Δίστομο: Έκλεψαν τις καμπάνες από έξι εξωκλήσια

Δίστομο: Έκλεψαν τις καμπάνες από έξι εξωκλήσια

Όπως όλα δείχνουν οι δράστες είναι άτομα που ασχολούνται συστηματικά με το παράνομο εμπόριο παλιοσίδερων τα οποία πωλούν για λιώσιμο

kabana-distomo
Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν οι καμπάνες από αρκετά εξωκλήσια στο Δίστομο. Πιο συγκεκριμένα οι άγνωστοι έκλεψαν έξι καμπάνες από ισάριθμα εξωκλήσια και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για σπείρα που ασχολείται συστηματικά με το παράνομο εμπόριο παλιοσίδερων τα οποία πωλούν για λιώσιμο...

Όπως φαίνεται οι τελευταίες κλοπές δεν αποκλείεται να έγιναν ακόμα και το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, καθώς οι Επίτροποι της κεντρικής Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου διαπίστωσαν την Μεγάλη Δευτέρα ότι λείπουν οι καμπάνες από τον Άγιο Γεώργιο, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Μάμα καθώς και από την εκκλησία των Αρχαγγέλων στο νέο Νεκροταφείο.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε διαπιστωθεί κλοπή της καμπάνας από τον Άγιο Νικόλαο (κατασκηνώσεις), δίπλα στην Παραλία Διστόμου. Η αρχή της δράσης των αγνώστων δραστών ξεκίνησε περίπου δύο μήνες με την κλοπή της καμπάνας από τον Αϊ Γιάννη στη «Βερβά». Οι Επίτροποι της Ενορίας υπέβαλαν την Μεγάλη Δευτέρα μήνυση κατ αγνώστων - ενώ είχε προηγηθεί και άλλη την περασμένη εβδομάδα. Απ' ο,τι λέγεται η αστυνομία θεωρεί ότι δεν πρόκειται για ένα άτομο, αλλά για ομάδα τα μέλη της οποίας «περιπλανώνται» με όχημα στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίζουν «στόχους» και δρουν βράδυ με κατάλληλα εργαλεία (κόφτες κλπ). 

Ήδη πέραν των μηνύσεων και των ερευνών που κάνει η Αστυνομία Διστόμου, έχουν εμπλακεί και αστυνομικοί και άλλων περιοχών καθώς και άλλες κλοπές είχαν... «διανομαρχιακό» σχέδιο δράσης. Επίσης όπως συμβαίνει πάντα στο στόχαστρο των αρμοδίων έχουν μπει και πιθανοί κλεπταποδόχοι στους οποίους φτάνουν τα κλεμμένα και οι οποίοι τα «σπρώχνουν» για λιώσιμο. Πάντως προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί και από τους Επίτροπους της Ενορίας σε άλλα εξωκλήσια.


Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Πρίγκιπας Ούλιαμ και Κέιτ Mίντλετον αναζητούν υπεύθυνο επικοινωνίας

Κάλεσμα Μητσοτάκη για εμβολιασμούς: Θωρακιζόμαστε και προστατεύουμε τους αγαπημένους μας

NASA - Νέο επίτευγμα: Το ελικόπτερο Ingenuity πραγματοποίησε την τρίτη του πτήση στον Άρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης