Γηροκομείο στα Χανιά: Εξετάζονται πάνω από 500 θάνατοι - «Χτύπησε η μητέρα μου και την άφησαν τρεις μέρες να πεθαίνει»

Γηροκομείο στα Χανιά: Εξετάζονται πάνω από 500 θάνατοι - «Χτύπησε η μητέρα μου και την άφησαν τρεις μέρες να πεθαίνει»

Τι καταγγέλλει η κόρη γυναίκας που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο - Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις

girokomeio-xania_0
Πάνω από 500 θάνατοι εξετάζονται για το πώς και αν συνδέονται με τα όσα συνέβαιναν μέσα στο γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες το MEGA και το Live News, ζητούμενο τόσο για την Ελληνική Αστυνομία όσο και για την ελληνική Δικαιοσύνη είναι να διευκρινιστεί πόσοι έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο γηροκομείο.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνουν λόγο για 73 νεκρούς, οι οποίοι σύμφωνα με τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, πέθαναν όλοι από ανακοπή καρδιάς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caxq6vh9hxg1-st)

Την ίδια ώρα, νέα μαρτυρία που είδε το φως της δημοσιότητας σοκάρει. Η κ. Σοφία ανέφερε ότι πήγε τη μητέρα της με ψυχιατρικά προβλήματα, όχι παθολογικά, τον Οκτώβριο του 2019 σε ηλικία 60 ετών. «Όταν την επισκέφθηκα μετά από λίγες ημέρες δεν είχε επαφή» σημείωσε η κυρία Σοφία, αποκαλύπτοντας ότι σε μεταγενέστερη επίσκεψή της βρήκε τη μητέρα της σε ένα καρότσι στο υπόγειο, δεμένη, μαζί με άλλους 20 τρόφιμους του γηροκομείου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η μητέρα της έχασε αρκετό βάρος μέσα σε δύο μήνες. «Πήγαινα να την ταΐσω και μου έλεγαν οι άλλοι ηλικιωμένοι “πεινάω, πεινάω”. Τους τάιζα όλους» πρόσθεσε η καταγγέλλουσα.

Κλείσιμο
Τέλος, πρόσθεσε ότι όταν ζητούσε να δει το γιατρό που έπαιρνε τις αποφάσεις για την πορεία των ασθενών, αυτό δεν ήταν ποτέ εφικτό, με τους υπεύθυνους να βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caxrrne1d3kx-st)

«Χτύπησε η μητέρα μου και την άφησαν να πεθαίνει τρεις μέρες»

«Πρόκειται για τέρατα. Χτύπησε η μητέρα μου και την άφησαν να πεθαίνει τρεις μέρες. Να κλειστούν τα θηρία μέσα» δήλωσε ο γιος ηλικιωμένης που απεβίωσε στο συγκεκριμένο γηροκομείο.

Την εκταφή της σορού της μητέρας του πριν από λίγες μέρες, διαδέχτηκαν ανατριχιαστικές μαρτυρίες, που όπως λέει έξυσαν μια βαθιά πληγή που παραμένει πάντα ανοιχτή για τον ίδιο.

Η 85χρονη μητέρα του πέθανε πριν ένα χρόνο. Μπήκε στο γηροκομείο τον Ιανουάριο του 2020 και πέθανε 4 μήνες μετά. Όπως λέει ο γιος της, μετά τις πρώτες μέρες, οι υπεύθυνοι με διάφορες προφάσεις τον κρατούσαν μακριά.

Τον περασμένο Μάιο ενημερώνεται πως η μητέρα του έπαθε ουρολοίμωξη. Τρεις μέρες μετά χωρίς να την έχει δει, μαθαίνει ότι πέθανε. Η μαρτυρία νοσηλευτή για πτώση της άτυχης γυναίκας από το κρεβάτι της, αρχίζει να βάζει στο μυαλό του, τους πρώτους εφιάλτες.

Ο γιος της 85χρονης είναι πεπεισμένος πως η μητέρα του θα ζούσε αν δεν είχε μπει σε αυτό το γηροκομείο

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caxpv35unsl5-st)

Ειδήσεις σήμερα: 

Πιερρακάκης: Κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για εμβολιασμό σε λίγες ώρες από την ομάδα 30-39

Συννεφιά σήμερα και άνοδος της θερμοκρασίας - Δείτε τι καιρό θα κάνει μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

Με «εκκαθαρίσεις» στο Δημόσιο απειλεί ο Τζανακόπουλος - ΝΔ: Σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης