Ξεκινά σύντομα η διαδικασία σύνταξης του νέου Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ξεκινά σύντομα η διαδικασία σύνταξης του νέου Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ενόψει της συμπλήρωσης το ερχόμενο έτος της επετείου των 100 ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής

arxiepiskopos_elpidoforos
Νέο Καταστατικό Χάρτη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, δηλαδή νέο Σύνταγμα, προωθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής , η οποία συνήλθε χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του κ. Ελπιδοφόρου έδωσε το «πράσινο φως» ώστε να αρχίσει σύντομα η διαδικασία σύνταξης του νέου χάρτη.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, σκοπός του νέου Συντάγματος είναι, να ανταποκρίνεται στο όραμα και στην προσδοκία Κλήρου και λαού, ενόψει της συμπλήρωσης το ερχόμενο έτος της επετείου των 100 ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προς την κατεύθυνση της σύνταξης του νέου Συντάγματος θα δημιουργηθεί ευρεία επιτροπή, στην οποία θα εκπροσωπούνται όλοι οι οργανισμοί και οι φορείς της Εκκλησίας και της Ομογένειας, καθώς και τέσσερις εκπρόσωποι από κάθε Μητρόπολη που θα οριστούν από τον οικείο ποιμενάρχη. Ταυτόχρονα, θα δοθεί σε κάθε πιστό η δυνατότητα να αποστείλει τις απόψεις του στην ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση charter@goarch.org.

Το προσεχές διάστημα και μετά τις σχετικές οδηγίες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα ανακοινωθεί η σύνθεση από πλευράς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής της Μικτής με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Επιτροπής Σύνταξης του νέου Συντάγματος .Ο καταστατικός χάρτης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής είχε ανασταλεί τον Οκτώβριο του 2020 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ειδήσεις σήμερα 

Τσιόδρας: Θα υπάρχουν μέτρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί 

ΕΕ προς Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου 

Υπόθεση Φουρθιώτη: Η κυβέρνηση στέλνει τώρα το θέμα στον εισαγγελέα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης