα κυβέρνηση κληρονόμησε πάνω από 1 εκατ. εκκρεμών συντάξεων.

Συνέδριο ygeiamou.gr - Κωστής Χατζηδάκης - Υπουργός Εργασίας


Οι προσπάθειες που κάνουμε ώστε να τελειώνουμε με αυτό το απαράδεκτο πρόβλημα είναι συγκεκριμένες. Εχουμε μια πρώτη κίνηση ανακούφισης δίνοντας τη δυνατότητα να πάρουν οι άνθρωποι μια προκαταβολή σύνταξης, 30.000 άνθρωποι το ζήτησαν και πήραν αυτές τις συντάξεις. Στη συνέχεια ζητήσαμε τη βοήθεια πιστοποιημένων επαγγελματιών που θα μπορούν να βγάζουν σχέδιο προσωρινής, αλλά και οριστικής σύνταξης. Ο στόχος είναι το θέμα να κλείνει το ταχύτερο δυνατό. Δεν μένουμε σ' αυτά, έχουμε ξεκινήσει και τρίτη προσπάθεια, πιο μόνιμη, να μηχανοργανώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το σύστημα. Πάμε να εφαρμόσουμε ένα αντίστοιχο σχέδιο «εμβολιασμών», γιατί αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Επείγει να πάμε πιο γρήγορα, υπάρχουν ήδη εταιρείες που συνεργάζονται με τον ΕΦΚΑ, ελπίζω ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε μείωση εκκρεμών. Υπάρχει ήδη μείωση, που όμως δεν μας ικανοποιεί. Θα πάμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση για τις επικουρικές, το χειρίζεται ο υφυπουργός ο κ. Τσακλόγλου. Σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έχουν προχωρήσει προς την κατεύθυνση που κινείται το νομοσχέδιο. Δεν έχει νόημα να απαγορεύεις στον ασφαλισμένο να παίρνει αποφάσεις για την επικουρική του σύνταξη. Με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία θα εισαχθεί για όσους μπαίνουν στην αγορά εργασίας και όσους είναι έως 35 ετών, το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης που δίνει παραπάνω επιλογές, που δημιουργεί τις βάσεις για ένα υγιέστερο ασφαλιστικό σύστημα.


Ειδήσεις σήμερα:

Εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα φορτηγό με 300 κιλά καπνού και λαθραία τσιγάρα

Εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών: Οι έξι κρίσιμοι παράγοντες που θα σταθμίσει η επιτροπή


Γώγος: Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι άνω των 65 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης